به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، عادل پیغامی، عضو ارشد شورای علمی همایش اقتصاد مقاومتی در همایشی که با همین عنوان در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در کشور ما تبدیل به گفتمان کلان شده است و برخاسته از شکل گیری چند جریان است.
وی افزود: اقتصاد ایران در دوران قاجار و پهلوی آسیب پذیر شده است این اقتصاد پس از پیروزی جمهوری اسلامی و پس از دوران جنگ وارد فاز سازندگی شد اما آسیب پذیری حتی با وجود رشد اقتصادی هنوز باقی است.
عضو ارشد شورای علمی همایش اقتصاد مقاومتی ادامه داد: این مقوله با جنگ تمام عیار اقتصادی با عنوان تحریم های اقتصادی ضلع دومی پیدا کرد و در دهه گذشته بسیار پررنگ شد.
پیغامی ضلع سوم اقتصاد ایران را اقتصاد ایران پس از جنگ تحمیلی دانست و ادامه داد: اقتصاد کشور پس از جنگ آهنگ رو به رشد پیدا کرد و وارد حوزه اقتصاد دانش بنیان شد اما این در حالی است که در اقتصاد کشور باید پروسه مقاوم سازی اجرا شود.
وی ادامه داد: جریانی کوتاه مدت نبوده بلکه راهبردی کلان و دائمی است. تمام اقتصادهای پیشرفته جهان مقوله مقاوم سازی اقتصاد را اجرا می کنند اما در اقتصاد ایران این مقوله چندان مورد توجه قرار نگرفته است و یکی از ضعف های اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد مقاومتی اصولا ابزار نیست و همان طور که از اسمش پیداست مقوله ای مردمی، درون گرا و برون زاست.
عضو ارشد شورای علمی همایش اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اساس در همه کشورها اقتصاد بخشی از هویت تمدنی آنها محسوب می شود و درون زا بودن اقتصاد مقاومتی از اصول غیرقابل انکار است.
پیغامی ادامه داد: اقتصاد مثل سیاست و سایر بخش های زندگی باید بومی و ایرانی شود اگر مقاومتی شدن را از جنس مردمی بودن بدانیم باید به همه بخش ها مثل فرهنگ و ... توجه کنیم.
وی برون زا بودن اقتصاد مقاومتی را این طور تبیین کرد که به دلیل اینکه در این بحث معتقدیم اقتصاد مقاومتی نسبت به قدرت های بزرگ باید چه نسبتی داشته باشد از این رو برون زا بودن اقتصاد مقاومتی از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود کشور ما چند قرن با کشورهای منطقه ارتباطاتی داشته است.
عضو ارشد شورای علمی همایش اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: در بحث هایی که دچار نقض هایی بودیم عمدتا نکاتی بوده است که بین اهالی تعلیم و تربیت و رسانه های گروهی ترکیب متوازنی شکل نیافته و در نتیجه آن پروژه به هدف نهایی خود نرسیده است.