به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، موزه علوم و فناوری ایران یکی از موزههای پربازدید شهر تهران است که تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت میکند. مأموریت اصلی این مؤسسه پژوهشی بازسازی و معرفی دستاوردهای علمی ایران در دوران پیش و پس از اسلام است. این موزه در محل پیشین کتابخانه ملی در خیابان ۳۰ تیر و در نزدیکی موزه ملی ایران قرار دارد.
اکنون این موزه در سه گالری مشغول به فعالیت است عناوین این گالریها شامل فناوریهای بومی، مرکز علم و گالری از مورس تا موبایل است.
از این میان گالری از مورس تا موبایل بیشترین طرفدار را دارد شاید به این علت که توانسته نمایی از چهره کسانی که برای اولین بار دستگاه تلفن همراه، پیامک و یا موبایل را بسازند، نمایش داده است و از بازدیدکنندگانش میخواهد تا به صدای اولین مکالمه تلفنی در جهان که توسط گراهام بل انجام شده بود گوش کنند و یا با دستگاهی صدای رضاشاه و یا مظفرالدین شاه را بشنوند.
بخش دیگر این موزه مربوط میشود به ابزار و وسایلی که مردم در زمانهای گذشته توسط آنها به جراحی و درمان بیماریها می پرداختند. دیدن ابزارآلات ساخته شده در این موزه نشان میدهد که چگونه با وسایل ابتدایی جراحیهای بزرگ انجام میگرفته است. این اطلاعات را نه تنها راهنمایان موزه بیان میکنند بلکه هر کسی میتواند با استفاده از تبلتی که قرار گرفته است اطلاعات مورد نظرش را درباره درمان بیماری ها و چگونگی استفاده از ابزار به دست آورد.
از سوی دیگر میتوان به قسمت اصلی موزه رفت و از راهنمایان موزه خواست تا برای آنها مفاهیم و محاسبات ریاضی و فیزیک که همیشه دانستن و فهمیدن آنها در کتابهای درسی سخت بود را به راحتی توضیح دهند آنها تنها با یک وسیله کاربردی مسائل سخت فیزیک را حل میکنند.
در این موزه میتوان بلندترین بادگیر ایران را دید و از چگونگی فعالیت یخچالهای کویری اطلاع کسب کرد و دانست که چطور مردم مناطق کویری مثل سیرجان میتوانستند به یخچالهای طبیعی دست پیدا کنند و آب یخ را در دل کویر به دست بیاورند آن هم بدون داشتن برق و دستگاههای خنک کننده.
این موزه میزبان افراد مختلف است از دانش آموزان گرفته تا بزرگسالان و از دانشجویان گرفته تا علاقهمندان به حوزه میراث فرهنگی. چرا که برای هر یک از آنها برنامهای دارد و می تواند برای دو ساعت و نیم یک تور بازدید از موزه داشته باشد.
این موزه هر از گاهی نیز با قراردادن وسیله ای جدید و یا برنامهای و همایشی توانسته مخاطب بیشتری را جذب کند.
اکنون نیز این موزه فیل هوا کرده است! مسئولان موزه فیلی سفید رنگ را که لباس فضا نوردی به تن کرده است را گویی به فضا فرستادهاند و آن را از سقف موزه آویزان کردهاند تا بازدیدکنندگان با آن عکس یادگاری بگیرند.
در بخش دیگری از این موزه یک فضانورد از وسط راه پلهها آویزان است گردشگران نماد یک انسان فضانورد را میچرخانند و با او عکس سلفی میگیرند. گرفتن عکسهای یادگاری بازدیدکنندگان از فیل و انسان فضانورد باعث شده تا بازدیدکنندگان این موزه افزایش یابد.