به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سهیلا مروستانی، متخصص غدد گفت: با توجه به اینکه روزهای ماه مبارک رمضان بسیار طولانی و گرم است، آب بدن کم می شود و این مسئله در بیماران دیابتی باعث افزایش غلظت خون و افت شدید قند خون می شود در نتیجه باید این افراد قبل و بعد از افطار و تا پایان شب در چند مرتبه قند خون خود را آزمایش کنند.
وی تاکید کرد: این بیماران از مصرف غذاهای شیرین و نشاسته ای مثل زولبیا یا غذاهای چرب و حجیم مثل حلیم، کله پاچه و آش خودداری کنند.
این متخصص غدد ادامه داد: بیماران دیابتی که هنوز بیماری خود را کنترل نکرده اند و قند خون آنها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده بهتر است روزه نگیرند.
مروستانی گفت: بیمارانی که انسولین مصرف می کنند یا دچار فشار خون بالا هستند نیز مجاز به روزه گرفتن نیستند.افراد سالخورده، زنان باردار و شیرده مبتلا به دیابت نیز نمی توانند روزه بگیرند.
وی در رابطه با علائم افت قند خون گفت: اگر فرد دچار تعریق، عرق سرد و تپش قلب شود، این نشان دهنده افت قند خون است که در این صورت باید روزه افطار شود.
این متخصص غدد ادامه داد: اما اگر قبل از سحر قند خون حداکثر 130 میلیگرم درصد، دوساعت بعد از سحر حداکثر 180 ، بین ساعت یک تا 3 بعدازظهر کمتر 70 نباشد، قبل از افطار حداکثر 130 و دو ساعت بعد از افطار حداکثر 180 باشد روزه داری منعی ندارد.