به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام غلام حسین مصباحی مقدم در همایشی که عصر امروز به مناسبت بزرگداشت مهندسین بسیجی برگزار شد، در خصوص راهکارهای اجرای اقتصاد مقاومتی در کشاورزی گفت: یکی از راه های اجرای اقتصاد مقاومتی در کشاورزی یکپارچه سازی است.
وی ادامه داد: مطابق بند یک سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری یکپارچه سازی به عنوان کار جمعی و مشارکتی آمده است.
کارشناس مسائل اقتصاد مقاومتی با تاکید بر اینکه ما باید سعی کنیم ظرفیت های موجود در اختیار روستایان را یکپارچه کنیم، تصریح کرد: در شرایط فعلی قیمت وارداتی گندم کیلویی 850 تومان است، این در حالی است که خرید تضمینی آن معادل کیلویی هزار و 350 تومان است جون هزینه برای کشاورز ایرانی بالا است.
مصباحی مقدم تصریح کرد: از این رو مطابق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی باید هزینه ها را پایین بیاوریم چون در غیر این صورت عده ای تصور می کنند تولید گندم به صرفه نیست که این یک حماقت محض است.
وی ادامه داد: تولید داخلی گندم از آنجا مقرون به صرفه است چون گندم کالایی استراتژیک و حیاتی است و به غیر از تولید نان در تولید محصولاتی مانند ماکارونی و شیرینی نیز به این محصول نیازمند هستیم.
کارشناس مسائل اقتصاد مقاومتی با اشاره به مدیریت جامع حجتی در دوران وزارت خود گفت: آقای حجتی در دوره قبل نیز که سکان دار وزارت جهاد و کشاورزی بودند نیز توانستند کشور را به خودکفایی در تولید گندم برسانند و از این رو باید از وی تقدیر شود.
مصباحی مقدم با بیان اینکه به هر حال هزینه ها در داخل کشور برای تولید گندم بالا است، تصریح کرد: بخشی از این هزینه ها مربوط به آب است و بخشی مربوط به نیروی انسانی و یکی از راه حل های مهم کاهش این هزینه ها یکپارچه سازی زمین ها با حفظ مالکیت افراد است. این فرهنگ سازی باید انجام شود و به کشاورز این اعتماد داده شود که مالکیت وی محفوظ خواهد ماند، چون اگر این اتفاق بیفتد هزینه ها پایین می آید و در غیر این صورت غیراقتصادی عمل کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه در صورت چنین عملکردی نیازمند تشکیل تعاونی کشاورزی هستیم، یادآور شد: علاوه بر آن باید کاری کنیم که روستا مرکز توسعه کشور شود.
کارشناس مسائل اقتصاد مقاومتی با اشاره به اقدامات خود به عنوان رئیس کمیسیون برنامه تلفیق ششم توسعه در مجلس نهم مبنی بر تشکیل مجدد و مجزای وزارت جهاد اظهار داشت: تشکیل وزارت جهاد در مجلس دهم نیز وجود داشته باشد.
مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه باید محوریت روستاها زنده شود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر شاهد مهاجرت از روستا به تهران هستیم این در حالی است که امکان خدمات روستایی در روستاها وجود دارد اما امکانات کار در روستا فراهم نیست.
وی با تاکید بر اینکه در روستاها باید محصول نهایی شود، ادامه داد: در روستاها محصولات باید به مرحله نهایی برسد پس برای این مهم نیازمند صنایع تکمیلی، بسته بندی و لبنی هستیم. با این اتفاق روستاها محور توسعه کشور خواهند شد.
کارشناس مسائل اقتصاد مقاومتی بخش اعظم نیاز کشور را نیاز خوراک و پوشاک دانست و افزود: مبدای این نیاز روستاها هستند، بر اساس یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی امنیت غذا و دارو از اهمیت بالایی برخوردار است و ما باید به این مهم دست یابیم.
مصباحی مقدم مقوله بعدی در عرصه کاهش هزینه ها در تولید محصولات داخلی را مدیریت منابع آب و خاک عنوان کرد و ادامه داد: کشور ما با کمبود آب مواجه است اما از همین میزان آب نیز درست استفاده نمی شود و اگر از میزان آب موجود با بهره وری بالا استفاده شود، تولیدات موجود ما 3 برابر خواهد شد، برای این مهم باید از پرت آب و همچنین انتقال لوله و استفاده از آبیاری قطره ای و تحت فشار در زمین های زراعی استفاده کرد.
وی مسئله بعدی در این حوزه را آموزش حرفه و فن در رشته های کشاورزی، زنبورداری، صنایع بسته بندی و لبنی و گیاهان دارویی دانست و تصریح کرد: تمام این رشته ها ظرفیت های بالایی برای اشتغال نسل جوان و تحصیل کرده فراهم می کنند و ما موظف هستیم از نعمت جوانان تحصیلکرده و عضو بسیج در این عرصه استفاده کنیم.
کارشناس مسائل اقتصادی در پایان با مخاطب قرار دادن مسئولین بسیج جهاد سازندگی یادآور شد: خیلی ضرورتی ندارد چشم شما به کمک دولتمردان و حمایت آنها باشد، مردم و رهبری از شما حمایت می کنند و امیدواریم دولت نیز حمایت های لازم در این عرصه را به عمل آورد.