کد خبر:۵۱۹۴۴۵
فرهادي:
ارائه طرحهایی برای حل مشكلات كشور در ارتقای اساتید موثرخواهد بود
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: در آئين نامه ارتقای اساتید ملاك ارتقا فقط ارائه مقالات ISI نيست بلكه مواردي از قبيل نوآوري ، فناوري ، شركت در بخش صنعت و هنر و بالاخره ارائه طرح هايي كه بتوانند به عنوان راه حل مشكلات و معضلات كشور مطرح شوند نيز در اين ارتقا موثر هستند .
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومي وزارت علوم ، محمد فرهادي ، وزير علوم ، تحقيقات و فناوري در جمع نمايندگان تشكلهای دانشحويي تصریح کرد: اعضاي تشكل هاي دانشجويي خانواده آموزش عالي محسوب مي شوند و در انجام امور بايد ديدگاه ها و نظرات شان مورد بررسي قرار گيرد.
وی ضمن ارائه گزارشي از سلامت رواني ، آسيب هاي اجتماعي و همچنين اقدامات پيشگيرانه وزارت علوم در خصوص ارتقاي سلامت رواني و شادابي دانشجويان در دانشگاه ها اظهار داشت: با بررسي دانشجويان بيش از هشتاد دانشگاه كشور مشخص شد كه بيش از هفتاد در صد اين دانشجويان نماز هاي واجب را به موقع به جا مي آورند و بيش از نود درصد هم به رستاخيز و روز قيامت معتقد هستند و همچنين هشتاد و پنج در صد نيز معتقدند كه ايمان به خدا و مذهب در زندگي شان نقش موثر و تعيين كننده اي دارد.
وزير علوم با بيان اينكه اين نظرسنجي امسال در تمامي دانشگاه هاي كشور اعمال مي شود ، گفت : علاوه بر اين مواردي از قبيل تاسيس يكصد مركز سلامت در خوابگاه هاي دانشجويي ،تقويت و گسترش مراكز مشاوره دانشجويي و همچنين گنجاندن درس مهارت هاي زندگي براي تمام دانشجويان و حمايت از دانشجويان بي بضاعت نيزاز جمله برنامه هايي است كه در جهت كاهش آسيب هاي اجتماعي در دانشگاه ها اعمال مي شود .
فرهادي در ادامه در خصوص رشد علمي كشور گفت : هم اكنون رتبه چهارم جهان در رشد علمي را دارا هستيم كه در سال 2015 ، دوازده كشور از جمله آمريكا و سوئد رشد منفي علمي داشتند كه اين مطلب ديروزهم در ملاقات دانشگاهيان با مقام معظم رهبري با صراحت اعلام شد، البته شتاب علمي قدري كاهش يافته كه آن هم مستلزم تقويت بودجه هاي دانشگاهي است كه انشاالله با نظر مساعد نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي اين مهم نيز محقق مي گردد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تصويب طرح آمايش آموزش عالي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي ، در خصوص آئين نامه ارتقاي استادان دانشگاه گفت : در اين آئين نامه ملاك ارتقا فقط ارائه مقالات ISI نيست بلكه مواردي از قبيل نوآوري ، فناوري ، شركت در بخش صنعت و هنر و بالاخره ارائه طرح هايي كه بتوانند به عنوان راه حل مشكلات و معضلات كشور مطرح شوند نيز در اين ارتقا موثر هستند .
وی در خصوص پرديس هاي دانشگاهي و دانشجويان به اصطلاح پولي گفت : پرديس هاي دانشگاهي بايد ساماندهي شده و اكثرا به واحدهاي بين الملل تبديل شوند و در خصوص اصل قانون اساسي كه آموزش را رايگان اعلام كرده ، بايد گفت اين مختص آموزش و پرورش است و در مورد آموزش عالي گفته شده كه تحصيل تاحد خودكفايي رايگان است .
این عضو هیات دولت در خصوص بحث پژوهش در دانشگاه ها گفت : در دو سال اخير مقررات و مصوبات خوب و راه گشايي در بحث پژوهش و فناوري در دولت و مجلس به تصويب رسيده كه از آن جمله مي توان به افزايش بودجه پژوهشي دانشگاه ها ، اعمال معافيت هاي مالياتي و تاسيس صندوق هاي پژوهش و فناوري در 14 دانشگاه اشاره كرد كه اين صندوق ها به ارتقاي فناوري و راه اندازي توليد محصول در دانشگاه ها كمك مي كنند و همچنين در بودجه امسال هفت هزار ميليارد هم براي پژوهش و فناوري كشور در نظر گرفته شده كه بخش عمده اي از آن متعلق به دانشگاه ها است كه مي تواند با تجهيز دانشگاه ها سرعت رشد علمي كشور را ارتقا بخشد.
همچنين در اين نشست نمايندگان تشكل هاي دانشجويي اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشحويان مستقل ، بسيج دانشجويي ، جنبش عدالتخواه دانشجويي ، دفتر تحكيم وحدت و اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان ، ديدگاه ها و نظرات خود را با وزير علوم در ميان گذاشتند .
گفتني است در اين ديدار دكتر سيد ضيا هاشمي ، معاون فرهتگي و اجتماعي وزارت علوم ، مهندس ذوالفقار يزدان پناه رئيس صندوق رفاه دانشجويان و فضل الله ايرجي مدير كل امور فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم نيز حضور داشتند .
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.