به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو غلامحسین محسنی اژه ای در افتتاحیه مرکز آموزشی آکادمی آمبودزمان در سازمان بازرسی کل کشور که به مناسبت هفته قوه قضاییه افتتاح شد گفت: امروز نسبت به روزهای بعد از انقلاب در شرایط حساسی قرار داریم چرا که از یک طرف تمام دوستانمان چه در داخل و خارج در جنگ نامقارن قرار دارند و دشمنانمان نیز تمامی موضوعات داخل کشور و خارج کشور را رصد می کنند و حجمه های همه جانبه به صورت و اشکال مختلف در کشورمان حاکم است.
وی تصریح کرد: دشمن در گذشته هجمه هایی را علیه کشورمان وارد کرده است و هجمه هایش بخشی و موضوعی بود اما امروز هجمه هایش کلی است به گونه ای که گوشه و گوشه حرکات، اقدامات کشورمان را زیر نظر دارد تا با بررسی حرکات و اقدامات بتوانیم ضربه به نظام بزند.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: امروز زوایای نظام مورد بررسی و توجه کشورها قرار دارد و آن ها آکادمی های مختلفی را تشکیل دادند که نه تنها اسلام بلکه ولایت فقیه و مردم سالاری و فعالیت های ما را بررسی کنند و امروز نیز به همه ابعاد زندگی ما توجه دارند و آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهند.
معاون رئیس قوه قضاییه اذعان داشت: دشمنان به دنبال متوقف کردن حرکت یا کوتاه کردن حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و ما باید خیلی مراقب این موضوع باشیم چرا که اگر کوتاهی یا غفلت کنیم باعث ضربه به نظام می شود اگر در گذشته نیاز به بصیرت، اتحاد داشتیم امروز وظیفه مان بیشتر از گذشته است.
اژه ای اذعان داشت: ملت ایران همه گونه تحریم های اقتصادی و فرهنگی را تجربه کرده اند و دشمنان به این نتیجه رسیدند که نمی توانند از این طریق به نظام و مردم ضربه بزنند و به دنبال این هستند تا به مردم بگویند انقلاب تمام شده است نیازی نیست که دیگر انقلابی باشید باید قانون انقلابی را کنار بگذارید و از این دریچه می خواهند وارد کشورمان شوند.
وی گفت: آن ها به دنبال این هستند که بگویند چه قدر ملت ایران می خواهند مراسم اعتکاف، شب قدر و عاشورا را برگزار کنند همه این ها دیگر تمام شده و به دنبال دو قطبی کردن جامعه است تا بیان کنند لازم نیست که حول یک محور حرکت کنیم آنها تنها به دنبال تفرقه هستند و آن چیزی که برای ما مهم است این است که در مقابل این هجمه ها می بایست اندیشه، تفکر و همه کارهای ما حول یک محور باشد و تنها در این صورت است که می توانیم نگران هجمه ها و طوفان های غرب نباشیم.
سخنگوی قوه قضاییه اذعان داشت: امروز باید مسائل را با هم فکری و هم نظر هم دیگر جلو ببریم و نیازی نیست که به صورت کاریکاتوری مسائل را پیش بریم و هر وقت که این گونه فعالیت کردیم دشمن عقب رانده شد.
معاون رئیس قوه قضاییه گفت: ما باید کاری کنیم تا قانون و مقررات با هم یکی شود مقطعی به قوانین نگاه نکنیم بلکه باید برنامه های خود را هماهنگ کنیم و این نباشد که دولت برنامه خود را انجام دهد، قوه قضاییه کار خود را بکند و بقیه قوا و سازمان ها نیز کار خود را انجام دهند.
اژه ای گفت: امروز سازمان بازرسی کل کشور یکی از ارکان قوه قضاییه است تا در مواردی در قوه قضاییه ورود پیدا کند و بررسی کند موضوعات مختلف را و سازمان بازرسی پس از بررسی گزارش های خود را به صورت موردی و سالیانه در اختیار قوه قضاییه قرار می دهد و نباید این گونه باشد که سازمان بازرسی گزارش هایش برای چندین سال گذشته باشد بلکه این سازمان تمام گزارشاتشان باید به روز باشد و به روز مسائل را دنبال و مورد بررسی قرار دهد.
وی با تاکید براینکه سازمان بازرسی نقش اساسی در هماهنگی میان دستگاه ها دارد گفت: سازمان بازرسی باید به صورت جدی موضوعات را پیگیری و مورد بررسی قرار دهد مثلا در موضوع محیط زیست تنها نباید به یک نهاد اکتفا کند بلکه می بایست تمامی نهادها و سازمان ها را یک جا با هم مورد بررسی قرار دهد.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه به مهمترین مسئله کشور که در زمان سازندگی در کشور ایجاد شده است اشاره کرد و گفت: یک مسئله ای که در زمان سازندگی در کشور ایجاد شد این بود که همه سازمان ها باید خودکفا باشند و حتی این موضوع به وزارت خانه های حساس نیز کشیده شده بود و این قانون شکنی در دولت سازندگی شکل گرفت و با اجرای این طرح بسیاری از مشکلات برای ما پیش آمد و قوانین زیر پا گذاشته شد.
معاون رئیس قوه قضاییه در خصوص حقوق های نجومی نیز گفت: اگر شخصی کار ارزشی انجام دهد و بخواهد براساس ارزش کارش حقوق بگیرد اشکالی ندارد اما مشکل آنجاست که افرادی هستند کار انجام نمی دهند اما حقوق آن چنانی می گیرند.
اژه ای تصریح کرد: در یک زمانی پرداخت یکسان حقوق ها را داشتیم و این به مساوات نبود بلکه نیاز بود که در برخی ادارات افرادی که کار مهمی انجام می دادند مستحق گرفتن حقوق بسیار بودند و اگر این امر انجام نمی شد دیگران نخبگان و مخترعین را جذب می کردند.
وی گفت: باید براساس ارزش و اولویت و کار افراد حقوق پرداخت شود و باید در این زمینه تصمیم گیری کرد که بسیاری از مجمع ها میزان دریافتی و تسهیلات را مشخص می کند اما زمانی که این تصمیم گیری برای خود می رسد با اندیشه های سوء شیطانی همراه می شود یا اینکه تشخیص هایشان غلط می شود آن کسی که در ماه متوسط 57 میلیون تومان می گیرد و در یک سال 300 میلیون تومان وام می گیند آن هم با بهره نرخ 4 درصد اولین ضرر را به خود و خانواده اش می زند.
اژه ای در ادامه به نامه یک جانباز که برای او نوشته شده بود اشاره کرد و گفت: جانبازی طی نامه ای به من نوشت که من تنها 200 هزار تومان آن هم به صورت قرض الحسنه برای 10 روز می خواهم و این برای من مسئول سخت و گران است و چه قدر مسئولیت من را بالا می برد و من هم این نامه را داده ام تا بررسی کنند و نتیجه را به من بگویند تا وی را دعوت کنیم ببینیم مشکلش چیست. مدیران بهتر است به سراغ چنین افرادی بروند چرا که از این نمونه ها در جامعه ما بسیار است و برای پرداخت حقوق به مدیران و مسئولان بهتر است که تصمیم گیری شود و براساس کار ارزشی حقوق پرداخت شود.
وی بیان کرد: اگر کسی در ردیفی قرار گرفته اما نه هنر خاص دارد نه کار خاصی بلد است انجام دهد نه کارش ارزش دارد چه معنا دارد که 57 میلیون تومان حقوق بگیرد و باید تصمیم درست گرفت و براساس قانون با افراد متخلف برخورد کرد.
وی بار دیگر مدیران و مسئولان سازمان بازرسی را خطاب قرار داد و گفت: اگر بازرسیها به روز باشد بسیاری از کارها بر روال کار انجام می شود و موثر خواهد بود اما اگر اتفاقی در گذشته افتاده باشد بعد بخواهید بررسی کنید بازرسی نمی تواند جوابگو باشد.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور باید مستقل باشد اگر متکی به دستگاه های دیگر باشد نمی تواند ماموریت خود را به درستی انجام دهد.
اژه ای گفت: کم کاری ها آسیب خواهد زد زندان، شهرداری، قاضی، دولت اگر درهر یک از اینها کم کاری شود آسیب به نظام وارد می شود و بازرسی کل کشور باید همه آسیب ها را شناسایی کرده و به آن توجه کند.
وی با بیان این مطلب که سازمان بازرسی جهت بازرسی از نهادها و سازمان ها با نیروی محدود و بودجه کم مواجه است، گفت: برای اینکه این سازمان بتواند کار خود را انجام دهد باید اولویت بندی کند و براساس اولویت ها کارها را به پیش برد و نتیجه نهایی را ارائه دهد.
وی در ادامه به بازخورد گزارش ها اشاره کرد و گفت: سازمان بازرسی کشور باید پیگیر بازخورد گزارش های خود باشد و همواره بازخورد بازرسی ها را پیگیری کند تا بررسی کند که چه میزان بازخوردهایش نتیجه داشته است.
وی بار دیگر مدیران و مسئولان سازمان بازرسی را خطاب قرار داد و گفت: سازمان بازرسی می بایست گزارش های خود را مقطعی و مرحله به مرحله گزارش کند چرا که ممکن است یک گزارش طولانی شود بهتر است که گزارشات را مرحله به مرحله و مقطعی ارائه دهد تا گزارش نهایی آماده و به مسئولان تقدیم شود.