رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: در شرایط کنونی لازم است که همه قوا برای حفاظت از محیط زیست ایران به میدان بیایند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست که در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 13 تیر) مجلس شورای اسلامی حضور داشت ضمن تشکر از رئیس مجلس و تبریک به نمایندگان گفت: امیدوارم در این مجلس در زمینههای مختلف محیط زیست همکاری خوبی داشته باشیم.
رئیس سازمان محیط زیست خاطر نشان کرد: مسائل محیط زیست به نحوی است که به شدت زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده از جمله اقتصاد و سلامت جامعه که مرتبط با موضوع محیط زیست است.
ابتکار تصریح کرد: سال گذشته یک فرصت استثنایی پیش آمد بطوری که در تاریخ 10 اسفند 93 با حمایت رهبری از محیط زیست یک دلگرمی برای ما فراهم شد بطوری که ما در سال گذشته شاهد ابلاغ سیاست های کلی نظام از سوی مقام معظم رهبری بودیم که یک دلگرمی برای ما شد و همه قوا برای حمایت از محیط زیست از جمله مدیران سیاسی، قوه مجریه، قوه مقننه و همه مردم باید به میدان بیایند.
وی ادامه داد: امروز در دنیا شرایط و حال زمین خوب نیست از آن جهت که زمین یک ظرفیتی دارد، ظرفیت زمین 1.7 هکتار در جهان سرانه مصرف بشر است.
ابتکار در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه مصرف سرانه بشر 1.6 هکتار است یعنی ما شرایط خوبی نداریم و ادامه این روند به این معنا است که ما 1.5 هکتار زمین نیاز داریم براین اینکه زمین جوابگوی نیازهای بشر باشد. و اما درباره کشور خودمان نیز وضعیت چندان خوبی نداریم کشور ما جمعیت زیستی خود را از حدود دهه 70رد کرده است و ظرفیت زیستی ما گر 1.9 باشد میزان مصرف ما 2.8 درصد هکتار جهانی است یعنی سه برابر ظرفیت زیستی ایران .در آب خاک و تنوع زیستی و جنگلها فشار وارد میکنیم و این ناپایداری به دنبال دارد و خیلی از این آثاری که امروز میبینیم ناشی از همین آثار و تخریب طبیعت است.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: موضوعات زیادی برای ورود وجود دارند و مسائل محیط زیست گستردگی زیادی دارد. مسئولیت محیط زیست در میان دستگاههای مختلف اجرای و سازمانها توزیع شده است و سازمان حفاظت از محیط زیست جزو کوچکترین دستگاه اجرایی کشو ر است و کلا زیر 6 هزار نفر نیرو داریم یعنی به اندازه یک اداره کوچک آموزش و پرورش ما نیرو نداریم. حقوقهای مدیران ما جزو پایینترین حقوقهای مدیران اجرایی است این مسئولیت ها و گستردگی موضوعات هم که در خدمت شما هستیم.
ابتکار اظهار داشت: آلودگی هوا در جهان وضعیت به شکلی است که از هر هفت مرگ و میر یک نفر آن مربوط به آلودگی هواست که این آمار را سازمان بهداشت جهانی 2015صادر کرده است یعنی 6.5 میلیون مرگ زودرس. 2.6 هزار میلیارد دلار به اقتصاد جهان خسارت وارد میکند و 312 میلیون تومان که میشود 23 درصد به تولید ناخالص ملی ما ضرر وارد میکند آن هم فقط در بخش بهداشت.یعنی اگر بخواهیم عوارض دیگر را ببینیم خیلی بیشتر می شود.
وی در ادامه عملکرد دولت یازدهم را در کاهش آلودگی بسیار چشمگیر خواند و ادامه داد: کارگروههای ملی و کارگروهای استانی که متأسفانه تعطیل شده بودند همه در دولت یازدهم فعال شد و همه این دستگاهها در کاهش آلودگی هوا در تهران و در هفت کلانشهر شامل مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، اراک و کرج فعال شد.
ابتکار ادامه داد: لایحه جامع کاهش آلودگی برای کشور تدوین شد و به مجلس نهم ارائه شد اما متأسفانه در نوبت ماند. ما مصوبات متعددی را در ولت یازدهم داشته ایم که هم استانداردهای مربوط به آلودگی هوا را شامل میشود از جمله خروجیهای مجاز صنعت و همین طور برنامه کاهش آلودگی هوا جزو این موارد است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: هفته پیش برش یک ساله ویژهای را دولت برای کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها به تصویب رساند و تمام اقداماتی که لازم بوده تا الان از طرف دولت در این موضوع دنبال شده است و این سیاستگذاریهای قوی نتایج بسیار خوبی داشته است به طوری که ما شاهد بهبود هوا در بسیاری از شهرها تجربه کردیم. در مقایسه بین 92 تا سال 94 مثلا در تهران ما حدود 55 روز هوای بهتری را تجربه میکنیم.
ابتکار در ادامه گفت: علاوه بر این در شهری مثل اصفهان اگر منحنیها نشان دهند، بنزن یکی از آلودهترین و خطرناکترین مواد موجود در هوا است که یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم حذف بنزین پتروشیمی و کسب استاندارد یورو 4 بود که این گام بسیار بزرگی بود که وزارت نفت انجام داد و کل شهرهای بزرگ ما جایگاههای عرضه بنزین، بنزین با استاندارد یورو ارائه میدهند و از پریروز در آبادان هم توزیع بنزین یورو 4 آغاز شده است که این بسیار در کاهش آلودگی هوا تأثیرگذار بوده است.
وی با اشاره به اینکه بنزن یک عامل 100 درصد سرطانزا است ادامه داد: بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی بنزن یک کارسینوژن A است و این وضعیت بنزن در شهر تهران بوده است که البته خوشبختانه به شدت کاهش یافته است.