به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سه انفجار انتحاری طی 28 ژوئن گذشته فرودگاه بینالمللی «آتاتورک» استانبول ترکیه را لرزاند و ساعاتی پس از وقوع این حمله، رسانههای ترکیه به نقل از پلیس این کشور از نقش داعش در این حملات خبر دادند.
«متین گورکان» کارشناسی سیاسی ترک متخصص در زمینه مسائل امنیتی در گفتوگو با پایگاه خبری اسپوتنیک طی اظهاراتی اعلام کرد: «حملات تروریستی که سهشنبه هفته گذشته فرودگاه آتاتورک را هدف قرار داد، ممکن است منادی سری جدید حملات تروریستی نه تنها در خاک ترکیه بلکه در خارج از این کشور که اغلب تروریستها هماکنون آن را «مادر باردار خود» میدانند، باشد.»
وی افزود: «پی بردن به این مسئله که داعش چگونه این حمله را سازماندهی و اجرا کرده، بسیار حائز اهمیت است. اگر تکفیریها از شهر رقه پایتخت داعش در سوریه به ترکیه اعزام شده باشند، یک چیز است اما اگر حمله از یک سلول محلی داعش صورت گرفته باشد، مسئله دیگری است و البته باید توجه داشت که سناریوی دوم بسیار خطرناکتر است چرا که طبق اطلاعات موجود، حدود 30 ساختار تروریستی در ترکیه وجود دارد و در نتیجه آن خطر گسترش موج تروریسم از ترکیه که شمار زیادی از اعضای این گروه تروریستی در آن تحت آموزش قرار دارند، به سایر نقاط وجود دارد.»
این کارشناس سیاسی در ادامه افزود: اینکه داعش پایگاههای خود را به سوریه و عراق منتقل کرده، تلاش این گروه تروریستی برای تقویت لجستیکی و مالی خود به ویژه در کشورهایی که از آزادی عمل نسبی برخوردارند را نشان میدهد و ترکیه یکی از این کشورهاست. به نظر میرسد که پشت این حمله هولناک یک شبکه محلی نیمهمستقل داعش نهفته باشد و مقامات ترکیه باید توجه خود را به مسائل بسیار عمیقتر از تقویت سیستم امنیتی کشورشان معطوف کنند.
وی ادامه داد: پرسش مهمی که در اینجا بوجود میآید این است که آیا مقامات ترکیه بجای ادامه لفاظیهای خود که منجر به ایجاد تفرقه در جامعه میشود، تلاشی برای بسیج مردم در راستای مبارزه با تروریسم انجام میدهند؟ این پرسش مهمی است که باید به آن توجه شود.
متین گورکان در پاسخ به این پرسش که آیا عادیسازی روابط ترکیه با اسرائیل یا روسیه عامل تحریک تروریستها برای انجام این حمله بوده یا خیر، گفت: قطعا این حمله از مدتها پیش برنامهریزی شده بوده اما احتمال آن وجود دارد که حوادث و اتفاقات اخیر موجب تسریع اجرای آن شده باشد. من معتقدم که تغییرات ناگهانی در سیاست سوریهای آنکارا و عادیسازی روابط با روسیه در این امر نقش داشته است. این حمله حاوی دو پیام مهم است که یکی از آنها خطاب به مقامات ترکیه و دیگری خطاب به ائتلاف بینالمللی ضدداعش است. پیام داعش به مقامات ترکیه آن است که «اگر شما ما را در وضعیت دشواری قرار دهید، بهای آن را پرداخت خواهید کرد» و پیام آن به ائتلاف ضدداعش هم آن است که «باید بدانید اگر ما را در سوریه و عراق تضعیف کردید، هنوز جاهای دیگری برای فعالیت ما وجود دارد.»
اواخر وقت روز سهشنبه هفته گذشته وقوع چند انفجار، فرودگاه «آتاتورک» استانبول را لرزاند.شاهدان عینی اعلام کردند که این انفجارها در پایانه دوم فرودگاه که مخصوص پروازهای بینالمللی است رخ داده و پس از آن هم صدای تیراندازی به گوش رسیده است. در این حملات بیش از 40 نفر کشته و بیش از 200 نیز مجروح شدند.
در پی انفجارهای انتحاری فرودگاه آتاتورک، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه از بازداشت حدود 20 نفر از عناصر تروریستی داعش که بیشتر آنها خارجی هستند در ارتباط با حملات انتحاری هفته گذشته فرودگاه استانبول خبر داد.
اردوغان در ادامه اظهارات خود در فرودگاه آتاتورک استانبول پس از بازدید از محل وقوع حادثه انفجار انتحاری افزود: آخرین چیزی که ما درباره آن به توافق رسیدیم این است که انگشت اتهام به سمت داعش است.
رسانههای ترکیه گزارش دادهاند که دو نفر از آنها حامل پاسپورت روسی و از عاملان حملات انتحاری داعش هستند و در رأس آنها نیز یک مرد چچنی قرار دارد.