به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معصومه ابتکار در نشست مشترک کمیته راهبردی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: اطلاعرسانی، تجهیز و بهسازی، اعطای تسهیلات برای عایقسازی اماکن، تکمیل و راهاندازی دستگاههای سنجش آلودگی از جمله محورهای مصوبه جدید دولت است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مصوبه دولت تاکید بر اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای اماکن عمومی، منازل و ایمن کردن آنهاست، افزود: آزادسازی تالابها در سطح ملی بهویژه تالاب هشیلان در کرمانشاه، مستندسازی وقایع گرد و غبار و آمادگی وزارت بهداشت برای ارائه خدمات درمانی از دیگر محورهای این مصوبه است.
ابتکار با اشاره به افزایش شدت وقوع حوادث توفانهای گرد و غبار در سالهای اخیر، گفت: ایجاد کانونهای گرد و غبار در کشورهای همسایه به دلیل خشکسالی، گرمایش زمین، تغییر کاربری و سدسازیها سبب تغییرات جدی در وضعیت منطقه، افزایش توفانها و ایجاد مشکلات بسیاری در داخل کشور شده است.
وی به نقش کلیدی تمام دستگاهها بهویژه وزارت خارجه و بهداشت در زمینه مقابله با ریزگردها اشاره و بیان کرد: دولت با قوت و به طور جدی این موضوع را در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی پیگیری میکند و حضور این هیئت در استان کرمانشاه نمایانگر توانبخشی این موضوع است.
ابتکار با بیان اینکه اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با ریزگردها در سطح بینالمللی بسیار چشمگیر بوده است، اظهار کرد: علاوه بر انعقاد قطعنامه در سازمان ملل متحد، تفاهمنامههایی در سطح دوجانبه با وجود مشکلات بسیار با کشور عراق منعقد شده و به صورت مکرر تذکرات ادامه دارد.
وی با اشاره به اعزام هیئتی ایرانی به عراق در سال 92 برای رفع مشکلات گرد و غبار، عنوان کرد: به دلیل ناامنیهای موجود در کشور عراق این مذاکرات به نتیجه رسید به طوری که بخشی از کانون اصلی گرد و غباری که ماه گذشته کشور را تحت تاثیر قرار داد تحت تصرف داعش قرار دارد.
ابتکار با بیان اینکه از هر فرصتی برای رفع این معضل استفاده میشود، گفت: امید داریم اقداماتی در زمینه رفع این معضل در بصره انجام شود و اربعین نیز میتواند فرصتی مناسب برای این موضوع محسوب شود.
وی با اشاره به تدابیر و اقدامات مناسب انجام شده برای کاهش مراجعات مردم، کاهش آسیبها و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه، اظهار کرد: کاهش مراجعات نشان دهنده اثربخشی اطاعرسانی به موقع است و امید است روند انجام اقدامات کوتاه مدت برای کاهش آسیبها ادامه داشته باشد.
ابتکار با بیان اینکه رئیس جمهور و دولت بیشترین توجه را به موضوع گرد و غبار دارند و تلاش برای بهبودی شرایط به طور جدی با مدیریت ادامه دارد، خاطرنشان کرد: مذاکراتی با کشورهای عراق و عربستان انجام شده است و امید است با مدیریت کانونهای داخلی این ریزگردها آثار کمتری مشاهده شود.
وی با اشاره به اینکه ریزگردها موضوع تنها استان کرمانشاه نیست بلکه موضوعی کشوری و جهانی است، افزود: ابعاد گرد و غبار بسیار از فراتر از اقدامات عالی است به طوری که در کشور عراق 8 میلیون هکتار کانون بحران و در ایران 2.8 میلیون هکتار کانون بحران گرد و غبار وجود دارد.
ابتکار با بیان اینکه اگرچه تاثیر حفظ منابع طبیعی و جنگلها برای مقابله با ریزگردها بسیار محدود است اما در زمینه حفاظت از جنگل و جلوگیری از اتشسوزی اقدامات دقیقی انجام شده ست، عنوان کرد: تفاهمنامهای چهار جانبه میان سازمان مدیریت بحران، نیروهای مسلح، محیط زیست و منابع طبیعی برای اقدام به موقع و موثر در زمان آتشسوزی منعقد شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه با برگزاری 18 رزمایش مقابله با آتشسوزی در سال گذشته این پدیده 40 درصد کاهش یافت، گفت: پیشبینی میشود امسال 14 رزمایش در سطح کشور در این زمینه برگزار شود.
وی با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی، جنگلها و پوشش گیاهی سبب زندگی سالم و رشد اقتصادی میشود، افزود: اکنونه در 14 نقطه کشور 42 بالگرد مستقر شده است که به محض گزارش آتشسوزی در محل حاضر میشوند.