به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از شرق الاوسط، استان بصره در عراق از سوی ایرانیان به شدت مورد توجه قرار گرفته است و به همین دلیل صحبت کردن به زبان فارسی به یکی از زبان های متداول و روزمره در بین مردم بصره تبدیل شده است.
اگرچه این روزنامه از روابط حسنه دولتمردان ایران و عراق دلگیر است، اما اعتراف کرده است که مردم استان بصره به استقبال ایرانی ها رفتند و از سرمایه گذاری سیاسی و فرهنگی این کشور در استان خویش بشدت استقبال می کنند.
شرق الاوسط به نقل از مسئولان استان بصره اعلام کرده است که در حال حاضر بالغ بر ۱۳۵ مرکز و نهاد فرهنگی ایرانی در بصره مشغول فعالیت است و در چند سال گذشته دهها کتابخانه و حسینه از سوی نهادهای فرهنگی ایرانی در این استان بنا شده است.
اگرچه در استان بصره جمعیت سنی زندگی نمی کند، اما روزنامه شرق الاوسط عمدا ادعا کرده است که ایران با راه اندازی این مراکز فرهنگی به دنبال آن است تا مردم منطقه به مذهب تشیع بگروند.
همچنین روزنامه شرق الاوسط از اینکه بیشتر مردم استان بصره زبان فارسی را آموختند و در محاوره روزانه خویش با این زبان سخن می گویند به تنگ آمده است و نوشته است که ایران سعی دارد تا زبان فارسی را در عراق ترویج دهد.
شایان ذکر است که رفت و آمد مابین مردم ایران و عراق در چند سال گذشته به اوج خویش رسیده است و در اکثر استان های ایران نیز شهروندان عراقی زندگی می کنند و با زبان عربی به زندگی روزانه خویش ادامه می دهند. به همین دلیل، در بستر چنین تعاملاتی بدیهی است که مردم استان های عراق هم به یادگیری زبان فارسی در میان خویش علاقمند شوند.