دکتر صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب در رابطه با اخبار منتشر شده درباره تشکیل فراکسیون سوم در مصاحبه با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: من فکر میکنم هنوز زود است که به یک نتیجهی قطعی رسیده و بگوییم فراکسیون سومی به وجود خواهد آمد. آنچه مسلم است. این است که فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون امید در مجلس به وجود آمده که یک فراکسیون منسجم، متحد و متشکلی تاکنون نبوده، بدین معنی که فراکسیون مذکور شامل طیفهای گوناگونی از اصلاحطلبانی که توانسته بودند از مجرای شورای نگهبان عبور کنند و همچنین طرفداران دولت همطیف بسیاری از فراکسیون امید را تشکیل داده و بالاخره تعدادی از اصولگرایان نیز، در این میان به عضویت در فراکسیون امید درآمدند.
وی ادامه داد: این بدان معناست که فراکسیون امید از سه جریان فکری متفاوت تشکیلشده که وقتی عملاً در مجلس دهم شروع به فعالیت با یکدیگر میکنند نمیتوانند به یک انسجام و هماهنگی برسند. به خاطر همین بعد از مدتی معتدلین و اصولگرایان از اصلاحطلبان در مجلس جدا شدند؛ اما به نظر من در نقاط بسیاری این دو طیف با یکدیگر اشتراک نظر دارند. اگر میشد همچنان در یک فراکسیون میماندند برای اعتبار اصلاحات بهتر میشد.
این استاد دانشگاه در جواب به این سؤال که آیا این ریزش به سمت فراکسیون سوم را بیشتر از سوی طیف اصلاحات میدانید؟ تصریح کرد: اسم این را ریزش نیست، من اسم این را عدم وجود احزاب و تشکلهای نیرومند در ایران میگذارم که به دلیل فقدان توسعه سیاسی اتفاق افتاده است. این باعث شده که در انتخابات احزاب حضور فعالی نداشته و تنها شاهد ائتلاف درصحنه سیاسی باشیم اما این انفکاک را در لیست ائتلاف امید میدانم.
وی درباره کارایی مجلس با سه فراکسیون توضیح داد: درمجموع هرقدر که تعداد فراکسیونها متشتت و متنوع باشد کارایی مجلس به طبع کمتر خواهد بود و هرقدر که تعداد فراکسیونها کمتر باشد جایگاهی که مجلس دارد و نقشی که قرار است ایفا کند و بازی آن در نهادهای قدرت بهتر است.