به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، يك مقام آگاه و فعال بازار ميوه و تره بار معتقد است: براي جبران درآمدهاي پيشبيني شده در بودجه كه محقق نشده است، واردات ميوههاي خارجي گران در دستور كار قرار گرفته است، به نحوي كه طي روزهاي اخير شاهد افزايش واردات انار آفريقايي و ليمو ترش خارجي هستيم.
وي كه نخواست نامش فاش شود با بيان اينكه چه لزومي دارد موز دهمين كالاي وارداتي كشور باشد، افزود: همچنين كالايي مانند برنج، دانههاي روغني و شكر نيز در هفتههايي گران شدهاند كه گراني آنها برخلاف مسير قيمتهاي خارجي است.
در حالي كه ماههاست مسئولان وزارت كشاورزي و دولت واردات ميوههاي خارجي را ناشي از قاچاق آن ميدانند، وزير اسبق كشاورزي معتقد است كه ميوههاي خارجي كه در بازار عرضه ميشود، قاچاق نيست و از مبادي رسمي وارد ميشوند كه اگر اين مشكل براي دولت اهميت دارد بايد آن را با جديت پيگيري و ميوههاي خارجي را از سطح بازار جمعآوري كند. عيسي كلانتري، دبير كل خانه كشاورز اظهار كرده است: ميوههاي خارجي عرضهشده در بازار قاچاق نيستند و از مبادي غيررسمي با وسايل حملونقل غيراستاندارد و از طريق كولهبري وارد نميشود؛ چراكه واردات ميوه به كانتينرهاي يخچالداري احتياج دارد كه مسلماً اين محصولات از مبادي رسمي و با مجوز وارد ميشوند و مراحل قانوني را طي ميكنند. وي با بيان اينكه واردات ميوههاي خارجي حاصل نقص يا مشكل در يكي از دستگاههاي دولتي متولي است، گفت: اگر واردات ميوه ممنوع است، وزارت جهاد كشاورزي و دولت موظفند ميوه قاچاق عرضهشده در بازار را كه به صورت پنهاني نيز به فروش نميرسند، از سطح بازار جمعآوري كنند. بنابراين گزارش، شايد اين ادعا ازكلانتري به عنوان همسوهاي سياسي دولت بتواند نقطه قابل تأمل و تأييدي بر اظهارات منبع مطلع باشد كه معتقد است گراني بعضي مواد غذايي و واردات ميوهها به دليل كسري بودجه باشد.
منبع: جوان