کد خبر:۵۳۰۱۲۰
گزارش/

رکورد شکنی دولت یازدهم در واردات از چین/ بازار پکن در قلب تهران!

طی سال‌های ۹۲ و ۹۳ جمعاً بیش از ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کالا وارد کشور شده است که به‌طور میانگین در هر سال بیش از ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به واردات کالا از چین اختصاص یافته است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آمار واردات و صادرات شاخصی است که به نوعی آئینه پیشرفت کشور است. آئینه‌ای که از طرفی نشان دهنده پیشرفت کشور در تولید و از طرف دیگر نشان دهنده وابستگی به کالاهای خارجی است. چین در حال قبضه کردن بازار کشورهای مختلف است. چشم بادامی‌ها با توجه به نیروی کار ارزان، تولید انبوه کالا و استفاده از تکنولوژی، تبدیل به مرکز تولید کالا در دنیا شده‌اند. کشور ما در واردات چه آماری دارد؟ این آمارها در مورد کشور چین چگونه است؟!

 

دولت یازدهم از ابتدای شروع به کار مخالفت خود را با آمار بالای واردات نشان داد. دکتر روحانی در همان زمان انتخابات ریاست جمهوری از واردات کالاهای چینی انتقاد کرده و گفته بود: «روی آوردن به مسیر واردات بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است. عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و از مقدار واردات بکاهیم.»

 

و یا بعدتر، رئیس جمهور در نشست خبری بیست و سوم خرداد ماه سال جاری با رسانه‌های ارتباط جمعی گفت: «در گذشته 720 میلیارد دلار صرف واردات گردید و کشور کاملاً به بیرون متکی شد و همان هم علامت تحریم به بیرون را داد.» جهانگیری هم اردیبشهت گفته بود: «در دولت‌های نهم و دهم 700 میلیارد دلار پول مملکت خرج واردات کالا به کشور شد، این به آن معناست که این میزان پول رفته و موجب اشتغال جوانان چینی و کشورهای دیگر شده است.» آماری که اندکی بعد معاون برنامه‌ریزی گمرک آن را تکذیب کرد. بهزاد شیری در گفت‌وگو با «نسیم» ضمن رد ادعای رئیس جمهور و معاون اول درباره واردات دوره 84-91 ، تاکید کرد که واردات در دو دولت نهم و دهم از مرز 425 میلیارد دلار تجاوز نمی‌کند.

 

ادعایی که همان موقع هم رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی و اسدا... عسگراولادی رئیس اتاق‌های بازرگانی مشترک ایران و چین، کاملا رد شد. اسدا... عسگراولادی، در این باره گفت: «در دولت‌های نهم و دهم مجموع واردات ایران از چین 70 میلیارد دلار به‌شکل رسمی و 10 میلیارد دلار هم قاچاق بوده است و هیچ‌گاه 700 میلیارد دلار از چین واردات نداشته‌ایم.»

 

اما از این آمار ضد و نقیض و تکذیب شده که بگذریم مقایسه آمارهای رسمی در این زمینه اطلاعات جالبی را آشکار می‌کند. مقایسه‌ای که نشان می‌دهد میزان صدق دولت یازدهم در مخالفت با واردات کالا از چین چقدر است!

 

براساس آمار رسمی منتشره از سوی گمرگ جمهوری اسلامی ایران، در حد فاصل سالهای 84 تا 91، واردات کالا از کشور چین جمعاً 40 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به این ترتیب، در هر سال به طور میانگین 5 میلیارد و 40 میلیون دلار صرف واردات از چین شده است. رقمی که بیش از 90 درصد آن به واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است. کالاهایی که با ورود آنها به کشور شرایط تولید و سرمایه گذاری بهبود یافته و به تبع آن برای جوانان این مرز و بوم شغل ایجاد شده است. این در حالی است که طی سال‌های 92 و 93 جمعاً بیش از 22 میلیارد و 400 میلیون دلار کالا وارد کشور شده است که به‌طور میانگین در هر سال بیش از 11 میلیارد و 200 میلیون دلار به واردات کالا از چین اختصاص یافته است. با توجه به آمار بالا میانگین واردات کالا از چین در سال‌های 92 و 93 بیش از دو برابر میانگین واردات کالا در دولت قبل بوده است.

 

بر اساس آمار رسمی گمرگ جمهوری اسلامی در سال 1394 برای اولین بار در چند دهه اخیر، کالاهای چینی بیش از یک چهارم کل واردات ایران را به خود اختصاص دادند تا اقتصاد ایران بیشتر از قبل، چینی شود. کار به جایی رسیده که در سال گذشته 41.5 میلیارد دلار کالای خارجی به کشور وارد شد که بیش از 25 درصد آنها چینی بود.

 

در انتها باید به این نکته توجه داشت که بیان مطالب درست، منطقی، مستدل و قانونی، انتظار به حقی است که مردم از همه مسئولان و دست اندرکاران امور عمومی کشور دارند. تشکیک در آمار رسمی کشور به خصوص در آمار تراز تجارت خارجی، امکان برنامه ریزی در این زمینه را از بین می‌برد و به اذعان صاحبنظران امور اقتصادی، این امر خطرات زیادی برای کشور دارد. این در حالی است که مراجع و مقامات رسمی، باید فارغ از جهت‌گیری‌های سیاسی به بیان آمار و ارقام اقتصادی به ویژه آمار مربوط به واردات یا صادرات کشور بپردازند تا رسانه‌ها و افکارعمومی در تحلیل و شناخت از مسائل دچار سردگمی و تحیر نشوند.

 

البته این سوال همچنان باقی است که بالاخره واردات خوب است یا بد؟! یا به عبارت دیگر قسم حضرت عباس را باور کنیم ا دم خروس را!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
دلواپس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳
یادش بخیر حاج حسن میگفتند،چرا باید تو خونه های ایرانی ها جنس چینی باشه؟!!!!!!!!!!
خخخخخخ
حاج حسن برای جوانای زن چینی هم میاوردی مشکل ازدواجم حل میکردی قربان
7
0
اسماعیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۷
نکنه کلیدش جینی فقط به دردقفل چینی میخوره
ولی نه به درد فرانسه هم خورد
بدرد وطن نمیخوره
2
0
p
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۹
نه این که مشکلات شغلی کشور خودمون رو حل کردیم می خوایم مشکلات شغلی اون ها رو هم حل کنیم .رئیس جمهور می گفت ما بعد از برجام عزت پیدا کردیم دیگه مثل دوره تحریم دستامون پیش دیگران دراز نیست.....آخر من نتونستم این تناقضات در گفتار و در رفتار رو متوجه بشم اگه کسی می تونه توضیح بده حتما پیام بذاره وگرنه میرم از چینی می پرسم عزتمون میره بالاتر...
3
0
میثم
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۵
امار روحانی که یچیزی دیگه میگفت
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار