به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سردار غلامی روز چهارشنبه در نشست کارگروه اقتصاد مقاومتی در شهرستان مانه وسملقان با اشاره به اینکه سالیانه 100 هزار تن گوشت از برزیل وارد ایران می شود افزود: صدها خوشه و قطب تولیدی در کشور داریم که دستگاه های دولتی نقش محدودی در فعالیت آنها دارند که این قطب ها تبدیل به کارخانه هایی شده اند که تحریم و مشکلات دیگر تاثیری بر روند رشد آنها ندارند.
سردار غلامی با با بیان اینکه استکبار و بویژه آمریکا با به راه انداختن جنگ اقتصادی با ایران کارامدی نظام را نشانه گرفته است افزود: استکبار همیشه در مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستاده است و این بار تلاش می کند با جنگ اقتصادی با ایران مقابله کند و کارامدی نظام را زیر سوال ببرد.
وی سهم ضایعات شهرستان مانه و سملقان را 4 هزار تن اعلام و اظهار کرد: آمارها نگران کننده است و اکر اقدام مناسبی صورت نگیرد موجب کم رونقی در بخش کشاورزی خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: باید با اقتصاد مقاومتی مقابل دشمن ایستاد و با ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاه های زودبازده در روستاها می توانیم در این امر مثمر ثمر و نقطه قوتی باشیم.
وی، افزایش بهروه وری در بخش کشاورزی در دیگر کشورهای دنیا را بالا دانست و عنوان کرد: این امر عرصه رقابت را برای کشورمان تنگ کرده است.
وی همفکری و هم افزایی سازمان ها و ارگان های مختلف و افزایش هسته علمی در بخش صنایع تبدیلی را از جمله پیشرفت های بخش کشاورزی عنوان کرد و خاطر نشان شد: تمرکز بر صنایع تبدیلی و کاهش ضایعات بخش کشاورزی از اولویت های مهم در این شهرستان است.
وی اظهار کرد: تسهیلات زیادی برای طرح های خوداشتغالی در راستای اقتصاد مقاومتی در این شهرستان پرداخت شده است اما عملا کاری صورت نگرفته است پس باید برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد تا در این شهرستان پیشرفت حاصل شود.
وی با اشاره به اینکه باید در صنایع تبدیلی تمرکز داشته باشیم بیان کرد: محصولات دارای ضایعات را شناسایی و خوشه و قطب مصولات را در این شهرستان ایجاد کنیم.
سردار غلامی با اشاره به اینکه با رایزنی هایی که با بخش های مختلف در سطح کشور انجام شده است تصریح کرد: تلاش می شود تا ضوابط پرداخت تسهیل شود و اقدامات با سرعت و به راحتی انجام شود.
فرماندار شهرستان مانه و سملقان هم در این جلسه با اشاره به کلیات وضعیت شهرستان گفت: بر اساس آخرین آمارهای سرشماری جمعیت این شهرستان 103 هزار نفر در 3 بخش و 4 شهر می باشد.
غلامرضا عوض زاده حوزه گردشگری و کشاورزی را دو محور توسعه شهرستان اعلام کرد و افزود: این شهرستان دارای 464 حلق چاه عمیق و غیر عمیق،500 چشمه و قنات می باشد که منابع آب شهرستان را تقویت کرده است.
وی سطح زیر کشاورزی شهرستان را 82 هزار هکتار دانست و ادامه داد در این شهرستان 54 نوع محصول زراعی تولید می شود.
وی 90 درصد سطح زیر کشت کلزا را متعلق به مانه و سملقان دانست و اذعان کرد: تا کنون حدود 70 هزار تن گندم تحویل سیلوها شده است.
وی با بیان اینکه چند دهستان در این شهرستان از وضعیت عمرانی خوبی برخوردار نیستند از بسیج سازندگی کشور، همکاری برای تقویت این دهستان ها را خواستار شد.
امام جمعه شهرستان مانه و سملقان هم در این جلسه، عدالت اقتصادی، جهاد اقتصادی، و عزت اقتصادی را 3 اصل مورد توجه در مکتب اقتصادی عنوان کرد و گفت: جهاد اقتصادی عنصر فرهنگی است که باعث تحقق اقتصادی می شود.
حجت الاسلام احمد زاده افزود: تکیه بر ظرفیت ها و استعدادهای داخلی، احیا واحدهای کوچک و توجه به اقتصاد دانش بنیان را راهکارهای مناسبی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: اگر می خواهیم اقتصاد کشورمان تقویت شود باید تولیدات داخلی را مصرف کنیم .
وی برخورد جدی و قاطعانه با قاچاقچیان عمده را از راهکارهای افزایش تولید دانست و خاطرنشان شد: کالاهای خارجی کالاهای ایرانی را تحت شعاع قرار می دهند.
شهرستان 110 هزار نرفی مانه وسملقان در 45 کیلومتری غرب بجنورد واقع شده است.