آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۱۹۲۸
یک متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی هشدار داد

آجیل‌ براق نخورید

یک متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی آسیب آجیل‌های براق بر کبد را تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد دریایی درباره آسیب آجیل‌های براق بر کبد, اظهار داشت: استفاده زیاد از انواع آجیل براق در طول روز، باعث ایجاد سرگیجه در افراد مصرف کننده می‌شود.

 

به‌گفته وی امروزه نیز در اغلب قنادی‌ها و مراکز فروش آجیل مشاهده می‌شود که به‌علت ترغیب مردم برای خرید و ماندگاری بیشتر این گونه تنقلات روی آن‌ها مواد افزودنی را اضافه می‌کنند تا براق‌تر شوند اما این مواد افزودنی به بخش‌های مختلف بدن به‌ویژه کبد آسیب می‌رساند.

 

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی ادامه داد: باید آجیل‌های خام و بدون نمک را جایگزین انواع آجیل‌های شور کرد، چون وجود نمک زیاد روی این تنقلات باعث افزایش میزان سدیم در خون شده بنابراین افزایش فشار خون را به‌همراه خواهد داشت و این افزایش می‌تواند مشکلات زیادی را برای افراد به‌ویژه  بیماران مبتلا به بیماری قلبی ــ عروقی ایجاد کند.

 

دریایی افزود: چهار مغز‌های گیاهی نظیر پسته، بادام، فندق و گردوی موجود در آجیل، از نظر گروه‌های تغذیه‌ای شامل گروه چربی‌ها و از نظر محتوایی می‌توانند جایگزین گوشت شوند؛ چون این مغزها بهتر و بیشتر از گوشت، سرشار از روی و فسفر هستند.

 

وی گفت: هر 6 دانه از مغز‌های گیاهی دارای 45 کالری هستند؛ بنابراین بایستی به‌میزان مصرف این تنقلات، یک قاشق مرباخوری از روغن مصرفی ذرت و آفتابگردان در طول روز کاسته شود (که البته می‌توان همیشه به‌جای آن‌ها از روغن کنجد و روغن زیتون استفاده کرد) استفاده از این تنقلات در روز می‌تواند تا حدی جایگزین مصرف گوشت باشد.

 

متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: وجود سم مترشحۀ افلاتوکسین که از نوعی قارچ تولید می‌شود در مغزهای گیاهی مخصوصاً پسته و گردو، بسیار خطرناک و زیانبار هستند و چنانچه این مغزهای گیاهی در معرض هجوم آن قرار گیرند، آلوده شده و پس از مصرف این سم قارچی (افلاتوکسین) پس از ورود به محیط خون، کبد را مورد تهاجم و حمله قرار داده و در آن تجمع پیدا می‌کند و اختلالات و تشمع کبدی را به وجود می‌آورد.

 

دریایی یادآور شد: از این رو باید مغزهای گیاهی به‌ویژه گردو و پسته در پوست خود محفوظ مانده و فقط زمان مصرف از پوست خارج شده و مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار