به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حبیب الله حقیقی از شکلگیری مجموعه نظارتی در خصوص چگونگی پیشرفت تکالیف دستگاهها در امر مبارزه با قاچاق خبر داد و گفت: اکنون پس از تصویب آیین نامهها، در حوزه اجرا و عملیاتی شدن آیین نامهها نباید با تاخیر مواجه شویم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بررسی مسئله آسیب شناسی حوزه قاچاق، افزود: در خصوص آسیب شناسی قاچاق از نظرات کارشناسی و تخصصی دستگاههای مرتبط استفاده شده و برنامه جامع و برنامههای تخصصی دستگاهها بر همین مبنا شکل گرفته که هم اکنون در حال اجرا است.
وی با اشاره به ابلاغ آیین نامه های ماده ۵۵ و ۵۶ در خصوص امحا و صادرات کالاهای قاچاق مکشوفه، گفت: با همکاری دستگاههای عضو و اولویت قرار دادن موضوع امحا، به زودی شاهد امحای حجم وسیعی از کالاهای قاچاق خواهیم بود.
حقیقی با اشاره به لزوم برخورد همه جانبه با قاچاق کالا افزود: برخورد با قاچاق کالا در سطح عرضه با شدت ادامه مییابد و زنجیره مبارزه با قاچاق از مبادی تا سطح عرضه ثمربخش خواهد بود. با همکاری وزارت امور خارجه، از ظرفیت کشورهای همسایه برای برخورد با قاچاقچیان استفاده خواهیم کرد.
در ادامه جلسه حجت الاسلام زرگر، نماینده قوه قضاییه در ستاد مبارزه با قاچاق، ضمن گرامیداشت و تبریک دهه کرامت، از لزوم پیشگیری در امر مبارزه با قاچاق گفت و افزود: برخورد قاطع و اجرای سریع احکام صادر شده، خاصیت پیشگیری و بازدارندگی خواهد داشت. پروندههای قاچاق بایستی با روشهای دقیق تشکیل شود تا قاضی پرونده بتواند با قاچاقچی برخوردی محکم و قاطع داشته باشد. اجرای به موقع، بدون معطلی و سریع حکم نیز باعث تشدید پیشگیری در امر مبارزه با قاچاق خواهد شد.
علیرضا جمشیدی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز با اشاره به لزوم برخورد با قاچاق کالاهای سلامت محور در سطح عرضه، افزود: باید در سطوح عرضه مانند کوچه مروی و... با نصب پلاکارد، سخنرانی و آموزش نحوه شناسایی کالای قاچاق صورت پذیرد. وی ضمن اظهار امیدواری از نتیجه طرحهای اجرا شده، افزود: امسال شاهد بیشترین کاهش در میزان قاچاق خواهیم بود.
دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به لزوم شفافیت در فرآیندهای اجرایی، گفت: در جهت شفافسازی فرآیندهای صدور مجوز و همچنین فرآیندهای ارتباطی با وزارت صنعت، معدن، تجارت و سازمان گمرک، یک پورتال جامع طراحی و راه اندازی شده است.
وی ضمن بیان اینکه در حال حاضر بخش مربوط به دارو در این پورتال به طور کامل استفاده می شود، افزود: بخشهای مربوط به غذا، مکملها، لوازم آرایشی و بهداشتی به تدریج تکمیل شده و تا پایان سال کاملاً عملیاتی می شود.
دیناروند دستیابی به آمار و اطلاعات دقیق و کامل را از فواید سامانه و پورتال جامع دانست و گفت: به این وسیله امکان تشخیص سریع و دقیق کالای قاچاق و تقلبی تسهیل میشود.
کرباسیان رئیس کل گمرک در این جلسه با اشاره به راهاندازی برنامه نرم افزاری وزارت بهداشت با قابلیت ردیابی وضعیت ورود قانونی کالا گفت: به وسیله این برنامه، مجوزهای گمرکی و بهداشتی کالا قابل دسترسی است.
وی ضمن اشاره به لزوم هماهنگی بین دستگاههای مختلف خواستار ساماندهی کارگروه رسیدگی به پرونده های بزرگ در این حوزه شد.