به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پاکستان تودی گزارش داد، سفیر ایران در پاکستان در دیدار ریاض ختاک، معاون اتحادیه اتاق بازرگانی و صنایع پاکستان گفت: «الان زمان مهمی است که موانع تجاری برداشته شده است از اینرو به همراه یکدیگر میتوانیم یک بلوک قوی اقتصادی در منطقه ایجاد کنیم. در این راستا، هر دو طرف ممکن است یک توافق ترجیحی منعقد کنند و اولویتهای امضا شده در سال 2006 را اجرایی کنند.»
معاون اتحادیه اتاق بازرگانی و صنایع پاکستان خواستار اعزام هیئتی از ایران به ایالت خیبرپختونخواه برای بررسی پتانسیلهای سرمایهگذاری در این ایالت شد. این ایالت دارای منابع طبیعی و پتانسیل غنی در هیدروکربن، معادن و مواد معدنی و همچنین انواع میوه است اما «ما نیازمند آن دسته از همکاریهای مشترک هستیم که این منابع را به سرمایه تبدیل کند... ما معتقدیم سرمایهگذاران ایرانی برای این مورد ایدهآل هستند.»
احمد جواد، رئیس کمیته دائمی منطقهای اتحادیه اتاق بازرگانی و صنایع پاکستان گفت «ما به دنبال این هستیم که وزارت کشاورزی ایران اجازه دهد که نارنگی کینو و سیبزمینی به صورت رسمی به ایران صادر شود.»
وی همچنین به پتانسیل دو کشور در زمینه گوشت حلال که با تقاضای بالایی در ایران روبروست، اشاره کرد.
مهدی هنردوست، سفیر ایران با اشاره به فرصت به دست آمده برای حضور در اقتصاد پاکستان گفت: «ما دوست امتحان شده پاکستان است و هیچ زمان نمیخواهد در موضوعات داخلی پاکستان یا هر کشور دیگری دخالت کند.»
وی تصریح کرد خط لوله ایران و پاکستان برای اسلامآباد پروژهای ایدهال است تا بر نیازهای انرژی خود با قیمت مناسب غلبه کند.
وی خواستار فوریت در افزایش تجارت با پاکستان و همچنین آغاز فعالیت بر روی پروژههای دوجانبه شد. «تجارت دوجانبه میان ایران و افغانستان حتی در زمان تحریمها 2.5 میلیارد دلار بود درحالیکه با پاکستان این حجم بیش از نیم میلیارد دلار فراتر نرفته است.»
هنردوست افزود پاکستان باید مبادلات بانکی را سریعا تسهیل کند چراکه روابط تجاری در این صورت بهبود مییابد. وی از عدم افزایش همکاری میان دو کشور در 3 دهه گذشته علیرغم اینکه دیگر کشورها روابط تجاری شان با ایران را افزایش دادهاند، انتقاد کرد.
سناتور غلام علی، معاون اتاق بازرگانی اسلامی پاکستان از بانک مرکزی پاکستان خواست تا موضوع تسهیل مبادلات بانکی میان 2 کشور را تسریع کند.