کد خبر:۵۳۴۸۹۶
گزارش/

چرا زنگنه نمی‌خواهد روحانی رییس‌جمهور باقی بماند؟/ این وزیر اعصاب ندارد!

مَشی زنگنه این است؛ خیلی‌ها معتقدند وزیر سالخورده‌ دولت روحانی کلاً اعتقادی به اقناع افکار عمومی و رسانه‌ها ندارد. مطلبی که البته برای دولت دردسرساز است. آن هم در آستانه‌ انتخابات!

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کُلاً از جنجال استقبال می‌کند؛ از ماجرای قراردادهای کرسنت‌طور جدید نفتی گرفته، تا خالی کردن زیر پای دانشجویان صنعت نفت. و تا داستان مشکوک آتش‌سوزی سریالی پتروشیمی‌ها. عالم و آدم اگر حتی مخالف باشند، فرقی نمی‌کند. اعتنایی نمی‌کند اگر عواقب تصمیماتش دامن‌گیر نان و معیشت خلق‌الله شود، اگر کسان فراوانی را از کار بی‌کار کند، اگر سرمایه و سرپناه مردم را بر باد دهد. هر چه باشد او تنها ژنرال نفتی دولت روحانی است! اما پشت‌پرده‌ی مخالفت‌های ادامه‌دار وی با افکار عمومی چیست؟ چرا آقای وزیر تا این اندازه نسبت به رضایت مردم و بدنه‌ی آرای مردمی بی‌اعتناست؟ زنگنه آیا نمی‌خواهد روحانی رییس‌جمهور باقی بماند؟

 

 

این وزیر اعصاب ندارد!

«مردم مرض ندارند که پیامک می‌زنند!»، «کاهش یافته که کاهش یافته؛ شما خوشحالید؟! من چه کاری باید انجام می‌دادم که ندادم؟»، «از نوع سؤال مشخص است که از همین رسانه‌های مشرق و تسنیم است!»، «اگر برکنار شده‌اند باید برکنار می‌شدند، عده‌ای خارج از نفت به نفت آمدند و عده‌ای دیگر صلاحیت حضور در نفت را نداشتند»، «بعضی آقایان زبانشان یک متر و نیم دراز است!» و... این بخشی از پاسخ‌های تهاجمی آقای وزیر بود در برنامه‌ی پایش؛ دو سال پیش. ابتدای دولت روحانی بود و احتمالاً نخستین حضور زنگنه در یک برنامه‌ی زنده‌ی تلویزیونی. برخوردهای تند و ادبیات نه‌چندان سازنده‌ی شیخ الوزرا، خیلی‌ها را غافلگیر کرد. این حد از مسؤلیت‌گریزی واقعاً نوبر بود! زنگنه آن شب تقریباً به هیچ کدام از انتقادات کارشناسان برنامه پاسخ دندان‌گیری نداد. «وطن امروز» فردای آن روز تیتر زد: «این وزیر اعصاب ندارد!»

 

ماجرا ولی ادامه داشت؛ زنگنه همیشه بی‌اعصاب باقی ماند. آنقدر که کمترین اعتنایی به آرای مردمی و مطالبات رسانه‌ها نداشته باشد. در فقط روی همان یک پاشنه می‌چرخید!

 

قراردادهای جدید نفتی و یک وزیر بی‌اعصاب!

IPC یا همان فرمت تازه‌ی قراردادهای نفتی؛ زنگنه از همان روز اول معتقد بود آشی که برای نفت این سرزمین پخته، محرمانه است و احتیاجی به بررسی و تصویب در مجلس شورا ندارد. نمایندگان مردم البته حق داشتند معترض باشند. حق داشتند دست‌پخت آدم‌های کرسنت‌نویسِ زنگنه را، با دیده‌ی تردید نگاه کنند. ماجرا حتی تا مجلس دهم هم ادامه داشت. اعضای کمیسیون نفت و انرژی مجلسِ نو، بارها و بارها از بی اعتنایی وزیر به منافع ملی شکایت کردند. تا همین روز چهارشنبه؛ وقتی که دهقان عضو کمیسیون قضایی مجلس با انتشار یک نامه‌ی سرگشاده نسبت به اهمال‌کاری وزارت نفت هشدار داد. نماینده‌ی مردم طرقبه و چناران نوشته بود: «با دقت در بندهای مورد تصریح رهبر معظم انقلاب به‌خوبی نمایان می‌شود که در مصوبه جدید، از ۱۵ بند مورد نظر، تنها نگرانیهای مربوط به سه بند برطرف گردیده و ۱۱ بند تأمین نگردیده و یک بند از نظرات ابلاغی (بند ۹) نیز به‌صورت نسبی مورد توجه قرار گرفته است.»

 

 

گذشته از این، IPCها حتی در میان نخبگان و دانشجویان هم با انتقادات فراوانی روبرو شد. تشکل‌های مختلف علمی و گروه‌های مختلف دانشجویی، با انتشار بیانیه‌های مختلفی، نسبت به نادیده گرفته شدن منافع ملی در این نسل از قراردادها هشدار دادند. از جمله، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت که با انتشار یک نامه‌ی سرگشاده خطاب به رییس‌جمهور، نوشت: «اگرچه اصلاحیه تصویب نامه موضوع شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای نفت و گاز با بیش از ۱۵۰ تغییر در تاریخ۹۵/۵/۱۴ به تصویب هیئت وزیران رسید؛ اما متاسفانه همچنان ایرادات اساسی که در جلسات ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی جمع بندی شده بود و به روح ساختار این نسل قراردادهای وارد است، باقی مانده است و وزارت نفت صرفا به اصلاحات جزئی و ظاهری اکتفا کرده است.»

 

حالا نایب رییس کمیسیون اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از تهیه‌ی یک طرح دوفوریتی برای محدود کردن اختیارات وزارت نفت، گفت. طرحی که احتمالاً همین هفته و در اولین روز کاری مجلس شورا در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

هدایت الله خادمی، نماینده‌ی مردم خوزستان هم از طرح و امضای این طرح خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: «مخالفت با قراردادهای نفتی جدید کاملاً فنی و در جهت منافع ملی صورت می‌گیرد. هر کس می‌تواند نظر خود را داشته باشد. برخی از موافقان این قراردادها هنوز آنها را مطالعه نکرده‌اند که اگر مطالعه کنند متوجه اشکالات آن خواهند شد. باید سابقه کار در حوزه نفتی داشت و با شرکت‌های خارجی کارکرده باشیم تا بتوانیم مزایا و معایب آن را ببینیم.»

 

حمله گازانبری ژنرال علیه دانشجویان دانشگاه صنعت نفت

«ممنوعیت هرگونه استخدام و جذب نیروی انسانی در تمامی دستگاه‌های تابعه وزارت نفت»؛ عنوان ابلاغیه‌ای بود که ژنرال سالخورده‌ی دولت روحانی صبح نوزدهم خرداد پارسال امضا کرد. صبحی که مثل همه‌ی روزهای دیگر، تا شب ادامه داشت؛ هرچند برای دانشجویان دانشگاه صنعت نفت هیچ وقت تمام نشد. دستور زنگنه، آتیه‌ی خیلی‌هاشان را هوار کرد. همان بچه‌هایی که با هزار امید و آرزو، راهی دانشگاهی شده بودند، که قرار بود استخدامشان کند. خیلی‌هاشان قید قبولی در دیگر دانشگاه‌های مطرح مملکت را زده بودند، در آرزوی کار. شیخ الوزرای دولت روحانی اما کُلاً کاری به این کارها نداشت. هر چه می‌خواست کرد تا نشان دهد رؤیای جوانان این سرزمین، کابوس اوست. برای اطلاعات بیشتر این گزارش را بخوانید: پشت‌پرده برخورد گازانبری ژنرال با دانشجویان صنعت نفت چیست؟

 

 

حالا بچه‌ها ماه‌هاست روز و شب ندارند؛ بس که اعتراض کردند. بس که در برابر بهارستان بست نشستند. بس که از هر طریق و رسانه‌ای که یافتند گلایه کردند. چاره‌ای نبود؛ آن ابلاغیه‌ی لعنتی یک‌شبه جوانی‌شان را به باد داده بود. بچه‌ها در تازه‌ترین بیانیه‌شان اعلام کردند تا روشن شدن تکلیفشان تحصن خواهند کرد. در این بیانیه آمده است: «فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت به تحصن خود روبروی مجلس ادامه خواهند داد.  آنها به این امید وارد این دانشگاه شدند که به نص صریح دفترچه کنکور و آیین‌نامه شرکت نفت به آنها قول و وعده استخدام داده شده بود  و بر این اساس برای زندگی خود برنامه ‌ریزی و بعضا ازدواج کرده‌اند و در این سن و مرحله از زندگی جهت اداره امور زندگی خود داشتن شغل ضروری است.»

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در این‌باره گفت: «به وزیر نفت اعلام کردیم که این برخورد با دانشجویان رشته صنعت نفت مناسب نیست. اگر می‌خواهند دانشگاه را تعطیل کنند این راهش نیست. اگر قرار است دیگر دانشجویان را جذب نکنند باید از امروز برای 4، 5 سال آینده اعلام کنند که دیگر استخدام نداریم.»

 

همین است که هست! زنگنه کلاً گوشی برای شنیدن دردهای جوانان این سرزمین نداشت. آهن‌دلی وزیر نفت، اعتراض نماینده‌ی ولی فقیه در دانشگاه‌های کشور را هم برانگیخت. حجت‌الاسلام محمدیان با انتشار یک نامه‌ی مشفقانه از آقای وزیر خواست تا به اعتراضات دانشجویان اعتنا کند. در این نامه آمده بود: «پس از اعتراضات مکرر و طولانی مدت تعداد قابل توجهی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه صنعت نفت در صحن دانشگاه و اخیرا مقابل مجلس شورای اسلامی که متأسفانه پاسخ مناسب و شایسته ای از مسئولین دریافت نشد، شکایتی از این عزیزان به نهاد رسیده که قابل تأمل می‌باشد. پیشنهاد می شود جنابعالی تمهیداتی بیندیشید تا ضمن استماع نظرات نمایندگان این دانشجویان و فارغ التحصیلان و بررسی های لازم به تعهدات احتمالی آن وزراتخانه در مورد فارغ التحصیلان عمل شود تا خدای ناکرده قوه مجریه و نظام اسلامی مدیون دانشجویان و فرزندان مؤمن این کشور نباشد و این نقض عهد موجب سلب اعتماد از دستگاه های اجرایی و بخش هایی از نظام و خصوصا دولتمردان در منظر دانشجویان نشود.»

 

مشی زنگنه این است؛ خیلی‌ها معتقدند وزیر سالخورده‌ی دولت روحانی کلاً اعتقادی به اقناع افکار عمومی و رسانه‌ها ندارد. مطلبی که البته برای دولت دردسرساز است. آن هم در آستانه‌ی انتخابات؛ آن هم درست در روزهایی که روحانی برای کسب آرای مردم هر کاری می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۷
مقصر مجلس و نمایندگان هستند باید امثال این خائن رو استیضاح کنند و از مقامشون خلع واقعا متاسفم که این طور ادما بر منصب قدرت می نشینند و منافع ملی را به تاراج می دهند. البته منافع ملی اصطلاح خوبی نیست چون الان منافع شخصی شده.
21
1
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۵
وزیر مرفع بی درد مگر به حرف مردم بیچاره گوش می دهد. این آقا خودش می گوید ژنرال هستم در حالی که در عمل گروهبان هم نیست .
21
1
قاسم
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۴
ژنرال رژیم آمریکا و سرباز رژیم جمهوری اسلامی ایران
هرچی به انتخابات 96 نزدیک می شویم دلم خنک تر می شود
وزیر رئیس جمهور چهارساله ایران
سرو
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲
واقعا جای تعجب داره که باوجود این همه دستگاههای نظارتی و قضائی، متاسفانه هنوز هم آزادانه حقوق ملت پایمال میشه! جالب همه آقایون هم میگن "آقای وزیر کارت مناسب نیست" اما عملا اتفاقی نمیافته، پس نقش نظارتی مجلس و سایر ارگانها درهمین حده؟!
40
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
روحانی رای دانشجوها، خانواده ها و آشنایان و دوستان دانشجویان دانشگاه صنعت نفت رو از دست داد. کسانی که چهار سال پیش همه جوره روحانی رو انتخاب کردند سال آینده تمام قد جلوی روحانی خواهند ایستاد. صبر ما هم حدی داشت آقای روحانی.
49
2
كارمند صنعت نفت
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱
علاوه بر اين،روحاني راي كارمندان نفتي و خانواده هاشون رو هم از دست خواهد داد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷
روحانی چرا دنبال جمع آوری رای در استان‌های دیگر هستی. کافیه یه سر جلوی مجلس بزنی و درد دل مردمی که هر روز میان انجا رو فقط بشنوی
45
1
رضا
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸
چون میدونه که رای نصف بیشتر تهران رو داره. همونایی که به لیست امید رای دادن و ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
یه بار به وعده های پوچ روحانی رای دادیم قطعا دیگه گول نمی‌خوریم.
64
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
با تمام وجود منتظر اردیبهشت منتظر اردیبهشت هستیم که تمام قد جلوی روحانی بایستیم و فریاد بزنیم همان چهار سال بس بود
41
2
hn
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶
من که چشمم آب نمی خوره.باز نزدیک انتخابات که بشه وعده آزادی(!)میدن و یه عده که از دنیا فقط دنبال شهوت اند بهشون رای میدن و فراموش میکنن که اینا چه کارهایی که نکردن.یه عده هم به خاطر اینکه این آقایان مخالف مذهبی ها هستن بهشون رای میدن.یه عده هم به خاطر سخنان بی بی سی و.... .
به هرحال باید قبول کنیم که در انتخابات ایران،چیزهایی جز "لیاقت"در رای آوردن دخیل هستن.همانگونه که سال92 اینگونه بود......
ناشناس
Germany
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷
وقتی با IPC به دولت ها استعماری می شود باج سبیل داده می شود ، برای دانشجویان صنعت نفت، خزانه خالی است.
23
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
احسنت.
حرف دل دانشجویان دانشگاه نفت را زدید.
اگه فرزند این وزیر نفت در بین فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت می بود الان هر کاری می کرد تا فرزندش را در دستگاه عریض و طویل نفت جا دهد، شده به زور!
این وزیر اصلا به فکر آینده مملکت نیست و لیاقت داشتن سمت وزارت را از خود سلب کرده.
31
1
مجتبی
Netherlands
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
جالبه توی عکس روحانی رو رونده گوشه در . انگار نه انگار که روحانی رییس جمهوره .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
افشين
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹
با اين اوضاع ما دانشجويان و فارغ التحصيلان به روحاني راي نخواهيم داد
59
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳
دولتی که تکلیفش با خودش روشن نیست و وزیرش را نمی تواند کنترل کند، خیلی بهتره که نباشه...خدا فرصت نده به هر مسئولی که قصدش ظلم کردنه...
34
1
میدان یاداوران
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۵
دوستان کافیست ب میادین نفتی که در دست خارجی هاست بیایید و از نزدیک ببینید ک اینها حتی ساده ترین کارگرهای ساخت و سازشان را نیز از چین و خارج میاورند...نمیدانم چرا کسی جلودار وزیر نفت نیست ک منافع ملی را اینگونه نادیده میگیرد...اقای زنگنه نفت این کشور مال جوانان این کشور است ن اجنبی
22
1
محمدعلی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
وزیری که این همه ضرر به کشور و مردم رسونده باید استیضاح و محاکمه شود
32
1
باقرخان
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۹
بشین تا توفیقت بشه! ساده ای ها. این بابا هیچ کاره است! خیلی که باشه یک مهره کله ... بیشتر نیست که فقط گوش می کنه و اجرا می کنه.
ناشناس
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۶
کاری به مردم که فریب شعارهای انتخاباتی دولت تدبیر و امید رو خورد ندارم

ولی واقعا مجلس قبل چرا به افراد بی اخلاق و دارای سوپیشینه رای اعتماد داد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دانشجوی نفت
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱
من‌مطمعنم‌این‌سایر دانشگاههایی ک‌کامنت میزارن یکیشون هم از دانشگاه شریف و.....نیستن
هدفها مشخص بوده روز انتخاب رشته ما هدفمون‌وزارت نفت بود و طبق مستندات انتخابش کردیم
کسانی ک رفتن‌دانشگاهای دیگه هدفشون چیزای دیگه بوده پس نباید تو این‌قضیه اظهار نظری کنند
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵
مشکل ما اینجاست که کسی نیست تمام قد جلوی جناب وزیر بایستد و اکثرا به یک تذکر کوتاه اکتفا میکنند. جناب وزیر باید از مواضع خصمانه خود کوتاه بیاید.
0
0
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷
حق کامل دانشجویان دانشگاه صنعت نفت را بدهید.
با مردم خلف وعده هم نکنید.
0
0
سجاد ام
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۹
واقعا جای تاسف داره یعنی هیچ دستگاه نظارتی نیست که بیاد و به صورت جدی پیگیر حقوق دانشجویان باشه و دانشجوها باید اینقدر مظلومانه اسیر تصمیمات نا معقول وزیر نفت بشن که حتی رشته ی مرتبط نفت هم نخونده و ناقص یه چیزایی میدونه وگند میزنه تو مملکت مثل قرار داد های نفتی و کرسنت.
0
0
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۹
عدم به کار گیری فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت در تضاد آشکار با اقتصاد مقاومتی است
کو توجه به توان داخلیییی؟؟؟؟
کو به کار گیری نیروی ایرانی؟؟،؟
0
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
نا امید کردن جوانان از حال و آینده خیانت به ناموس ملی است
1
0
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۲
وزارت به تعهدات خود در قبال دانشگاه صنعت نفت پایبند باشد.
0
0
ساراr
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۶
این وزیر نه تنها باید استیضاح و برکنار شود بلکه باید بابت خیانت هایی که کرده است محاکمه شود. شرم باد نماینده ایی که با رای مردم وارد مجلس شده و از حق این مردم در مقابل ظلم زنگنه به تمامیت و ملیت مردم سکوت کند.....
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۶
این بار اردیبهشت ماه باید شعار معروف رو زودهنگام سر داد:
روحانی بای بای...!!!
22
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۷
ما به صورت امریه تو صنعت نفتیم
اکثر شاغلین صنعت نفت از دست این پیرمرد عصبانی اند
واقعا قلدری میکنه
3
0
بهنام
Iraq
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
اگه دولت تدبیر و امید اینه آقا نخواستیم دولت بی تدبیر و ناامید می خوایم.چه وضعشه یه ریس جمهور صدای یه دانشگاه رو نمی شنوه
4
1
ارزو
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
همه جا پیشرفت میکنن،اون موقع ما باید این بلا ها سرمون بیاد
وقتی جوان ها کاربهشون ندن برن سمت کانادا و امریکا بهتر ازاین نمیشه
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار