به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با پیشی گرفتن نشانههای افزایش عرضه نفت از امید برای توافق تولیدکنندگان نفت برای برداشتن گامهایی در جهت حمایت از قیمتها، قیمت نفت در معاملات امروز به کمتر از 49 دلار کاهش یافت.
گروه شبه نظامی که در نیجریه موجی از حملات به تاسیسات نفتی را به راه انداخته بود، اعلام کرد که آماده آتشبس است و عراق نیز ارسال نفت از طریق خط لوله شمالی را که اوایل امسال متوقف شده بود، از سر گرفت.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 53 سنت کاهش 48.63 دلار فروخته شد. ارزش نفت برنت در فاصله ابتدای ماه آگوست تا نوزدهم همین ماه 20 درصد افزایش یافت. نفت خام آمریکا نیز با 50 سنت کاهش 46.91 دلار در هر بشکه فروخته شد.
جورج اسلاوو، تحلیلگر بازار در این رابطه گفت: «امروز قیمت نفت کاهشی است... به نظر می رسد عرضه نفت در کوتاهمدت افزایش یابد.»
مذاکره برای فریز عرضه نفت در بازار که اولین بار در ماه آوریل مطرح شد با بهانهجویی عربستان با شکست مواجه شد. این کشور باز دیگر در ماه جاری اعلام کرد که اعضای اوپک در نشیت غیررسمی این سازمان در ماه آینده میلادی در مورد فریز نفتی مذاکره خواهند کرد؛ روسیه نیز نسبت به مذاکره ابراز آمادگی کرد.
با انتشار این اخبار، جو مثبتی در بازارهای جهانی به راه افتاد و قیمت نفت بالا رفت اما تحلیلگران به ویژه در رسانههای غربی مدام این باور را ایجاد کردند که این تلاش نیز بار دیگر به شکست می انجامد. اکنون نیز قیمتها در بازار تحت تاثیر این تحلیلها و همچنین خبرهایی از ورود نفت جدید به بازار کاهش یافته است.