
ضرورت صدور ضمانتنامه بانکی در تجارت با افغانستان / توافق اتاق ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری برای همکاری در زمینه هوش مصنوعی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غرفه اتاق ایران در دومین روز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ محل رفت و آمد هیاتهای تجاری، فعالان اقتصادی و چهرههای دولتی بود. در این روز، هیاتهایی از افغانستان و عمان با نواب رئیس اتاق ایران دیدار کردند و معاون فناوری رئیس جمهور نیز درباره همکاری در هوش مصنوعی قولهایی به بخش خصوصی داد.
زمینه صدور ضمانتنامه بانکی در تجارت ایران و افغانستان فراهم شود
حاجی یونس مهمند، رئیس اتاق تجارت و صنایع افعانستان یکی از مهمانان دومین روز رویداد ایران اکسپو در غرفه اتاق ایران بود که در راس هیاتی، با محمدرضا بهرامن و پیام باقری نواب رئیس اتاق ایران دیدار و گفتوگو کرد.
پیام باقری در این دیدار با بیان اینکه حضور هیات افغانستانی در ایران اکسپو زمینه برقراری ارتباط مستقیم میان تجار دو کشور را فراهم کرده است، افزود: مراودات سازنده میان اتاقهای بازرگانی ایران و افغانستان برای توسعه همکاریها ضروری است.
او به ظرفیتهای مختلف افغانستان اشاره کرده و گفت: اتاق ایران در صدد است تا هر چه زودتر هیاتی تجاری را راهی افغانستان کند. در این میان ضروری است مشکلات بانکی میان دو کشور حل و فصل شود.
باقری تاکید کرد: باید زمینه صدور ضمانتنامه بانکی با ظرفیت صندوق ضمانت صادرات در تجارت ایران و افغانستان فراهم شود.
مهمند، رئیس اتاق تجارت و صنایع افغانستان هم با ابراز گله مندی از برخی محدودیتها و مشکلات سرمایه گذاران افغانستانی در ایران، گفت: ایران باید زمینههای مناسب برای حضور و فعالیت سرمایه گذاران افغانستانی را فراهم کند.
باقری در این زمینه گفت: اتاق ایران اماده زمینه سازی برای جذب سرمایه گذاران افغانستانی در ایران است.
تاکید بر استفاده از ظرفیت اتاقهای استانی در تجارت ایران و عمان
پیام باقری همچنین میزبان رئیس اتاق الشرقیه عمان بود. در این نشست گفتوگوهایی درباره افزایش مراودات تجاری میان ایران و عمان انجام شد. باقری بر استفاده از ظرفیت اتاقهای استانی میان دو کشور تاکید کرد. طرف عمانی هم بر اهمیت اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری در افزایش همکاریهای اقتصادی تاکید کرده و از اتاق ایران برای اعزام هیات تجاری به عمان دعوت کرد.
همکاری اتاق ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری در توسعه هوش مصنوعی
همچنین حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور هم در غرفه اتاق ایران حاضر شد و با قدیر قیافه، نایب رئیس این اتاق، گفتوگو کرد.
قیافه در این دیدار با اشاره به بی نتیجه بودن امضای تفاهمنامههای همکاری، گفت: باید درباره دو یا سه موضوع در هر سال توافق کنیم و آنها را به نتیجه برسانیم. نه وقت و نه انرژی نیروهای انسانی و بودجه اجازه نمیدهند همه مسائل را یکجا و در یک سال دنبال کنیم؛ لذا پیشنهاد من این است که امسال در زمینه هوش مصنوعی در صنعت همکاری کنیم.
در نهایت قرار شد با همکاری اتاق ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری برنامه مشخصی در زمینه هوش مصنوعی، نیازمندیهای بخش خصوصی و صنعت و موانع توسعه آن تدوین شود.