آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۷۶۶
استاندار خراسان رضوی:

ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان

استاندار خراسان رضوی، ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان را پیگیری می‌کند.
ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، استاندار خراسان رضوی در نشست «هم‌اندیشی سرمایه‌گذاری برای تولید» با حضور اعضای ۲ کمیسیون ویژه «جهش و رونق تولید» و «نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی» مجلس شورای اسلامی گفت: در این خصوص مذاکراتی نیز با مسئولان مربوطه انجام شده و اگر بتوانیم برای نخستین‌ بار چنین مناطقی را شکل دهیم، تأثیر بسزایی در تجارت و اقتصاد منطقه‌ای خواهیم دید.

غلامحسین مظفری افزود: خراسان رضوی یک استان با ویژگی‌های منحصر به‌فرد است که شاید آنچه دیگر استان‌ها به‌صورت جداگانه دارند، ما به‌صورت یکجا در اختیار داریم.

وی ادامه داد: حدود ۹۰ درصد اقتصاد استان خصوصی است که مزیت بزرگی محسوب می‌شود البته در کنار این باید مجموعه‌های بزرگ و پیشران نیز توسط دولت در استان فعال شوند تا زمینه توسعه صنعتی و اقتصادی بهتر فراهم شود.

استاندار با بیان اینکه ۴۳ شهرک صنعتی و حدود ۶ هزار واحد صنعتی در استان مشغول فعالیت‌اند گفت: ۵۰ درصد صادرات ایران به افغانستان از خراسان رضوی انجام می‌شود، سال گذشته صادرات استان به این کشور بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. با این حال، واردات از افغانستان بسیار اندک است و این عدم توازن تجاری می‌تواند در بلندمدت آثار منفی داشته باشد.

مظفری افزود: ما علاقه‌مندیم اقتصاد این منطقه را به یکدیگر گره بزنیم و با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران توانمند افغانستانی، همکاری‌های بیشتری را رقم بزنیم، ایجاد منطقه آزاد مشترک، یکی از بهترین راه‌ها برای تحقق این هدف است.

وی با اشاره به منطقه اقتصادی- معدنی خواف ادامه داد: یکی از موضوعات کلیدی در حوزه معدن، ایجاد زنجیره‌های ارزش و زنجیره‌های تولید است، اکنون از ۲۶ میلیون تن سنگ‌آهن استخراج‌ شده در استان، تنها ۲ میلیون تن در داخل استان مصرف می‌شود، این یعنی بخش عمده‌ای از سنگ‌آهن استخراجی به نقاط دور کشور منتقل می‌شود و پس از فرآوری دوباره به استان باز می‌گردد که نه‌تنها هزینه‌زا، بلکه موجب ترافیک روزانه حدود هزار و ۸۰۰ کامیون در مسیر‌های پرخطر خراسان رضوی است.

استاندار خراسان رضوی گفت: باید تلاش کنیم با کمک بخش خصوصی و همکاری دولت، فرآیند فرآوری و تولید در داخل استان انجام شود تا هم ارزش افزوایجاد شود و هم حمل‌ونقل غیرضروری کاهش یابد.

در این نشست از توافقنامه میان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و اتاق تعاون ایران جهت اخذ کد نمایندگی برای بیمه شبکه تعاون در حوزه کشاورزی و حمل‌ و نقل و دیگر حوزه‌ها رونمایی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار