به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا پیش از به جریان انداختن مذاکرات رسمی با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، برگزیت (خروج برتیانیا از اتحادیه اروپا) را در پارلمان این کشور به رای نمیگذارد.
به نوشته روزنامه تلگراف، مخالفان برگزیت بر این مساله تاکید دارند از آنجایی که نتیجه همه پرسی اتحادیه اروپا مشورتی است، بنابراین باید پیش از آغاز هر فرآیند رسمی برای خروج، در مجلس عوام به بحث و رای گذاشته شود.
با این وجود روزنامه تلگراف به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد خانم می قصد دارد ماده 50 معاهده لیسبون برای خروج یک عضو اتحادیه اروپا را که زمینه آغاز فرآیند مذاکرات خروج است، بدون مشورت پارلمان به جریان بیاندازد.
این احتمال وجود دارد که اکثریت پارلمان بریتانیا رأی به عدم آغاز فرآیند برگزیت بدهد. برخی منابع میگویند از آنجایی که می معتقد است که «برگزیت یعنی برگزیت» و باید به نتایج همهپرسی احترام گذاشت، قصد ندارد به مخالفان خروج اجازه ممانعت از این کار را بدهد.
یک منبع در دولت بریتانیا گفت: «نخست وزیر مسلما به وضوح گفته که مردم بریتانیا رأی به خروج دادهاند و اکنون وی برگزیت را اجرایی میکند.»
به نوشته تلگراف، خانم می بعد از مشورت با وکلای دولت بریتانیا، متوجه شده که نخست وزیر این قدرت را دارد تا خودش ماده 50 را به جریان بیاندازد و فرآیند رسمی خروج را بدون مشورت با پارلمان آغاز کند.
مردم بریتانیا روز 3 تیر سال جاری به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند. برتیانیا اولین کشور عضو اتحادیه اروپاست که همهپرسی جدایی برگزار کرده است. با وجود گذشته چند ماه از همهپرسی، هنوز فرآیند رسمی برای خروج به جریان نیافتاده است.