به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «چه حزبی که دولت آن، امروز در آمریکا بر سر کار است و چه حزب رقیب که دولت قبلی را بهدست داشت، هیچکدام صلاحیت اخلاقی ندارند، زیرا هر دو حزب، مرتکب جنایات و فجایع گوناگونی شدهاند.»
این فرمایشات رهبری را درنظر بگیرید و همچنین موضعگیری اخیر هیلاری کلینتون.گرچه مسئلهای تکراری و روزمره شده است؛ اما هیلاری کلینتون برای چندمین بار خواستار افزایش تحریمهای ایران شده و علاوه بر آن از تمدید دهساله تحریمهای ایران حمایت کرده است.
به راستی این سوال جای مطرح شدن دارد که چرا کلینتون این چنین درخواستی را میکند؟ کافی است او فقط بگوید اگر من رئیس جمهور شوم تحریمها را افزایش خواهمداد. علت اینکه او اصرار دارد و برای چندمینبار است که این چنین درخواستی را دارد، در سه نکته نهفته است.
نکته اول آن است کلینتون میخواهد بگوید در ادامه دادن به تحریمهای ایران و افزایش آن مصمم است.
نکته دوم آن که است که اگر این تحریمها در این زمان توسط باراک اوباما افزایش یابد، یک برند انتخاباتی برای کلینتونی خواهد بود که با اوباما هر دو از دالان حزب دموکرات فعالیت میکنند.
نکته سوم آن است که واقعا کلینتون اعتقاد واقعی به افزایش تحریمهای ایران دارد و در واقع نظام تحریمی فعلی را او در زمان مسئولیتش در وزارت خارجه آمریکا خلق کرده است و همچنان مانند گذشته به آن افتخار میکند. بنابراین هر چه زودتر تحریمها علیه ایران افزایش یابد(خصوصا پس از امتیازات آمریکا پس از مذاکرات)، او به هدف انتخاباتی خود نزدیکتر میشود.
از سوی دیگر گرچه مواضع ترامپ متناقض است و لحظه به لحظه تغییر مییابد، اما شکی نیست که در نتیجه رایآوری او نیز تحریمها کاهش که نیافته، افزایش خواهد یافت؛ چه آنکه وی شعار پاره کردن برجام را مطرح کرد و پاسخ درخور خود را از رهبر انقلاب گرفت که «اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد». جالب اینجاست که بعد از این تهدید بود که ترامپ از پاره کردن برجام چیزی نگفت.
نظام انتخاباتی بسته آمریکا و همچنین سازوکار سیاسی و حقوقی کنگره این کشور به خوبی نشاندهنده آن است که امیدی به اجرای برجام نیست و اجرای برجام نیز مشکلی را حل نخواهد کرد.
چه آنکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد و دی ماه نیز رئیس جمهور منتخب بر مسند قدرت مینشیند و نیات خود را در مورد ایران اجرایی میکند. این بود محصول بیش از چهار سال تجربه مذاکره با آمریکا که به اینجا رسید. این مذاکرات به فرموده رهبری برای ملت هم تجربه است و هم عبرت.
اینکه ایشان در مورد تجربه و عبرت بیشتر به ملت اشاره دارند تا مسئولان؛ از آن جهت است که برخی مسئولان بهواسطه روحیه غربگرایی خود اصولا اهل تجربه نیستند و به هر قیمتی دنبال ایجاد روابط با کدخدا هستند، حتی اگر ملت ایران ضرر بکند.
نشاندهنده این موضوع روز تعامل نامیدن برجام است که به اصرار رئیس جمهور در تقویم ایران جای خواهد گرفت. سوی دیگر این راه، اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که راهحل پیشرفت کشور است.
امروز سیاستهای اقتصاد مقاومتی تقریبا در کشور مخالفی ندارد و هیچ فرد و بلندگویی به آن ایراد نظری و عملی نمیگیرد. شاید در اجرای آن تفاسیر متعدد شود ولی در کلیات آن و ضروریات اجرای آن اختلافی نیست.
نشانه این موضوع را میتوان در تاکید رهبر انقلاب مبنی بر اجراسازی اقتصادمقاومتی در عملکرد دولت در سال جدید دید که ایشان بارها از بخشی از اقدامات دولت در این زمینه ابراز رضایت کردند، اما خواستار سرعت و اختیارات بیشتر برای مجریان این موضوع شدند.
اما معلوم نیست که چرا با وجود آنکه دولت هرچند با کندی در حال اجرای اقتصاد مقاومتی است؛ اما در زبان و موضعگیری بر برجام تاکید دارد. شاید همه چیز به انتخابات ریاست جمهوری٩۶ در ایران برمیگردد.
منبع: شهرآرا