به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت آرمان برای دفاع از توافق با FATF اینطور نوشته است: هنوز چند ماهی بیشتر از اجرایی شدن برجام نمیگذرد که گشایشهای گوناگونی بر اثر این توافق آشکار شده است. در این زمینه میتوان به بهبود مناسبات خارجی ایران، افزایش تولید و صادرات منابع انرژی همچون نفت و گاز و نیز کالاهای غیرنفتی، افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی، توسعه صنعت گردشگری و به تازگی صدور بیانیهای در رابطه با عضویت ایران در FATF اشاره کرد. اما به ویژه در رابطه با مورد آخر برخی افراد و گروهها همچنان به مخالفتهای کورکورانه خود ادامه میدهند. این در حالی است که سخنان و اظهار نظرات برخی از مخالفان به روشنی، عدم آگاهی آنان را نسبت به مساله FATF نشان میدهد...
میتوانیم از عبارات خود FATF برای نشان دادن بهتر آن استفاده کنیم. به عبارت بهتر، FATFمخففشده چهار واژه Financial، Action، Task و Force است و در واقع به ما نشان میدهد که باید تمام وظایف و مسئولیتهایی را که در زمینه اقدامات مالی بر عهده گرفتهایم به خوبی انجام دهیم. حال بخشی از FATF رویMoneyLaunderin (پولشویی) تمرکز دارد و در رابطه با حمل و نقل پول و استفاده از آن ضوابطی را تعیین میکند. به طور مثال مشخص میسازد که یک مسافر طی سفر خود چه مقدار پول میتواند همراه خود داشته باشد. هیچ یک از کشورها چنین قوانینی را به طور جداگانه نمیتوانند اجرا کنند.
FATF این وظیفه را بر عهده گرفته و از کشورها میخواهد که توافقنامهای را امضا کنند که اگر مسافری از کشور A به فرودگاه کشور B رفت و بر خلاف مقررات کشور A پول زیادی به همراه داشت، قابل پیگیری باشد. به طور مثال ممکن است مسافر کشور مبدا اذعان کند که ۱۰۰۰ دلار از کشور خارج میکند، اما در مقصد مشخص شود که ۱۰ هزار دلار به همراه دارد، پس کشور مبدا اگر عضو FATF باشد میتواند این تخلف را پیگیری کند....
مخالفتهایی که با عضویت ایران در FATF میشود تعجبآور است. کسانی که در داخل کشور شعار مبارزه با تروریسم را سر میدادند، حال به اصلیترین مخالفان مشارکت با FATF تبدیل شدهاند. اکنون که دولت یازدهم به مقررات داخلی پایبند است، سعی دارد در نظام جهانی هم شرکت داشته باشد.
در واقع دلیل مخالفتها مشخص نیست و نمیتوان علت قانعکنندهای برای آن برشمرد. در گذشته FATF در رابطه با دو موضوع از ایران قول مساعدت گرفته بود. یکی تدوین ورود و خروج ارز توسط مسافران در چمدانها و دیگری نظمدهی به سیستم پرداخت حوالههای ارزی بین ایران و ایرانیان سایر کشورهاست و اگر الان هم به فرودگاههای کشور مراجعه کنید در جای جای آن حک شده است که خروج بیش از پنج هزار دلار از کشور نیاز به اعلام قبلی دارد.
زمانی که چنین چیزی در گذشته وجود داشته است، پس مخالفتهای کنونی دلیلی جز منافع شخصی افراد ندارد. مخالفت با مشارکت در FATF در واقع مخالفت با قانون موضوعه کشور است، چرا که دولت اجازه ندارد خارج از چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عمل کند و نگرانیها در این زمینه بیمورد است.