اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا عبادی تبریزی، عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور استان هرمزگان موفق به چاپ مقاله علمی و پژوهشی با همراهی تعدای از دانشجویان در حوزه بیوانفورماتیک شد.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان هرمزگان با بیان اینکه با توجه به تغییرات کلی و جزیی پیش آمده در روند تحقیقات در کشورهای توسعه یافته، گفت: روند تولید دانش در جامعه دانشگاهی ایجاب می کند که هر دانشگاهی با هر خط مشی، خود را با متدهای پذیرفته شده جهانی همسو کند.
وی افزود: ظهور رشته های دانشگاهی بین رشته ای بعنوان یکی از روشهای کاربردی در ایجاد برتری در بازار پررقابت جذب دانشجوی جویای کار است.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان هرمزگان تصریح کرد: رشته های پزشکی، کشاورزی، زیست شناسی، تغذیه، آمار، ریاضی و کامپیوتر هر کدام روزگار خوبی را در میان رشته های دانشگاهی داشته اند؛ ولی امروزه از تلاقی و هم ردیفی آنها رشته ای نوپا و صد البته کاملا کاربردی به نام بیوانفورماتیک ظهور کرده است که توجه بسیار قابل ملاحظه ای را در تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به خود جلب کرده است.
عبادی تصریح کرد: ویژگی منحصر بفرد این رشته انعطاف پذیری آن در ایجاد ارتباط بین تمام زمینه های علمی فوق الذکر می باشد و در اصل این رشته بسیاری از مرزهای موجود در رشته های مذکور را از بین برده است و متخصص این رشته با کسب مهارتهای مختص به آن، توان حضور در عرصه های مختلف تحقیقاتی و کاربردی را پیدا می کند.
وی افزود:من با هدف آشنایی دانشجویان رشته های مختلف اعم از کشاورزی، منابع طبیعی، زیست شناسی و کامپیوتر با آینده و جایگاه رشته تحصیلیشان و معرفی مشاغل مختلف در بازار کار نوین داخلی و خارجی، آنها را به فعالیت در حوزه بیوانفورماتیک تشویق نمودم.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان تصریح کرد: طی این فرایند عده ای از دانشجویان علاقمند حضور در عرصه کار و تولید علم و ارائه مقاله بودند که پس از استعدادیابی و اجرای کارگاه آموزشی مرتبط طی یک نیمسال تحصیلی، دانشجویان توانستند در اولین کنگره پیش رو که هفتمین کنگره علوم دامی کشور بود مقاله ای را ارایه و پذیرش لازم را اخذ کنند.
عبادی گفت: با توجه به استقبال و همکاری دانشجویان رشته ها و مراکز مختلف، در حال حاضر در صدد ثبت مقالاتی در دو کنگره پیش رو شامل بیوانفورماتیک و پزشکی مولکولی هستیم و در حوزه تولید ابزار بیوانفورماتیک نیز برنامه ریزیهایی با گروه کامپیوتر مرکز بندرعباس صورت گرفته است. آنچه که تا کنون مشهود بوده است این است که دانشگاه پیام نور استان هرمزگان پتانسیل پرورش متخصص را در رشته بیوانفورماتیک دارا می باشد.
لازم به ذکر است، این مقاله با همکاری بین دانشجویان رشته های کشاورزی و زیست شناسی در مرکز بندرعباس و قشم بوده است و مقاله مذکور با عنوان «آنالیز مقایسه ای توزیع تعداد ژن در اپرونهای کل ژنوم برخی از باکتری های شکمبه» و با حضور دانشجویان رشته صنایع غذایی شامل طباطبایی، حمیدی و محمودی از پیام نور بندرعباس و احراری از گروه زیست شناسی پیام نور مرکز قشم ارائه شده است.