کد خبر:۵۴۵۳۴۲
دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد:

پروبیوتیک‌ها باعث عمر طولانی انسان می‌شود

دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: پروبیوتیک‌ها بیشتر در روده و دستگاه گوارش به میزان زیادی وجود دارند و چنانچه این باکتری‌ها را به اشتباه از بین نبریم، باعث طولانی شدن عمر انسان می‌شود.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حمیدرضا کیانی‌فر امروز در نشست خبری با عنوان «رویکردی به پروبیوتیک‌ها و پره‌پیاتیک‌ها» در بیمارستان قائم مشهد از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در جمع خبرنگاران، گفت:پروبیوتیک‌ها با کتریهای مفید بدن می‌باشند که برای بدن لازم است.

 

وی تصریح کرد: این باکتریها در گذشته شناخته شده است و در ماست و مواد دیگر وجود دارد، پروبیوتیک‌ها بیشتر در روده و دستگاه گوارش به میزان زیادی وجود دارند و چنانچه این باکتریها را به اشتباه از بین نبریم، باعث طولانی شدن عمر انسان می‌شوند.

 

این فوق تخصص گوارش کودکان بیان کرد: محققین در درمان بیمارها در سال‌های اخیر متوجه شدند که پروبیوتیک نقش موثری در درمان بیماران دارند به طوری که نباید پزشکان به منظور درمان بسیاری از بیماری ها از جمله  سرماخوردگی و آلرژی، آنتی‌بیوتیک تجویز کنند به این دلیل که این داروها باعث طولانی شدن بیماری و از بین رفتن، پروبیوتیک‌ها خواهد شد.

 

کیانی‌فر افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ویژه گروه اطفال در زمینه بررسی نقش باکتریها به خصوص پروبیوتیک‌ها در کشور پیشتاز است؛ 15 سال قبل زمانی که علوم پزشکی مشهد شروع به تحقیقات در زمینه باکتریهای پروبیوتیک‌ها کرد، هیچ محصول غذایی در کشور به منظور آزمایش و معرفی به جامعه وجود نداشت؛ اما در حال حاضر محصولات بسیاری به خصوص در مواد لبنی از جمله ماست معرفی می‌شود.

 

این دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهدگفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کسب توانایی علمی بالا در زمینه تحقیقاتی نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت بدن، بیشترین مقالات در سطح بین‌المللی را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

 

این‌فوق تخصص گروه اطفال متذکر شد: در دورهای آموزشی مختلف باید به پزشکان عمومی، متخصصان داخلی و داروسازان یاداوری شود که از تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان بیمار در مدت زمان طولانی خوداری کنند.

 

وی با تاکید بر هزار روز اول زندگی انسان که همان سه ساله اول عمر اوست، خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماریها در دوره‌ای جوانی، میان سالی و حتی پیری که ایجاد می‌شود به دلیل عدم رعایت مسائلی است که در این سه ساله عمر مورد توجه قرار نمی‌گیرد. مانند زایمان سزارینی که برای کاهش درد انتی‌بیوتیک تجویز می‌شود که مشکلاتی برای کودکان ایجاد می‌کند، چنانچه زایمان طبیعی باشد، نوزاد به صورت طبیعی از شیر مادر استفاده می‌کند که در آن پروبیوتیک‌های قوی وجود دارد، که این باکتریها از طریق شیر وارد روده نوزاد می‌شود ودر آنجا قرار می‌گیرد و این امر باعث سلامت او خواهد شد.

 

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انتقاد از افرادی که از غذاهای فسفوتی‌استفاده می‌کنند، با اشاره به این موضوع که متاسفانه در حال حاضر افراد بیشتر بدنبال غذاهای فستفوتی و غذاهایی که با سرعت آماده می‌شوند، هستند. گفت: به منظور تهیه غذاها با سرعت زیاد افراد مجبور به استفاده از وسایلی مانند ماکروفر هستند که این وسایل پروبیوتیک‌های موجود در غذا را از بین می‌برد، در صورتی که غذا با دقت و سرعت کمتری آماده شود، این باکتریها در غذا حفظ خواهد شد.

 

کودکان در روستاها سالم‌تر از کودکان شهری هستند

 

در ادامه حمید آهنگ‌چیان، فوق تخصص آلرژی و ایمن‌شناسی و دبیر علمی کنگره «رویکردی به پروبیوتیک‌ها وپره‌پیاتیک‌ها» گفت: میکروب‌ها دو دسته می‌باشند، برخی از آنها مفید و برخی دیگر مضر می‌باشند؛ اما تعداد میکروب‌های مفید در بدن بیشتر است که تعداد زیادی از آنها در دستگاه گوارش قرار دارند.

 

وی در خصوص اهمیت باکتریهای پروبیوتیک‌ها خاطرنشان کرد: ما همیشه در موضوعاتی مانند توصیه‌های بهداشتی و شست‌وشوی دست‌ها به بیماران توجه و اهمیت به استفاده از غذاهای پروبیوتیک‌ها را تجویز می‌کنیم.

 

این فوق تخصص آلرژی و ایمن‌شناسی با بیان این نکته که خانوادهای شهری به فرزندان خود وسواس در تمییزی را می‌آموزند، تصریح کرد: با وجود این می‎‌ببینیم که کودکان در روستا ها سالم‌تر از کودکان شهری هستند و این امر به این دلیل است که خانواده‌های شهری سعی می‌کنند که کودکانشان تماس کمتری با میکروبها داشته باشند.در حالی که سیستم ایمنی بدن زمانی پرورش می‌یابد، که بچه‌ها از ابتدا علاوه بر رعایت بهداشت، کمی هم با میکروبهای طبیعت در تماس باشند.

 

وی در بخش دیگر از سخنان خود در خصوص برگزاری «کنفرانس با رویکردی به پروبیوتیک‌ها وپره‌پیاتیک‌ها»متذکر شد: این کنگره دومین کنگره در زمینه پروبیوتیک‌ها است، که در روز پنج‌شنبه هشت مهرماه سال جاری در بیمارستان قائم مشهد وبا حضور 12 سخنران برگزار خواهد شد.

 

دبیر علمی «کنفرانس با رویکردی به پروبیوتیک‌ها وپره‌پیاتیک‌ها»بیان داشت: این کنگره یک روز است و امتیاز بازآموزی از طرف وزارتخانه داده می‌شود.گروه هدف ما در این کنگره گروهای نسخه نویس که شامل پزشکان عمومی، متخصصان و داروسازان می‌باشند.

 

آهنگ چیان در پایان یادآور شد: در یک سال اخیر با توجه به برگزاری این همایش و آموزش، مصرف محصولات پروبیوتیک افزایش یافته و تجویز داروهای مانند آنتی‌بیوتیک کاهش داشته است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار