آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۵۶۹۷
«الاخبار» گزارش داد

تن دادن «حریری» به گزینه «مقاومت» برای ریاست جمهوری لبنان

برخی از منابع نزدیک به رئیس جریان المستقبل می‌گویند که وی نامزد حزب‌الله برای ریاست جمهوری را قبول کرده و اکنون دو مسئله باقی مانده؛ موضع جنبش «امل» و «عربستان».

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تماسهای سیاسی در لبنان حکایت از این دارد که انتخاب رئیس جمهور جدید طی روزهای آتی انجام خواهد گرفت. ظاهرا «سعد الحریری» رئیس حزب و جریان «المستقبل» لبنان -نزدیک به عربستان سعودی- پذیرفته که «میشل عون» رئیس فراکسیون «تغییر و اصلاح» و  نامزد وابسته به جریان 8 مارس که مورد تایید حزب الله است، به عنوان رئیس جمهور این کشور معرفی شود.

 

اما در کنار این مسئله، مخالفت‌هایی نیز از جانب «نبیه بری» رئیس پارلمان، «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان «المرده» و برخی از مسئولان حزب المستقبل (متحد عربستان) با این مسئله وجود دارد. در واقع مخالفت بری از سایر افراد و گروهها بیشتر است و می‌گوید که انتخاب عون «خطری برای ساختار سیاسی حاکم بر لبنان» است و بیم آن دارد که سهمش در صورتی که عون به ریاست جمهوری برسد کم شود.

 

منابع آگاه از مذاکرت سیاسی لبنان میگویند که رئیس پارلمان پیش از موافقت با هر گونه حل و فصلی خواستار حصول ضمانت است. از جمله این ضمانتها توافق بر سر ساختار دولت آتی، قانون انتخابات پارلمانی و توزیع پستهای وزراتی است.

 

الحریری به فرنجیه گفت که تداوم حمایت از کاندیداتوری وی به معنای طولانی شدن مدت زمان انتظار برای حل خلأ ریاست جمهوری لبنان است؛ خاصه اینکه حزب الله نیز حامی عون است. در واقع الحریری تلاش دارد که تنش میان بری و عون را از میان بردارد، ولی نکته مهم موضع عربستان به این مسئله است که هنوز مشخص نیست سعودیها چه موضعی در قبال این قضیه دارند.

 

روزنامه «الاخبار» لبنان با انتشار گزارشی به بررسی این مسئله پرداخت و نوشت، انتخابات ریاست جمهوری در هفته جاری برگزار خواهد شد و حریری مسیری را آغاز کرده که اگر در آن مانع تراشی نشود، ممکن است به انتخاب عون به عنوان رئیس جمهور بدل شود.

 

از سوی دیگر، برخی از اطلاعات از این مسئله حکایت دارد که «بری مواضع خود را تعدیل کرده و توافق بر اساس سبد کامل را تأیید می‌کند... در برهه گذشته نیز عون و بری با هم تماسهایی داشته‌اند». در واقع «عباس ابراهیم» مدیر کل امنیت ملی نیز از عون خواسته است که مسائل را به سوی آرام کردن اوضاع به سوی بری سوق دهد. پیش از آن نیز عون پس از تماس با سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله از وی خواسته که بری را راضی کند.

 

در حالی که الحریری به «بنشعی» (مرکز اقامت فرنجیه) رفته بود پس از دیدار با وی با انتشار بیانیه ای تأکید کرد که در این دیدار بر سر افزایش تماس برای انتخاب رئیس جمهور توافق شده است. برخی از منابعی که در این دیدار حضور داشتند اعلام کردند که الحریری تأکید کرد که همچنان به نامزدی فرنجیه پایبند است و به وی گفته است «که هیچ تصمیم جدیدی را بدون رایزنی با وی نخواهد گرفت... حریری و فرنجیه همه گزینه های موجود را بررسی کردند... و فرنجیه هیچ سخنی از الحریری نشنیده که نشان دهد وی فرنجیه را رها کرده است. از این رئیس جریان المرده قصد دارد به نامزدی خود ادامه دهد».

 

به گزارش الاخبار، الحریری [از عربستان] به لبنان بازگشته تا با سران جریان المستقبل و 14 مارس هماهنگ کند و آنان را در برابر مسئولیتشان قرار دهد؛ چرا که میداند اتحاد جریان المستقبل در خطر است و محبوبیت وی نیز در آستانه از بین رفتن قرار دارد. برخی از منابع نزدیک به الحریری نیز اعلام کردند که قطع حمایت وی از فرنجیه به سود عون نخواهد بود بلکه قصد دارد از این طریق «سمیر جعجع» رئیس نیروهای لبنانی که وابسته به جریان 14 مارس است را عَلَم کند.

 

منابع نزدیک به سعد الحریری میگویند که وی احتمالا تصمیم خود را گرفته ولی «در پی برون رفت از دو مانع است: مانع نخست موفقیتی است که السنیوره رهبری آن را بر عهده دارد. مانع دوم نیز بِرّی است که با موضع رئیس جریان المستقبل در تلاقی دارد.

 

روزنامه «الجهوریه» نیز می‌گوید که مسئله انتخابات ریاست جمهوری لبنان روز به روز پیچیده تر و مبهمتر می‌شود. جلسات انتخاب رئیس جمهور یکی پس از دیگری به تعویق می‌افتد و برخی از طرفها به الحریری می‌گویند که دست به خودکشی سیاسی نزند.

 

برخی از اعضای جریان المستقبل که حامی عون هستند می‌گویند که موضوع به پایان رسیده و او به عنوان رئیس جمهور معرفی خواهد شد. این افراد می‌گویند که الحریری تصمیم قطعی را برای حمایت از رئیس جریان اصلاح و تغییر اتخاذ کرده و مواضع مخالف در این جریان صرفا برای بالا بردن توقعات و چانه‌زنی سیاسی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار