آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۷۰۱۲
عباس صالحی در جمع خبرنگاران:

به فرانکفورت نمی‌روم/ کیفیت افزایی کتاب‌هایی که به آلمان می‌روند

معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: در بحث نمایشگاه فرانکفورت که با نگاه مشارکت حداکثری شکل گرفته دیدارهایی در ایام نمایشگاه فرانکفورت در سطح روسای نمایشگاه، مسئولان تشکل‌های نشر و نویسندگان صورت می گیرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در راستای دیدارهای هفتگی خود این بار با حضور در کتابفروشی «آمه» با محمود آموزگار گفت‌وگو کرد.

 

بر اساس این گزارش، صالحی در حاشیه این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت دبیرخانه دائمی تشکیل نمی‌شود تا امور را پس از نمایشگاه از آن طریق پیگیر باشید، اظهار داشت: تحولی که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت رخ داده و در حال وقوع است نشان می‌دهد چنین دبیرخانه دائمی وجود دارد، البته چند اتفاق در نمایشگاه فرانکفورت در سال‌های گذشته رخ داد که شرح داده می‌شود.

 

وی در این راستا عنوان کرد: اتفاق نخست در ارتباط با تجمیع حداکثری ناشران ایرانی زیر پوشش غرفه ایران بود، اتفاق دوم توجه بیشتر به بحث جذابیت‌های بصری و دکور نمایشگاه بود، اتفاق سوم هم درگیر کردن بیشتر تشکل‌های نشر در حوزه برگزاری نمایشگاه فرانکفورت بود؛ این سه اتفاق در این سه سال گذشته مسیر رو به پیشرفتی را داشته است.

 

به گفته معاون فرهنگی وزیر ارشاد، در کنار این اتفاقات چند رخداد دیگر هم در این دبیرخانه نمایشگاه فرانکفورت صورت گرفت از جمله همکاری تشکل های نشر بود که باید از آقای آموزگار تشکر کرد چراکه پیرامون فضای خارجی نشر ایران مطلع است و هم به عنوان رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران کمک بسیاری کرد تا پیشرفت‌هایی را شاهد باشیم؛ چند اتفاق دیگر هم در این دبیرخانه انجام شده است: نکته اول اینکه ما در حوزه کتاب‌هایی که تناسب بیشتر با هویت و فرهنگ ایرانی دارد هم در انتخاب و هم معرفی های از این آثار به زبان‌های خارجی دقت و حساسیتهای بیشتری در این قضیه صورت گرفته است. برنامه ریزی هایی صورت گرفته در بخش عمومی اتحادیه ناشران، در بخش دین و انقلاب مجمع ناشران، در بخش دفاع مقدس انجمن ناشران دفاع مقدس، در بخش کتاب‌های دانشگاهی انجمن ناشران کتاب‌های دانشگاهیآثار را بررسی کنند با این توزیع تخصصی کیفیت افزایی کتاب های نمایشگاه ارتقا یافته است.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: نکته دوم علاوه بر سه نکته اول خصوصا در نمایشگاه امسال جدی دنبال می شود: ارتقاء دیدارها و گفت وگوهایی است که در ایام نمایشگاه اتفاق می‌افتد، گزارشهای خوبی تا الان دوستان درگیر در بحث نمایشگاه فرانکفورت که با نگاه مشارکت حداکثری شکل گرفته ارائه کرده اند، دیدارهایی در ایام نمایشگاه فرانکفورت اتفاق می افتد، هم در سطح روسای نمایشگاه و هم در سطح مسئولان تشکل‌های نشر، ناشران برجسته و نویسندگان صورت می‌گیرد.

 

صالحی تبیین کرد: برنامه ریزی شده امسال با حجم قابل توجهی از نشست‌های داخل غرفه و دیدارهای در حاشیه مواجه باشیم. به نظر می آید حجم قابل توجهی از نشست‌ها و دیدارها فرصتی را برای نشر ایران فراهم کرده و می‌کند. نکته سوم که در برنامه‌های امسال روند رو به پیشرفتش را ملاحظه خواهید کرد بحث معرفی نشر ایران و ظرفیت‌های نشر ایران است که این رویکرد با برنامه‌هایی دنبال خواهد شد .

معاون فرهنگی وزیر ارشاد متذکر شد: به نظر می آید دبیرخانه ای که در فضای موسسه نمایشگاه‌ها با مشارکت تشکل ها و مجموعه‌ها کار را دنبال می‌کند امسال نمایشگاه فرانکفورت را متفاوت و متکامل خواهیم داشت.

 

وی در پاسخ به این سوال که به عنوان رئیس نمایشگاه کتاب تهران در فرانکفورت حضور خواهید داشت یا خیر گفت: متاسفانه حضور نخواهم داشت.

 

صالحی پیرامون توجه به نشر دیجیتال در ارشاد ابراز داشت: ما هم در داخل معاونت و هم گفت‌وگوهایی با اتحادیه ناشران داشته و داریم و آن اینکه برخی بحث‌هایی که پیرامون نشر الکترنیک است مرتفع شود. این کار الان در یکی از کارگروه‌های معاونت در حال انجام با مشارکت ناشران است که هم به نحوی بخشی از نقطه های تماس با مرکز رسانه‌های دیجیتال دارد را روشن شود و فاصله خود را در این مرکز مشخص کند و هم حقوق قانونی نشر دیجیتال مشخص تر شود. این کار در حال انجام است امیدواریم آقای سلگی مدیر اداره کتاب نتایج آن را ارائه داده تا اماده اجرا شود.

 

این مقام مسئول درباره صنعت چاپ و راهکارهای حمایت از این صنعت؛ توضیح داد: صنعت چاپ مشکلاتش در چند بخش قابل طبقه بندی است، یک مشکل ساختاری است؛ همانطور که می دانیم وقتی دستگاه چاپ وارد کشور ما و کشورهای مشابه شد با وجه فرهنگی وارد شدند و اکنون چاپ گرچه یک ابزار فرهنگی است اما صرفا یک ابزار فرهنگی نیست بلکه یک صنعت است، به نظر می آید مسئله چاپ از یک ابهام ساختاری رنج می‌برد و آن اینکه بین وزارتخانه‌های فرهنگی و صنعتی و موضوعات فرهنگی و صنعتی در حقیقت در حرکت است، به نظر می آید باید این حوزه صنعتی با حوزه فرهنگی تفکیک شود.

 

معاون وزیر خاطر نشان کرد: این بحث مفصل است، در معاونت فرهنگی گزارش مفصلی درباره اشخاص و شخصیت‌های مختلف دست اندرکار حوزه چاپ و مرتبط داشته ایم و الان به یک جمع‌بندی روشنی رسیده ایم که چگونه می توان بخش های فرهنگی چاپ را از بخش‌های صنعتی تفکیک کرد.

 

وی گفت: نباید نگاه فرهنگی محض یا نگاه امنیتی موجب شود ما بخش صنعتی چاپ را نادیده بگیریم یا تحت تاثیر آن قرار بگیریم، با گفت‌وگو یی که با وزارت صنعت و معدن داریم و مسبر خوبی در حال انجام است، اینکه چاپ صنعتی را ما باید به رسمیت بشناسیم و در وجه صنعتی با امتیاز و نگاه خودش مورد توجه داشته باشیم. بخش دوم مشکلاتش به حوزه‌هایی بر می‌گردد که اشتغالات دیگر نیز با آن دست به گریبان هستند و آن بحث رکود است، در این بخش طبعا صنعت چاپ نیازمند حمایت‌های ویژه‌ای است که از رکود خارج شود اقدامات اخیرا از سوی وزیر ارشاد صورت گرفته و در این راستا آقای جنتی به آقایان نعمت زاده و طیب نیا نامه نوشته است تا برای رکود صنعت چاپ متناسب با مشکل  چاره ای اندیشیده شود از جمله برخورداری از تسهیلات بانکی، یا نوع تعامل با این صنعت در موضوع مالیات و... .

 

صالحی ادامه داد: بخش سومی که صنعت چاپ با آن دست به گریبان است این نکته است که ما در حوزه چاپ به نحوی سهم زیادی را در حوزه واردات داریم در حالیکه ظرفیت تولید داخلی ما اندک نیست و می‌تواند بهتر از این هم باشد با توجه به نامگذاری سال بنام اقتصاد مقاومتی، یکی از امور طی دو سال اخیر در معاونت فرهنگی این است که صدها هزار میلیون تن وارداتی که محصولات چاپی دارند تحت یک بانک اطلاعاتی ثبت شده تا ببینیم چگونه از ظرفیت‌های تولید بلفعل و بلقوه میان مصرف کننده و تولید کننده نقطه ارتباط برقرار کرد. این بانک اطلاعاتی تاکنون به کمک آمده و در مسیر روبه جلو بیشتر به کمک خواهد آمد، به نظر می آید اگر این سه نگاه یعنی: جایگاه ساختاری صنعت چاپ، سیاست‌های حمایتی روشن و توجه به اقتصاد مقاومتی صنعت چاپ باید در اولویت باشد.

 

وی درباره پرسشی با محوریت هیت حمایت و خرید کتاب ارشاد و تغییر آئین نامه ابراز داشت: آئین نامه جدید تووزیر ارشاد چند ماهی است ابلاغ شده و در حال اجراست، هیات خرید قبلا یک هیات واحد بررسی را انجام می‌داد و الان به چهار کارگروه ادبیات، دین، علوم انسانی و کودک نوجوان تقسیم شده و کتاب‌ها را بررسی می‌کنند. بزودی نشستی در ارتباط با هیات خرید کتاب خواهیم داشت.

 

محمود آموزگار نیز در این دیدار توضیحاتی در مورد کتاب‌فروشی و انتشارات خود ارائه کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار