به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علاءالدین بروجردی در این دیدار به حمایت های اطلاعاتی - تسلیحاتی گسترده آمریکایی ها از گروه های تروریستی در سوریه و عراق اشاره کرد و افزود: تروریسم خطری اساسی برای امنیت و ثبات همه کشورها از جمله کشورهای اروپایی است.
وی با بیان این که برخورد غرب به مسائل منطقه خاورمیانه از جمله حقوق بشر برخوردی سیاسی و دو گانه است، تصریح کرد: در شرایطی جمهوری اسلامی ایران در نقض حقوق بشر متهم می شود که هم پیمانان غرب در منطقه با شدت به بمباران مناطق مسکونی و مردم بی دفاع در یمن و کشتار روزانه مردم غیرنظامی این کشور می پردازند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین تروریسم را یک معضل فرامنطقه ای و جهانی و تهدیدی عمده برای تمام جوامع بشری خواند و گفت: سیاست غرب در تقویت گروه های تروریستی برای دست یافتن به اهداف سیاسی در منطقه بازی خطرناکی است که به زیان جامعه جهانی است.
بروجردی همچنین راه حل بحران جاری در سوریه را سیاسی و از طریق گفت و گوهای ملی میان گروه های این کشور دانست و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر حل سیاسی بحران سوریه از طریق گفت و گو و مذاکره تاکید کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به قدرت و سابقه طولانی مناسبات نزدیک میان دو کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت کنونی مناسبات تهران – بروکسل متناسب با سابقه طولانی روابط فیما بین نیست و باید گام های بیشتری را برای توسعه و گسترش همکاری ها در عرصه های گوناگون برداریم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تهران از توسعه همکاری های دو کشور در عرصه های مختلف بویژه صنعت، سرمایه گذاری مشترک و تجارت حمایت می کند.
** همکاری های ایران - سوئد توسعه و گسترش یابد
درک ون درمالن رییس کمیته روابط خارجی مجلس بلژیک نیز در این دیدار گفت: گرایش جوانان اروپایی به داعش، نگرانی عمیقی را در تمامی اروپا ایجاد کرده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از سفر به کشورمان، ایران را یک کشور مهم و تاثیر گذار در منطقه دانست و تصریح کرد: به تماس های بیشتری میان دو کشور نیاز داریم و زمان آن رسیده است که جایگاه واقعی ایران برای تمام جهان بیشتر شناخته شود.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس بلژیک اظهار امیدواری کرد: در فضای جدید، همکاری های دو کشور در عرصه های گوناگون هر چه بیشتر توسعه و گسترش یابد.
ون درمالن از تروریسم تکفیری به عنوان دغدغه مهم جامعه بلژیک یاد کرد و گفت: گرایش برخی جوانان جوامع اروپایی به داعش، نگرانی عمیقی را در کل اروپا ایجاد کرده است و پارلمان بلژیک با حساسیت این تحولات را دنبال می کند.