به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پس از امضای قرارداد ۸۲۰ میلیون دلاری بین ایران و شرکت های کره جنوبی برای ساخت دو نیروگاه برق در جنوب کشور، ایران با یک شرکت آلمانی هم به منظور احداث یک نیروگاه برق خورشیدی در شمال کشور قرارداد همکاری امضا کرد.
بر اساس این قرارداد همکاری که بین شرکت برق منطقهای گیلان و «سان فارمینگ» آلمان امضا شده قرار است ژرمن ها در دو منطقه منجیل و لوشان در استان گیلان نیروگاه های برق خورشیدی در مجموع به ظرفیت ۲۰ مگاوات احداث کنند.
عظیم بلبلآبادی مدیرعامل شرکت برق منطقهای گیلان در تشریح توافق انجام گرفته با این شرکت آلمانی به منظور احداث نیروگاه های برق خورشیدی در شمال کشور، گفت: ۲۰ مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی در منطقه منجیل و لوشان استان گیلان با مشارکت یک شرکت آلمانی احداث خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شرکت «سان فارمینگ» آلمان از سابقه احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در آلمان برخوردار است، گفت: با مطالعات فنی و عملیاتی انجام گرفته توسط آلمانیها، احداث نیروگاه برق خورشیدی در دو منطقه لوشان و منجیل در شمال کشور دارای توجیه اقتصادی است.
وی با بیان اینکه منطقه جفرافیایی منجیل تا لوشان فاقد ریزگرد بوده و بادخیز بودن منطقه موجب میشود گرد و خاک بر روی پنلهای خورشیدی ننشیند و همچنین سلولهای خورشیدی خنک شده که این امر بازده سلولهای خورشیدی را افزایش میدهد، اظهار داشت: مجموعه این عوامل ساخت ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در منطقه جفرافیایی منجیل تا لوشان را امکان پذیر میسازد.
«پیتر شرم» رئیس هیات مدیره شرکت آلمانی سان فارمینگ هم در خصوص جزئیات مشارکت برقی در ایران توضیح داد: فعالیت اصلی این شرکت آلمانی، تولید برق از انرژی خورشیدی و در کنار آن انجام فعالیتهای کشاورزی در زیر مجموعه پانلهای خورشیدی تحت عنوان Food & Energy است و هدف اصلی آن در ایران سرمایه گذاری بر روی پروژههای خورشیدی و غذا با سرمایه ای در حدود حداقل ۴۰ میلیون یورو خواهد بود.