به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید احمد علمالهدی؛ نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در سلسله سخنرانیهای رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی با بیان اهمیت و فلسفه جریان کربلا اظهار کرد: فلسفه قیام اباعبدالله(ع) و علت وقوع حادثه عاشورا منحصر در سال 61 هجری نیست.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه در وصف سیدالشهدا(ع) و یارانشان عبارات متعددی در ادعیه، روایات و زیارات آمده است که از جمله آن، «بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة» است، اظهار کرد: از دنیا گذشتگی یاران اباعبدالله(ع) شاخصه بارز و مشترک میان همه آنها بود که این امر نماد یک نکته بزرگ در بخش «بذل مهجته فیه» است. امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: کسی که از مهجة و آخرین مایه دنیوی زندگی خود هم در راه رضای خدا دل میکند و آن را برای دین خدا هزینه میکند، میتواند یار سیدالشهدا(ع) باشد و مطابق کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا، دل کندن از محبات دنیایی در زمانه ما هم ثمرهای جز ارزش یافتن در دستگاه اباعبدالله(ع) و
شهادت نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تعبیر آزادگی و حریت در آیینه فرمایشات امام حسین(ع) همان از خودگذشتگی در راه دین است، افزود: منطقی که زندگی کردن را اصل قرار میدهد و فرد را در کار کردن، پول درآوردن، ناهار و شام روزانه و همسر و فرزند منحصر و محصور میداند همچنین امر میکند که دست از هرگونه اقدام مغایر با اصول یک زندگی آرام، روزمره و معمول بردارد و بذل مهجة هم نکند. این گفتمان 120 هزار نفر تربیت میکند که در برابر امام زمانشان میایستند و او را میکشند تا خود زندگی کنند.
انقلاب کربلا؛ آموزه ای عینی برای ایستادگی و مقاومت
وی با اشاره به اینکه مسئله انقلاب کربلا در حقیقت یک آموزه عینی برای ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان دین است، افزود: اصل و واقعیت حادثه عاشورا نشان دادن یک تابلوی راهنما برای سعاتمندی جامعه اسلامی خصوصا تشیع است.
امام جمعه مشهد گفت: عرصه رفتار و عکسالعمل امروز ما در برابر غرب دقیقاً مشابه همان عرصهای است که کوفیان در برابر یزید داشتند چرا که آنها که سازش کردند و برای نجات دنیای خود دست از استکبارستیزی و امام زمانشان برداشتند.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه اگر میخواهیم حسینی زندگی کنیم باید تمام مظاهر اجتماعی و فردی ما با مردم دیگر متفاوت باشد، افزود: اشتباه آن مردمی که امام حسین(ع) را رها کردند و در پاسخ به «هل من ناصر ینصرنی» امام زمان خود به کنج خانههایشان خزیدند، بیدینی و انکار وحدانیت خدا و وحی پیامبر(ص) نبود چراکه همه آنها مسلمان و دیندار بودند و حتی بعضی از آنها از شدت عبادت بر پیشانیهایشان پینه بسته بود، اما زندگی کردن بهقدری برایشان مهم شد که امام زمان خود را به قیمت معیشت دنیوی خود فروختند و در برابرش ایستادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مسائل سیاسی امروز ما بهگونهای نیست که تصور کنیم اینیک امر اجتماعی و بدون ارتباط با دین و شرافت اسلامی است، تصریح کرد: فردی که از قیام سیدالشهدا(ع) مذاکره با دشمنان دین را نتیجه میگیرد، هیچ درکی از روح نهضت سردار کربلا ندارد.
استکبار میخواهد بر تمام دنیا مسلط شود
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: کوفیان چون فقط میخواستند زندگی کرده و زن و بچه خود را اداره کنند، مجبور شدند به یزید و ابن زیاد ثابت کنند که با حسینبنعلی(ع) نیستند. لشکریان سپاه ابن مرجانه همگی پادگانی و آموزشدیده نبودند بلکه تنها مردمی بودند که به خاطر اینکه خودشان به دست یزید صدمه نبینند و خانوادههایشان از بلای لشکریان شام محفوظ بمانند، رودرروی امام ایستادند.
وی تصریح کرد: امروز استکبار میخواهد بر تمام دنیا مسلط شود و سر راه خود تنها یک مانع و دستانداز میبیند و آن اسلام و قرآنی است که امر به آزادگی، استکبارستیزی و از دنیا گذشتن میدهد و زهیربن غینها و اباالفضلالعباسها را در دامن میپروراند؛ در چنین حالتی استکبار تمام تلاش خود را میکند که این دین را براندازی و پیروان آن را استحاله فکری و ایدئولوژیکی بکند و این منطقاً به معنای برقرار بودن یک جنگ همهجانبه میان ما بهعنوان ملتی که اراده زندگی در یک کشور اسلامی را داریم و آمریکا بهعنوان رهبر مستکبران عالم است.