به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روزنامه جوان درباره واردات روغن پالم گزارش داده است: پالم يك بار ديگر حاشيهساز شد اما اين بار گويا روغن پالم فارغ از مفيد يا مضر بودنش نان سياست را برشته ميكند. روغن پالم تا همين چند سال پيش براي عامه مردم ناشناخته بود تا اينكه برخي پزشكان و كارشناسان تغذيه مضرات اين روغن را رسانهاي كردند. در رأس اين افراد، شخص وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو قرار داشتند كه به عنوان مطالبهگر حذف پالم از لبنيات پشت تريبون رسانهها قرار گرفتند و از مضرات اين روغن گفتند. با تمام اينها سفر رئيسجمهور به مالزي باعث شد سرنوشت متفاوتي براي پالم اتفاق بيفتد تا آنجا كه دكتر حسن روحاني با بيان اينكه نخستوزير مالزي اشاره دارند كه مالزياييها از اين روغن استفاده ميكنند و سلامتي آنان نيز خوب است، از سفر هيئتي از طرف مالزي به ايران براي تبيين ويژگيهاي اين روغن از لحاظ سلامتي خبر داد.
انگار سايه سياست بر سر همه موضوعات ديگر سنگيني ميكند، حتي سلامت! اين را ميتوان از تغيير موضع درباره سلامت يا مضرات يك روغن پرحاشيه يعني روغن پالم متوجه شد؛ روغني كه تا به امروز بنا به تأكيد مسئولان متولي سلامت جامعه مانند رئيس سازمان غذاو دارو و وزير بهداشت ناسالم اعلام شده بود اما به يكباره با سفر رئيسجمهور به كوالالامپور و قراردادهاي همكاري فيمابين سالم معرفي شد...
ماجراي اين روغن و استفاده از آن در شير و برخي فرآوردههاي لبني به حدي جدي شده بود كه گزارش آن روي ميز رئيسجمهور رفت و بنا شد شركتهاي متخلف معرفي شوند و با آنها برخورد جدي صورت بگيرد اما معرفي متخلفان هيچگاه اتفاق نيفتاد گرچه رئيس سازمان غذا و دارو گفت با آنها برخورد شده است و ديگر در شير پالم نميريزند.
اگرچه واردات پالم همچنان ادامه دارد و اين روغن همچنان در برخي خوراكيهاي پرمصرفي كه اصليترين مشتريانش كودكان هستند مانند شكلات، بستني و خامه ادامه دارد و پايه اصلي روغنهاي سرخكردني است اما با بسته شدن پرونده چرب شدن شيرها با پالم ميرفت نام پالم از ذهنها پاك شود و بناي وزارت بهداشت بر كاهش واردات اين روغن بود اما فصل جديد همكاريها ميان ايران و مالزي فصل تازهاي را براي اين روغن هم رقم زد. هرچند پيش از اين نيز به رغم تمام توصيههاي وزارت بهداشت درباره مضرات روغن پالم با مصوبه هيئت وزيران محدوديت واردات روغن پالم مانند ساير دانههاي روغني برداشته شد تا وارد كنندگان به هر ميزاني بتوانند آن را وارد كنند، اما تعرفه واردات آن به ۲۶ درصد افزايش يافت. رئيس سازمان غذا و دارو معتقد بود افزايش تعرفه واردات روغن پالم، قيمت آن را به اندازه قيمت روغن سويا كه ارزانترين روغن خوراكي بعد از روغن پالم است رسانده و از اين به بعد روغن پالم فقط در جاهايي كه مصرف آن اولويت دارد، مانند توليد روغنهاي سرخكردني يا براي صنعت غذا در جاهايي كه بايد نقطه انجماد بالاتر برود، استفاده ميشود. به گفته ديناروند با اقدامات وزارت بهداشت در سالهاي 93 و 94، حدود 300 تن از واردات روغن پالم كم شد.
کاهش واردات پالم منطبق بر واقع نبود و مافیای واردات این محصول مضر که بنا بر اخبار منتشر شده وابسته به دولت هم بوده و نقش «مهدی.م» از نزدیکان فریدون در مافیای پالم انکار نشدنی است، بیشتر از قبل پالم به خورد مردم دادهاند. براساس آمار شش ماهه تجارت خارجي كشور بالغ بر 125ميليون دلار روغن پالم وارد كشور شده است. بر اين اساس، در شش ماهه نخست امسال بهميزان 179هزار تن از اين روغن از طريق گمركات به كشور وارد شده است، اين در حالي است كه در شش ماهه نخست سال 94، واردات روغن پالم به كشور 85هزار تن و ارزش آن 65ميليون دلار بوده است. مقايسه اين دو آمار نشان ميدهد در مدت مشابه رشد واردات اين محصول به كشور بيش از 94هزار تن بوده و رشد 110درصدي داشته است؛رشدي كه حالا و با سفر هيئت مالزيايي براي تبيين سلامت اين روغن بيشتر و بيشتر خواهد شد. شايد هم سفر اين هيئت موجب شود بازرگانان ايراني به سراغ انواع مرغوبتر روغن پالم بروند نه روغني كه تاكنون وارد ميشد و مصارف صنعتي داشت نه خوراكي.