آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۰۹۶۰

برنامه حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

نشست خبری تشریح برنامه‌های حضور ایران در نمایشگاه های کتاب فرانکفورت و بلگراد امروز برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری تشریح برنامه‌های حضور ایران در نمایشگاه‌های کتاب فرانکفورت و بلگراد صبح امروز 25 مهرماه با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و امیر مسعود شهرام نیا مدیر موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی برگزار شد.

 

صالحی در این نشست با اشاره به رویکرد ایران برای حضور در نمایشگاه‌های کتاب فرانکفورت و بلگراد گفت: در سه سال گذشته تلاش شده تا فعالیت‌ها در قالب غرفه ایران تجمیع شود. در گذشته این فضای تجمیعی یا نبود یا به این شکل نبود. تجمیع فعالیت‌ها این فرصت را فراهم کرده تا نشر ایران به شکل منظم‌تر و منسجم تری در فضای فرانکفورت حضور داشته باشد.

 

وی به سیاست ارشاد برای واسپاری امور به تشکلهای نشر در این نمایشگاه‌ها اشاره کرد و ادامه داد: امسال نیز این رویکرد با حضور پنج تشکل اتحادیه ناشران تهران، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مجمع ناشران دفاع مقدس، انجمن ناشران دانشگاهی و انجمن زنان ناشر برگزار می‌شود. همچنین امسال توجه بیشتری بر نحوه انتخاب و تهیه بروشور و کتابچه معرفی کتاب‌ها صورت گرفته است تا بتواند نشر ایران را به دیگر زبان‌ها بهتر معرفی کند. این بروشور‌ها به معرفی صنعت نشر ایران، نویسندگان و ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات معاصر و... می‌پردازد.

 

صالحی با بیان اینکه امسال اقدامات رو به جلویی نسبت به سال‌های گذشته صورت گرفته است، افزود: یکی از این اقدامات حضور بیشتر ناشران بخش خصوصی در این رویداد به منظور تجربه اندوزی و تبادل و تعامل با نشر جهانی است. تشویق‌هایی امسال در این زمینه صورت گرفت تا تعداد بیشتری از این ناشران حضور داشته باشند. همچنین در این دوره تلاش شد تا با توجه به جایگاه ایران در مقوله هنر شرقی، غرفه آرایی و زیبایی بصری بهتری در غرفه شکل بگیرد.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه امسال تعداد بیشتری از ناشران، نویسندگان و خبرنگاران حضور دارند، افزود: همه این حضور از سوی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی نبوده و تعدادی نیز با هزینه شخصی حضور دارند. از سوی دیگر، یکی از موضوعاتی که امسال مورد توجه بیشتری قرار گرفت، برگزاری نشست‌ها با موضوعات ضروری و با اشخاص خبره بود. سعی کردیم که مخاطب این نشست‌ها تنها ایرانی‌ها نباشند و یا به نوعی «خود گوییم و خود کف زنیم»، نباشد؛ بلکه این نشست‌ها فرصتهای ارتباطی را برقرار کند و گفت‌و‌گوهایی باشد که به پیشبرد صنعت نشر ایران کمک کند. از سوی دیگر برنامه‌هایی برای گفت‌و‌گو با روسای نمایشگاه‌ها، ناشران و نویسندگان در نظر گرفته شده است.

 

صالحی در ادامه به نمایشگاه کتاب بلگراد اشاره کرد و یادآور شد: فضای ارتباطی که در فضای کلان دولت و ارشاد وجود داشته فرصت خوبی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب ایجاد کرده است. ایران در این دوره نمایشگاه کتاب بلگراد، میهمان ویژه است. حضور این چنینی فرصت‌هایی مانند معرفی نمایشگاه کتاب تهران، تبادل غرفه و معرفی فرهنگ ایران در دیکر کشور‌ها را فراهم می‌کند.

 

بخش دیگر این نشست به سخنان شهرام‌نیا اختصاص داشت. وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب فرانکفورت مهم‌ترین نمایشگاه کتاب دنیاست به طوری که تبدیل به گردهمایی فعالان نشر شده است، گفت: سه سال است که شکل حضور ایران در نمایشگاه متفاوت شده است. معاونت فرهنگی ارشاد این همت را داشت که هم بستر و زمینه حضور تشکلهای نشر و ناشران فراهم شود و هم غرفه ملی شکل بگیرد. امسال فضایی حدود 200 متر در سالن 5 برای بخش بزرگسال و حدود 40 متر در سالن شماره 3 برای غرفه کودک در نظر گرفته شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار