به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با وجود افزایش ضریب جینی در سه سال اخیر، روزنامه حامی دولت آرمان کاملا وارونه در این باره گزارش داده است: هادیحق شناسکارشناس اقتصادی گفت: خوشبختانه امروز ادبیات علم اقتصاد در مقایسه با چند دهه گذشته رواج بیشتری بین مردم پیدا کرده است و مردم براساس علم اقتصاد شاخص «تورم» را متفاوت از«گرانی» میدانند.
به عنوان مثال در فصول مختلف میوههای فصلی ممکن است گران شوند یا در شب یلدا آجیل گران میشود و این گرانیهای موردی به معنی افزایش تورم نیست. تورم افزایش سطح عمومی کالا و خدمات درطول یکسال است اما تورم افزایش چند قلم کالا درمقایسه با سطح عمومی قیمتها است.
وی درباره میزان نرمال تورم در بین کشورهای جهان گفت: بیش ۱۰۸ کشور در جهان تورم زیر ۵ درصد دارند اما اقتصاد ایران رکورددارتورم دو رقمی است. لذا طبیعی است اگر تورم تک رقمی احساس نمیشود.کاهش تورم به معنی ارزانی کالا نیست بلکه میزان افزایش قیمت معتدل شده است. وی درباره ادعای برخی رسانهها درباره عدم وجود ثبات اقتصادی در این دولت اظهار داشت: درسالهای ۹۱ و۹۲ حدود ۳۰۰ درصد افزایش قیمت ارز داشتیم و اکنون افزایش زیر ده درصد است. وی ادامه داد: افزایش چند برابری قیمت مسکن درسالهای ۹۲ با افزایش با افزایش حدود ده درصدی قیمت مسکن در این دولت قابل مقایسه نیست و امروز مثلگذشته هیچ کس انتظار جهش دلار و مسکن را ندارد.
حق شناس تاکید کرد: در زمینه ثبات و کاهش تورم هم مرکز پژوهشهای مجلس و هم مرکز آمار و هم مراکز دانشگاهی و بانک مرکزی هم نهادهای اقتصادی بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به کاهش تورم به زیر یک درصد و افزایش رشد اقتصادی به بالای چهار درصد اعتراف دارند.
وی درباره ادعای کیهان درباره افزایش ضریب جینی در این دولت به «آرمانامروز» توضیح داد: ضریب جینی بیانگر فاصله طبقاتی است و اگر ضریب جینی صفر باشد به معنی توزیع درآمد عادلانه است و اگر ضریب جینی یک باشد به معنی این است که در آمد ملی نصیب یک طبقه ازطبقات جامعه شده است. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در سه سال گذشته ضریب جینی دو تا سه صدم کاهش یافته است که علت آن پرداخت یارانهها بود. و تورمهای دو رقمی آثار آن سالها موجب افزایش ضریب جینی شد. اما در سه سال گذشته به علت کنترل نرخ تورم ضریب جینی بهبود یافته است و قدرت خریب کمترکاهش یافته است.