آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۴۲۹۶
رهبر کردهای سوریه:

اردوغان می‌خواهد برای همیشه در سوریه بماند/ رویای امپراطوری عثمانی

رهبر کردهای سوریه تأکید کرد که ترکیه حلب را بخشی از طرح توسعه‌طلبانه عثمانی و موصل را بخشی از امپراتوری عثمانی می‌داند و وارد سوریه شده تا برای همیشه در این کشور بماند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه در مصاحبه با روزنامه السفیر لبنان درباره عملیات ترکیه در شمال سوریه گفت: ترکیه تمامی دست نشانده‌هایش را آزمایش و همه چیز در سوریه را تخریب می‌کند. قبلا درباره منطقه امن صحبت می‌کرد اما دست نشانده‌هایش نتوانستند سیاستش را محقق کنند برای همین خودش وارد عمل شد.

 

وی افزود: ترکیه دنبال ایجاد منطقه‌ای در شمال سوریه است. همانطور که خودشان علنی گفته‌اند منطقه‌ای در امتداد پنج هزار کیلومتر مربع. آن‌ها دنبال این هستند که تمامی افراد مسلح را در این منطقه گردهم آورند و کردها را از آنجا بیرون کنند. جنگ ما مقاومت در برابر این طرح ترکیه است.

 

صالح مسلم درباره امکان میانجیگری واشنگتن بین کردها و آنکارا گفت: چنین چیزی وجود ندارد. روابط ما با ائتلاف ضد داعش نیز تنها به نیروهای سوریه دموکرات با هدف شکستن هیبت داعش است و هیچ مسئله دیگری خارج از این چارچوب وجود ندارد. چیزی که آمریکایی‌ها می‌گویند این است که ترکیه عضو پیمان ناتو است و این سیاست آن‌هاست. ما برای ترغیب آن‌ها به تغییر این سیاست تلاش می‌کنیم اما آن‌ها آن را تغییر نمی‌دهند. آمریکایی‌ها کاملا واضح درباره یک چیز حرف نمی‌زنند.

 

وی درباره حمایت اربیل از مشارکت ترکیه در عملیات موصل به رغم مخالفت بغداد گفت: دولت اقلیم کردستان عراق و پارلمان این اقلیم با مداخله ترکیه مخالفند. تنها یک حزب به نام حزب اتحاد دموکراتیک کردستان وجود دارد که با ترکیه همکاری می‌کند. تمامی کردها با مشارکت ترکیه مخالفند. برای همین آنکارا از روابطش با یک حزب بهره‌برداری می‌کند اما این به آن معنا نیست که تمامی کردها این موضع را دارند.

 

صالح مسلم گفت: ما تنها از طریق نیروهای سوریه دموکرات با ائتلاف تعامل داریم. نیروهای سوریه دموکرات نیز بر پایه همکاری علیه داعش با ائتلاف تعامل دارند. ائتلاف آمریکا تا به این لحظه به وعده‌هایش عمل کرده است.

 

وی تأکید کرد: گروه‌هایی مثل "جبهه النصره"، "احرار الشام"، گردان "سلطان مراد" و دیگر گروه‌هایی که ترکیه آن‌ها را وارد خاک سوریه کرد تفاوتی با داعش ندارند. این‌ها همان ذهنیت داعش را دارند اما ما نتوانستیم ائتلاف آمریکا و اروپایی‌ها را به این مسئله قانع کنیم. آن‌ها همچنان این گروه‌ها را مخالف "میانه رو" می‌دانند ما نشانی از میانه‌روی در این گروه‌ها ندیده‌ایم این‌ها خود داعش هستند.

 

صالح مسلم گفت: "ترکیه وارد سوریه شده که بماند نه اینکه برود. ترکیه حلب را بخشی از طرح توسعه‌طلبانه عثمانی و موصل را بخشی از امپراتوری عثمانی می‌داند و در این دو شهر به دنیال محقق کردن رویاهای عثمانی است. ترکیه سیاست‌های شناخته‌شده ای دارد. اگر مسئله به مرزها و حاکمیت کشورها مربوط است پس چرا جهان از جمله نظام سوریه در برابر مداخله ترکیه سکوت کرده است.مواضع نظام سوریه بر پایه حیا است گویی درباره خاک کشور دیگری صحبت می‌کند. نظام سوریه ترکیه‌ را تهدید کرد اما روز بعدی جنگنده‌هایشان همان مکان را بمباران کردند. اگر این‌ها سوری هستند چرا از شهروندانشان حمایت نمی‌کنند. مشکل بزرگتر از این است. درباره دیدارهایی میان ترکیه و نظام سوریه صحبت می‌کنند.آن‌ها در این دیدارها بر سر چه چیزی توافق می‌کنند؟ با احیای توافق‌نامه آدانا؟"

 

وی گفت: "سوریه تمام توجهش را به حلب متمرکز کرده و از رخدادهایی که در نوار مرزی ترکیه اتفاق می‌افتد غافل است. آن‌ها نقشه‌های ترکیه و تلاشش برای ایجاد تغییرات دموگرافی را می‌بینند اما در برابرش ساکت می‌نشینند. آن‌ها از روسیه خواستند در سوریه مداخله کند. چیزی که ما بیشتر از آن می‌ترسیم روابط میان دمشق و آنکارا است نه آنکارا و مسکو. ما از حوادث پشت پرده می‌ترسیم. از اینکه مسئله مربوط به توافق‌نامه آدانا باشد. خواسته‌های ما هر چه که باشد سوری باقی خواهیم ماند. ما خواهان نظام فدرالی هستیم غیرمرکزی بودن را می‌خواهیم اما سوری هستیم."

 

صالح مسلم تأکید کرد: "درباره وضعیت بین المللی سیاست یک چیز است و حقیقت چیز دیگر. چه کسی با فدرالی بودن مخالف است. روسیه نظام فدرالی دارد، امریکا و کشورهای اروپایی نیز همین طور. نظام فدرالی مفید بودن خود را ثابت کرده است.اما قبول کردن یا نکردن آن به دلایل سیاسی مسئله‌ای است که به ما به عنوان شهروند سوری مربوط است. زمانی که من و برادر عربم بخواهیم در یک خانه زندگی کنیم پس هر کسی باید براساس گزینه خود در این خانه زندگی کند. تمامی کشورهای ابرقدرت این مسائل را قبول دارند اما ترکیه، نظام سوریه و عربستان این‌ها را قبول ندارند. این‌ها از دموکراسی می‌ترسند. برای همین مشکل ما با کشورهای منطقه است نه کشورهای ابرقدرت."

 

وی درباره آینده جنگ در سوریه گفت: مادامی که ترکیه در منطقه به ایفای نقش بپردازد همگی روی آهن داغ خواهیم بود تا زمانی که این ذهنیت ترکیه تغییر کند. آن‌ها همگان را تهدید می‌کنند. امروز عراق و سوریه و فردا ایران و دیگر کشورها را تهدید می‌کنند. مادامی که این ذهنیت ترکیه در منطقه وجود داشته باشد همگی روی آهن داغ خواهیم بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار