اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
شالچیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص بررسی برنامه ششم در مجلس گفت: برنامه ششم در مجلس در دست بررسی است. امیدواریم که نمایندگان با عمل به وظیفه خطیر خود در برنامه ریزی برای آینده پنج ساله کشور، همانطور که مقام معظم رهبری به آنان فرمودند مانع حل شدن کشور در هاضمه استکبار جهانی شوند.
وی افزود: آنچه که ما را در تدوین برنامه ششم توسط دولت نگران کرده، مبانی نظری برنامه ششم است. اگر متن 35 ماده ای برنامه ششم را مطالعه کرده باشید، به آسانی متوجه خواهید شد که این متن، به محوریت بخش اقتصاد نوشته شده است.
جانشین حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: از مجموعه نظرات مکتوب و منقول دولتمردان کنونی ما میتوان نتیجه گرفت که «اعتدال» از منظر آنان به چه معناست. اعتدالی که مد نظرشان است در یک عبارت خلاصه میشود: «تعدیل کلان جامعه به محوریت حوزه اقتصاد». یعنی همه حوزه ها اعم از فرهنگ، سیاست خارجی، امنیت ملی و ... باید به نفع اقتصاد تعدیل شوند.
وی ادامه داد: اگر در بخش های غیر اقتصادی، عدم توازن هایی با اقتصاد وجود دارد که منجر به تضعیف بخش اقتصادی جامعه میشوند، بر مبنای اعتدال باید به نفع حوزه اقتصاد تعدیل شوند. این مبانی نظری برگرفته از مبانی نظری توسعه در غرب است.
شالچیان بیان داشت: اگر بخواهیم این مبنا را در تصمیم گیری هایمان اعمال کنیم باید بپذیریم که اصالت با اقتصاد است و اصول و ارزشهای دینی و اخلاقی دیگر اصالتی ندارند. پس هر لحظه باید منتظر حملات جریان توسعه گرا به ارزشها و اصول دینی باشیم. چرا؟ چونکه از منظر عقل کوته بین آنان، این اصول توجیه اقتصادی ندارند.
جانشین حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی ادامه داد: «برجام» میوه این نوع نگاه در سیاست خارجی توسعه گرا است. یعنی سیاست خارجه ای که به نفع توسعه اقتصادی، ارزش زدایی شده است. در این نوع سیاست خارجی دیگر حفظ عزت، عدم تبعیت از دشمن، نفی سبیل، عدم سلطه و ذلت پذیری و حمایت از مستضعفین که از اصول ما در سیاست خارجی محسوب می شوند، جایگاهی ندارند و فقط میزان سود اقتصادی در روابط اهمیت دارد. هرچند که این تفکر ناکارآمدی خود را نشان داده و منجر به بهبود وضعیت معیشت مردم نشده است.
وی ادامه داد: مبانی نظری برجام و مبانی نظری برنامه ششم کاملا یکسان است. مثلا در ماده 31 برنامه ششم بر پیگیری رویکرد عدالت جنسیتی در دستگاهها تاکید شده است؛ روحانی هم در سخنانش بسیار بر روی اشتغال بانوان تکیه دارند. چرا؟ چونکه جریان توسعه گرا در تحقیقاتشان به این نتیجه رسیده اند که سه درصد رشد اقتصادی در کشورهای مثلا توسعه یافته مرهون نیروی انسانی ارزان قیمت بانوان است. خوب اگر بخواهیم این سیاست را در ایران پیاده کنیم با هویت اسلامی بانوان و نقش محوری آنان در نهاد خانواده در تعارض است.
جانشین حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی ادامه داد: از منظر جریان توسعه گرا این نوع تعارض ها باید به نفع بخش اقتصاد اصلاح شود. یعنی سود اقتصادی حاصل از اشتغال بانوان ارجحیت دارد هر چند منجر به فروپاش نهاد خانواده شود. یا در ماده مربوط به تراریخته ها، سلامت مردم قربانی سود حاصل از کشت تجاری تراریخته ها خواهد شد و یا در ماده 30 این برنامه، امنیت مردم فدای معاملات اقتصادی با غرب میشود.
وی ادامه داد: در بخش بحران های برنامه، وضعیت صندوق بازنشستگی بحران تلقی شده ولی 42درصد طلاق در شهر تهران و فروپاشی نهاد خانواده بحران تلقی نمی شود.
شالچیان تصریح کرد: نخبگان انقلابی در جای جای ایران اسلامی باید توجه کنند که امان دادن به مفاهیم توسعه غربی منجر به بازتولید برجام ها و برنامه ششم ها در همه بخش های کشور خواهد شد. وی ادامه داد: باید گفتمان پیشرفت اسلامی ایرانی در جامعه فراگیر شود تا جریان توسعه گرا نتوانند حرفها و نظریه های منسوخ و ناکارآمد خود به اسم پیشرفت برایمان جا بیندازند.