آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۵۳۳۵
در همایش پدافند غیرعامل با رویکرد فرهنگی مطرح شد؛

سرپرست وزارت ارشاد: فرهنگ نیازمند پدافند غیرعامل است

عباس صالحی گفت: پدافند غیرعامل در حوزه‌های مادی پیشرفت بسیاری داشته است اما به هنوز در حوزه فرهنگ کمی نیاز به تلاش دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همایش پدافند غیرعامل با رویکرد فرهنگی ظهر امروز شنبه 8 آبان‌ماه در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور علی‌اصغر زارعی جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور، حسین نوش‌آبادی معاونت حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس صالحی سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. 

 

حسین نوش‌آبادی معاونت حقوقی و امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش اظهار کرد: پدافند غیرعامل با مفهوم دفاع در برابر تهاجم ریشه در عمر بشر دارد، در زمان قدیم ساخت سپر و جوشن برای دور ماندن از صدمات ساخته می‌شدند. امروزه این دفاع با تغییرات بسیار در زمینه فرهنگ نمود پیدا کرده است. هدف اصلی از دفاع مراقبت از جان انسانهاست.

 

وی افزود: پدافند غیرعامل موضوعات مختلفی را دربرمی‌گیرد؛ امروزه برای اینکه کشورها بتوانند در آرامش و آسایش به سر ببرند نیازمند پدافند غیرعامل هستند. پدافند فرهنگی می‌تواند کاهنده صدمات فرهنگی در کشور باشد. با توجه به اسناد بالادستی و صحبت‌های مقام معظم رهبری پدافند غیرعامل در 13 بند تعریف شدکه بند 7 آ‌ن خاصه به پدافند فرهنگی می‌پردازد. 

 

نوش‌آبادی گفت: در حال حاضر دشمنان ما که نتوانسته‌اند در جبهه‌های دیگر به مصاف با کشورمان مقابله کنند؛ قصد دارند از زمینه فرهنگی صدماتی به ما وارد کنند. ساخت فیلمها و تالیف کتابهای ضدفرهنگ ایرانی و اسلامی نمونه‌ای از این صدمات هستند. امروز کاربرد جنگ استفاده از نرم‌افزارهای مختلف شده است. خوشبختانه در زمینه پدافند فرهنگی پیشرفتهای بسیاری داشته‌ایم اما هنوز گامهای بسیاری مانده است که باید به مرور برداشته شود. 

 

عباس صالحی سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این همایش اظهار کرد: بحث پدافند غیرعامل در کشورمان حدود یک دهه است که آغاز شده است؛ پدافند فرهنگی موضوع بسیار مهمی در حال حاضر کشورمان است چرا که جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ همیشه مورد تهدیدهای بسیاری قرار گرفته است. این تهدیدها شرایط کشورمان را تحت‌الشعاع قرار داده است در معرض تهدید بودن به معنای ترسیدن نیست، بلکه به معنای آماده بودن است. 

 

وی افزود: امروز تهدیدها محدود به جبهه نظامی نمی‌شود؛ تهدیدهای فرهنگی در حال حاضر حساس‌تر از تهدیدهای نظامی هستند. برخود واجب می‌دانم به 4 حوزه که پدافند فرهنگی در آن نمود پیدا می‌کند اشاره کنم حوزه اول پدافند فرهنگی دربرابر جنگ نرم است. جنگ نرم با آنکه اصطلاح جدیدی است ریشه در تاریخ دارد مانند جنگ حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) که دشمنان آنها با نشان دادن چهره‌ای ضددینی از آن حضرات قصد تخریب ایشان را داشتند. دشمن می‌تواند از 5 حوزه در زمینه جنگ نرم به کشور صدمه بزند. حوزه دانش، حوزه رسانه و فضای مجازی، حوزه هنر و ادبیات و حوزه سبک زندگی اسلامی. 

 

سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حوزه دوم که در پدافند فرهنگی باید به آن توجه شود بیان کرد: نکته دوم در این زمینه حوزه زیرساختی است. در حال حاضر وقتی حرف از حوزه زیرساختی به میان می‌آید همگان تصورشان به سمت نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌رود در صورتی که حوزه زیرساختی در زمینه فرهنگ نمود بسیار بیشتری دارد چرا که فرهنگ تمام حوزه‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در حوزه زیرساختی باید به 3 نکته توجه کرد ایمان، ولایت و خانواده.

 

صالحی افزود: نکته سوم این است که ما چگونه می‌توانیم اصول پدافند را در فرهنگ جاری کنیم. این از آن حوزه‌هایی است که نیاز به توجه بسیاری دارد. آیا ما باید همه چیز را در فرهنگ فریاد بزنیم یا اینکه باید از اصل استتار تبعیت کنیم. پدافند غیرعامل در حوزه‌های مادی پیشرفت بسیاری داشته است اما به نظرم هنوز در حوزه فرهنگ کمی نیاز به تلاش دارد.

 

وی در پایان گفت: چهارمین نکته در پدافند فرهنگی، فرهنگسازی است که مسئله بسیار مهمی در جوامع حال حاضر است. حوزه فرهنگسازی به چند مقوله نیازمند است، اول تولید ادبیات محتوا که ما را به سمت خلق محتوای مناسب می‌برد. بخش دوم آموزش و بخش سوم عملیات است. اینکه چگونه می‌توانیم این موضوعات را به اقناع برسانیم خود جلسه‌ای دیگر می‌طلبد و از حوصله جلسه به دور است. خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانسته است 170 کتاب در زمینه پدافند غیرعامل به چاپ برساند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار