اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین عسگری، مسئول بسیج دانشجویی استان البرز گفت: روح حماسه و عرفان فرزندان ایران اسلامی به طور کامل در وجود شهید ۱۳ ساله البرزی متجلی شده است.
وی افزود: فهمیده نشان داد که حتی نوجوانان ایران اسلامی، فهم عمیق و دقیقی از مواجهه آگاهانه با امر قدسی و مقوله مرگ مقدس یعنی شهادت دارند.
مسئول بسیج دانشجویی البرز با اشاره به تمایز بین سه مقوله شهادت، مرگ و سقط شدن، گفت: مرگ آگاهی یکی از ویژگی های متمایز انسان با دیگر موجودات است. مرگ با رجوع به ابدیت معنا می شود وگرنه حیوانات و برخی انسان های نزدیک شده به مرزهای حیوانیت، نمی میرند بلکه سقط می شوند.
وی با بیان اینکه شهادت نوعی مرگ آگاهانه است، خاطر نشان کرد: شهادت نسبت ناب و والایی با ابدیت دارد. به دیگر سخن، اوج انس با ابدیت و مقام جاودانگی، در شهادت وجود دارد.
عسگری ادامه داد: به همین جهت است که قرآن کریم، شهیدان را زندگانی جاودان می داند که نزد پروردگارشان به حیات قدسی خود ادامه می دهند.
مسئول بسیج دانشجویی البرز تصریح کرد: تمدن غرب به جهت شأن زمینی اش، مرگ را فروکاسته است به جنبه های فیزیکی، زیست شناختی و جامعه شناختی. به همین دلیل غرب، فقیرترین تمدن در تبیین مقوله مرگ است چه رسد به شهادت که نوعی مرگ مقدس است.
وی ضمن گرامیداشت یاد شهید فهمیده، بیان داشت: شهید علیرضا خدیوی نیا (۱۳۵۱ - ۱۳۶۵) فهمیده دیگری از استان البرز، کم سن و سال ترین شهید شهرستان ساوجبلاغ واقع در استان البرز در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است.
مسئول بسیج دانشجویی البرز افزود: وی در روستای قنبرآباد زاده شد و با پایان تحصیلات دوره راهنمایی به بسیج پیوست. در ۱۰ دی ۱۳۶۵ به جبهه شلمچه اعزام شد و پس از یازده روز نبرد، در سن چهارده سالگی بر اثر اصابت ترکش به بازوی دست راست در عملیات کربلای پنج به شهادت رسید.
عسگری در پایان به بخشی از وصیت نامه این شهید اشاره کرد و گفت: شهید خدیوی نیا در بخشی از وصیّتنامه اش نوشته است: «...امّا پدر و مادر مهربان، امیدوارم که با شنیدن خبر شهادت من افتخار کنید به اینکه یکی از فرزندان خود را در راه خدا داده اید.»