به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سخنگوي وزارت کشاورزي افغانستان تقاضا براي زعفران اين کشور را رو به رشد عنوان کرد و گفت: دريافت مقام اول کيفيت زعفران ما در بين 300 نمونه جهاني از اين محصول از جمله زعفران ايران براي سومين سال پپاپي در بروکسل، اثر مثبتي براي تقاضاي بيشتر خواهد داشت.
«لطف الله راشد» افزود: زعفران افغانستان امسال نيز براي سومين بار مقام اول را در بين 300 نمونه زعفران جهان به خود اختصاص داد و اين خبر براي وزارت کشاورزي و زعفران کاران افغان اميدوار کننده است.
راشد اظهار داشت: وزارت کشاورزي افغانستان تلاش مي کند تا کيفيت زعفران همچنان عالي باقي بماند و وقتي کيفيت خوب زعفران اين کشور حفظ شود تقاضا براي آن در بازار جهاني نيز افزايش خواهد يافت.
سخنگوي وزارت کشاورزي افغانستان گفت که امسال يک هزار و 150 هکتار زمين در اين کشور زير کشت زعفران قرار گرفت که نسبت به سال گذشته 150 هکتار افزايش داشته است.
وي گفت: در تلاش هستيم تا سند سيستم استاندارد جهاني «ISO» را نيز براي اين محصول بدست بياوريم تا بتوانيم زعفران افغانستان را بيشتر به کشورهاي خارجي صادر کنيم.
راشد اضافه کرد: با 9 شرکت داخلي قرارداد امضا کرده تا زعفران افغانستان را با بسته بندي مناسب و به نام اين کشور صادر کنند.
اين مقام کشاورزي افغانستان گفت که توافقنامه اي را هم با کشور چين امضا کرده ايم که براساس آن زعفران خود را به آن کشور صادر خواهيم کرد و تلاش خواهد شد که با ديگر کشورها نيز قراردادهايي براي صادرات زعفران امضا کنيم.
براساس گزارش منابع خبري افغانستان، زعفران اين کشور از سوي مرکز جهاني سنجش ذائقه و کيفيت مواد غذائي در بروکسل در ميان 300 نوع زعفران از کشورهاي مختلف جهان، از نظر کيفيت و طعم، بهترين زعفران شناخته شده است.
سومين سال است که زعفران افغانستان در رقابت با زعفران ايران، اسپانيا و ساير کشورها، مقام مرغوبترين زعفران را در جهان به خود اختصاص مي دهد.
به گفته راشد قيمت جهاني براي يک کيلو زعفران افغانستان دو هزار دلار است و تقاضا براي اين زعفران در بازارهاي جهاني رو به افزايش است.
وزارت کشاورزي افغانستان طرحي را آماده کرده است تا در پنج سال آينده ميزان توليد زعفران اين کشور را به 14 تن افزايش دهند. در حال حاضر افغانستان سه هزار و 500 تن زعفران توليد مي کند.