به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با توجه به اهمیت مسئله اشتغال و عیان بودن مشکل بیکاری اقشار مختلف مردم بویژه جوانان که فضای رکود حاکم بر کشور آنرا تشدید نیز کرده است، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و امور اجتماعی مهمان تلفنی استدیوی پخش زنده برنامه چوب خط بود.
عیسی منصوری در این گفتگوی تلفنی عنوان کرد: برنامه بلندی مدتی که دولت در حوزه اشتغال بدنبال آن بوده اول ایجاد ثبات در اقتصاد کشور است، بعد رشد اقتصادی، قابل پیش بینی ساختن اقتصاد و افزایش بنگاه های اقتصادی که سبب افزایش کسب و کار خواهند شد.
وی با بیان این مطلب گفت: باید میزان مخاطره را برای کار آفرین کاهش دهیم تا حاضر به سرمایه گذاری بیشتر شود و فرصت های شغلی بیشتر بوجود آیند.
معاون اشتغال وزارت کار در پاسخ به نقل قول مجری از معاون خانه صنعت و معدن که گفته بود جلوی بیکار شدن شاغلان را بگیریم، تصریح کرد: در هر کشوری در دوران رکود و پس از رکود یکی از اولین کارهایی که واحد های تولیدی و بنگاه ها برای
کاهش هزینه های خویش انجام می دهند، کاهش نیروی کار است.
مجری برنامه در بخش دیگری از این گفته یادآور شد، بر اساس تغییری که در تعریف شاغل ایجاد شده هر فردی که هفته ای یک ساعت کار کند شاغل محسوب می شود، اما یک ساعت کار یا حتی خیلی بیشتر از آن منجر به تامین معیشت افراد و خانواده آنان نخواهد شد.
منصوری در پاسخ گفت: این موضوع بر اساس یک استاندار جهانی از سوی ILO تعریف شده است و پرداختن زیاد از حد به آن نکته انحرافی است، اگر بجای یک ساعت 8 ساعت هم در نظر بگیریم نرخ بیکاری ما 5 تا 6 درصد تغییر خواهد کرد، 40 ساعت هم در نظر بگیریم 2-3 درصد دیگر تغییر خواهد کرد، مهم اینست که حدی را معیار قرار دهیم تا سالانه بتوانیم وضعیت را مقایسه کنیم.
وی در اظهار نظری بیان کرد: ارزیابی نرخ بیکاری تله ای است که معمولا رسانه ها در آن گرفتار می شوند و بررسی این مبحث کمکی به حل مشکل اشتغال نخواهد کرد.
معاون اشتغال وزارت کار یادآور شد: طی دهه های گذشته ما سیاست اشتغال خیلی قوی ای نداشته ایم، در گام اول باید اجماعی بین نخبگان صورت گیرد که بحث اشتغال یکی از محورهای اصلی سیاست گذاری های کشور شود.
منصوری تصریح کرد: جوان ها باید اندکی وارد حوزه کارآفرینی شوند، بخش عمده نیروی کار ما در کشور یاد گرفته اند برای افراد و مجموعه ها کار کنند، بلد نیستند کارفرما یا کار آفرین باشند.
وی با بیان این مطلب افزود: با فرصت های زیادی که هم اکنون در حوزه هایی همچون آی تی، آی سی تی و گردشگری در کشور و دنیا وجود دارد، افراد باید به سمت کار آفرینی بروند، هرکس باید کسب و کار خود را راه بیندازد، نباید فقط دنبال کارمند شدن و کارگر شدن باشند.
چوب خط برنامه ای ترکیبی با موضوع اقتصاد ایران است که در هر قسمت به موضوعات مختلفی پیرامون فرصت ها، آسیب ها و موانع پیش روی اقتصاد ایران با حضور کارشناسان، نمایندگان مجلس و مسئولان سابق و فعلی می پردازد.