اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، مراسم اکران و نقد فیلم «یتیم خانه ایران» با حضور بازیگران، کارگردان و عوامل فیلم و نادر طالب زاده، منتقد سینما در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
صانعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در این نشست با بیان اینکه توسط دولتمردان تقدیر و تشکری از عوامل این فیلم نشده، گفت: جنبش دانشجویی وظیفه خود می داند از عوامل این فیلم که تاریخ ناگفته را به ما نشان داد، تقدیر و تشکر کند.
ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم یتیم خانه ایران نیز در این نشست، نادر طالب زاده را فردی انقلابی و از یاران رهبری و امام و جزو مفاخر فرهنگی ایران دانست.
وی در جمع دانشجویان گفت: ساخت این فیلم تنها به مدد الطاف الهی و کمک تیم سازنده بود که وظیفه خود دانسته تا این برهه تاریخی را که عوام مردم اطلاعی از آن نداشته، از طریق سینما بازگو کند.
طالبی همچنین افزود: 9 میلیون نفر به خاطر جنایت جنگی انگلیسی ها در ایران از بین رفتهاند؛ که این جنایت به مراتب از جنایت مغول در ایران وحشتناک تر بوده است. ولی بنا به دلایلی حتی در کتاب های درسی تاریخ هم هیچ اشاره ای به آن نشده است.
وی تصریح کرد: انقلابی شدن سخت نیست، این انقلابی ماندن است که دشوار است. هنر انقلابی این است که توانایی انجام گناه، اختلاس و رانت را داشته باشیم ولی عمل نکنیم.
نادر طالب زاده، کارگردان و مستند ساز برجسته کشور در ادامه گفت: فیلم یتیم خانه ایران متفاوت ترین ژانر تاریخ معاصر است. این فیلم کمک کرد ابعاد این جنایت شناخته شود.
وی حضور بازیگران خارجی در این فیلم را ویژگی بارز این اثر دانست و گفت: بهترین راهی که می شد این برهه تاریخی را بیان کرد، از طریق ابزار فرهنگی و فیلم سازی بوده است.
طالب زاده گفت: باید این اثر هنری بیشتر از آنکه در ایران اکران شود، به کشورهای دیگر علی الخصوص کشورهای غربی استعمارگر صادر شود؛ تا همه از جنایاتی انگلیس و شوروی بر ملت ایران باخبر شوند.
در پایان این مراسم با حضور خانواده شهدای مدافع حرم، از نادر طالب زاده؛ ابوالقاسم طالبی، کارگردان؛ جعفر دهقان؛ علیرام نورایی و سایر بازیگران و عوامل این فیلم تقدیر شد.