به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت شهروند از بحران در صنعت برق خبر داده است: تنها ٣٠درصد از مجوزهای احداث نیروگاه برق وارد چرخه تولید شدهاند. این آماری است که حمید چیتچیان وزیر نیرو دیروز اعلام کرده و دوباره برای سرنوشت صنعت برق کشور ابراز نگرانی کرده است. فروش برق با قیمت پایین به مشترکان یکی از مهمترین عوامل زیاندهی و افزایش بدهیهای وزارت نیرو به شمار میرود. محمد صالحینیا دبیر کنفدراسیون صادرات انرژی دراینباره به «شهروند» توضیح میدهد: قیمت تمامشده برق بدون احتساب نرخ خوراک گاز بالغ بر ١٠٠تومان است اما وزارت نیرو این برق را تنها با قیمت ٦٠تومان میفروشد که تا همین اواخر ١٠تومان آن را به هدفمندی یارانهها اختصاص میداد. فروش برق با زیان باعث افزایش بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران تا حدود ٣٢هزارمیلیارد تومان شده است.
دولت برای سبککردن بار این بدهی ناچار به تسویه یکسوم این بدهیها با اوراق خزانه اسلامی و بدهی شده است، اما گویا سرمایهگذاران صنعت برق که به شدت درگیر کمبود نقدینگی شدهاند، ناچار شدهاند اوراق خود را با ٢٥ تا ٣٠درصد زیر قیمت به دلالان عرضه کنند. مشکلات ریشهای صنعت برق حالا باعث شده است یکی از پرمزیتترین بخشهای اقتصادی ایران یعنی تولید برق با رویگردانی سرمایهگذاران داخلی و خارجی مواجه شود...
با این وجود، اعضای اتاق بازرگانی از نبود زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری درصنعت برق کشور میگویند. به باور آنها نبود امنیت سرمایهگذاری و غیرواقعی بودن قیمتها و نظام یارانهای موجب شده که سرمایهگذاری در این صنعت جذابیت چندانی برای بخش خصوصی ندارد، ضمن اینکه وزارت نیرو یکی از بزرگترین بدهکاران دولت است که در سالهای گذشته قادر به پرداخت بدهیهای خود نبوده است.