به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، "نوآم چامسکی"، تحلیلگر و متفکر معروف آمریکایی در بخشی از گفتگو با نشریه آلمانی "فوکوس"، در توضیح اینکه چه شد که ناگهان فردی مانند "دونالد ترامپ" به میدان آمده و برای در دست گرفتن سنگین ترین وزنه سیاسی آمریکا تلاش کرده و حدود نیمی از آمریکایی ها هم از وی حمایت می کنند گفت: آمریکا قبل از جنگ جهانی دوم ثروتمندترین کشور جهان بود، اما از نظر فرهنگی عقب مانده و یک جامعه خیلی منزوی بود. هنوز هم امروزه تنها انسان های کمی در آمریکا می دانند که در آن سوی مرزها اوضاع چگونه است. قبل از جنگ جهانی دوم کشورهای اروپایی مهمترین بازیگران در سطح بین المللی بودند. همچنین مرکز فرهنگی و روشنفکری در اروپا قرار داشت. جنگ جهانی دوم این وضعیت را اساساً تغییر داده است.
با این وجود در آمریکا همچنان گروه ها و مناطقی وجود دارند که خود را تغییر نداده اند که از جمله آن ها بنیادگرایان مذهبی هستند.
چامسکی در ادامه به سیستم سیاسی آمریکا انتقاد وارد کرده و گفت: هر دو حزب به سمت راستگرایی گرایش پیدا کرده اند و دموکراتها امروز همان جمهوریخواهان میانه رو هستند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره صعود احزاب راست افراطی در اروپا نیز گفت: من فکر میکنم که تنشها در جوامع اروپایی به دلایل اقتصادی تشدید شده است. علاوه بر این اروپا فوقالعاده نژادپرست است. نژادپرستی در یک جمعیت همگن مخفی شده است.
اقدامات ریاضتی در اروپا شدیدتر از اینجاست. سیاست در بروکسل انجام شده، اما در سراسر اروپا اجرا می شود. یک پارلمان اروپایی وجود دارد که البته قدرتی ندارد. این کمیسیون اروپایی است که همه چیز را تعیین می کند.
چامسکی در بخش دیگری از این گفتگو در توصیف جوامع غربی گفت: این یک سؤال فوقالعاده دشوار است. اکثر بخش های ایالات متحده از نظر فرهنگی در دوران ماقبل مدرن به سر می برند اما از نظر اقتصادی بسیار مدرن هستند. در اینجا انسان هایی زندگی می کنند که معتقدند جهان 10 هزار سال پیش ساخته شده اما آن ها مالک یک آیفون هستند و اخبار را از تلویزیون تماشا می کنند.