به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فایننشال تایمز، پاتریک پویان، مدیر شرکت توتال با نام مستعار پاپو که بسیاری وی را به خاطر هیکل تنومندی که دارد بولدوزر لقب داده اند، با انعقاد قراردادی گازی با ایران، در حال گذار از سیاست کاهش هزینه ها به سیاست توسعه فعالیت های شرکت توتال است.
زمانی که قیمت نفت در سال 2014 قیمت نفت سقوط کرد، وی سریعتر و بیشتر از سایر رقبا اقدام به کاهش هزینه های شرکت کرد و موجب شد تا توتال امسال عملکرد مثبتی از خود بر جای بگذارد.
این هفته، وی جسورانه ترین اقدام خود را صورت داد و توتال را به اولین شرکت مهم غربی تبدیل کرد که پس از لغو تحریم ها وارد صنعت انرژی ایران می شود.
قرارداد توتال برای توسعه میدان عظیم پارس جنوبی در ایران با همراهی شرکت سی ان پی سی چین، در همان روزی امضا شد که رای دهندگان آمریکایی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی خود به پای صندوق های رای رفتند و دونالد ترامپ را به عنوان رهبر بعدی خود انتخاب کردند.
ترامپ کسی است که گفته توافق هسته ای ایران را پاره خواهد کرد و یا دست کم ساختار آن را تغییر خواهد داد.
فارغ از اینکه ترامپ گفته های خود را عملی خواهد کرد یا نه، تهران همچنان هدف تحریم های واشنگتن به بهانه حمایت از تروریزم است و این موجب شده تا بانک های بزرگ غربی از همکاری با ایران امتناع کنند. بنابراین توتال باید خود از محل ذخایر نقدی اش پروژه یک میلیارد دلاری خود در ایران را تامین مالی کند. پویان در این باره گفت، توافق توتال با تهران «مطابق با مقررات بین المللی است» و شرایط تجاری این توافق «جذاب» است.
به علاوه، معامله اخیر با ایران نشان دهنده تمرکز جدید توتال بر قراردادهای توسعه ای استراتژیک است. پویان در سال 2014 و پس از مرگ کریستوف دی مارژری در حادثه هواپیما مدیریت توتال را در اختیار گرفته است.
کارکنان توتال، پویان را دارای انرژی بی پایان می دانند و می گویند او شب تا دیروقت در دفتر کارش مشغول کار است و کیفش پر از اسنادی است که با خود برای کار به خانه می برد. اما آنها در عین حال وی را به اقتدار طلبی و علاقه شدید به ورود به مسائل جزئی مدیریتی متهم می کنند.
دوره مدیریت پویان در شرکت توتال تاکنون با کاهش قیمت نفت و تلاش های وی برای کاهش هزینه ها تعریف شده است. کار کردن در این دوره واقعا سخت بوده است. اما وی اخیرا این سیگنال را ارسال کرده که آماده آغاز مجدد سرمایه گذاری ها در پروژه های جدید اکتشاف و تولید است.
توتال علاوه بر امضای قرارداد با ایران، ماه گذشته موافقتنامه ای با شرکت برزیلی پتروبراس امضا کرده است. پویان در این باره گفته: «من پول بیشتری نسبت به بقیه دارم... من آماده بازگشت مجدد به پروژه های جدید هستم.»