آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۱۲۸۷

سازمان توسعه روستایی؛ ابزاری مغفول در راستای پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی

فقدان متولی توسعه روستایی در کشور به صورت جدی احساس می‌شود و به نظر می‏‌رسد این دغدغه باید به تشکیل سازمان متولی این امر بینجامد؛ به گونه‌ای که پیوند مستحکمی بین کشاورزی و توسعه روستایی برقرار شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طی سال‏های 1280 الی1390، جمعیت روستایی کشور از 79 به 29 درصد از کل جمعیت کشور رسیده است و طبق پیش‌بینی‌ها این میزان در سال 2050، به 16 درصد نیز می‌رسد. طبق قانون «الزام دولت به توسعه متوازن روستايي» که در آذرماه 1384 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، دولت بايد ظرف سه ماه، لايحه تعيين متولي سياست‏گذاري، برنامه‌ريزي و نظارت بر توسعه متوازن روستايي را به مجلس ارائه مي‏كرد. با وجود این اما عملاً بعد از گذشت بيش از يك دهه، لایحه مذکور به مجلس ارسال نشده است.

 

بررسی‏های علمی، مصاحبه با بیش از 20 نفر از خبرگان توسعه روستایی، بررسی قوانین 16 سال اخير حوزه مدیریت توسعه روستایی (پس از ادغام وزارت جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی) و همچنین تجربیات کشورهای پیشرو نشان داده، کشور نیازمند ایجاد سازمان توسعه روستایی با استفاده از ظرفیت‏های موجود، ذیل وزارت جهادکشاورزی است. درهمین راستا، بازخوانی قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی، حكايت از سپردن صريح امور توسعه روستايي به این وزارتخانه دارد. همچنین مقام معظم رهبري در ديدار اعضاى هیئت دولت‌ در سال 94، متولي اصلي روستاها را وزارت جهاد كشاورزي اعلام فرمودند.

 

به نظر می‌رسد که عمده نمایندگان مجلس نیز نظر مثبتی نسبت به تولی‌گری وزارت جهاد به این موضوع دارند و کارهایی نیز در این خصوص انجام دادند؛ درهمین رابطه، مردادماه امسال، نمایندگان مجلس به یک فوریت طرح «تشکیل جامع توسعه و عمران روستایی» کشور رأی مثبت دادند. در صورت تصویب جزئیات این طرح، سازمان توسعه و عمران روستایی کشور با ادغام چندین سازمان و معاونت تشکیل می‌شود. درهمین رابطه، رئیس مجلس با بیان اینکه در شرایط کنونی هیچ نهادی دقیقا متولی حوزه روستایی نیست، تصریح کرد: «قطعاً باید نهادی تولیت این حوزه را برعهده گیرد تا امور روستاها در تمام حوزه‌ها به پیش برود.» همچنین فرهنگی، نماینده مجلس، با اعلام این نکته که در حال حاضر درکشور متولی واحد برای امور اقتصادی و عمرانی روستا و نیز جهت پیگیری مشکلات روستائیان وجود ندارد، تصویب طرح این متولی را ضروری دانست. 

 

درنهایت باید گفت در 16 سال اخیر- به ‏خصوص از ابتدای برنامه چهارم توسعه به بعد- فقدان متولی توسعه روستایی در کشور به صورت جدی احساس می‌شود و به نظر می‏‌رسد این دغدغه باید به تشکیل سازمان متولی این امر بینجامد؛ به گونه‌ای که پیوند مستحکمی بین کشاورزی و توسعه روستایی برقرار شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
روستایی
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۴
واقعا روستاهای ما بدون صاحبه و تو بعضی موضوعات اصلا نمی دونیم باید به کجا مراجعه کنیم.
اینکه برای توسعه روستاها یک متولی واحد باشه خیلی خوبه و مشکلات رو کاهش می ده
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار