به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بلومبرگ گزارش داد ابراهیم وایا، در وین به خبرنگاران گفت: «این قطعیت وجود دارد که همه در این فرآیند نقش دارند... همه می دانند که خطر (توافق نکردن) بالاست.»
تجار نفتی و تحلیلگران نسبت به نهایی شدن جزئیات توافق بر سر کاهش تولید در هفته جاری خوش بین تر شده اند. پس از پایان رایزنی های دیروز اعضای اوپک در وین، نماینده لیبی در وپک گفت که مذاکرات خوب پیش رفته است. قیمت نفت خام آمریکا در هفته جاری 6.9 درصد افزایش یافته که بیشترین رشد 2 روزه از ماه سپتامبر تاکنون بوده است.
اوپک در ماه سپتامبر پیشنهاد کرد که تولید نفت اعضای این سازمان برای اولین بار در 8 سال گذشته کاهش یابد و به 32.5 تا 33 میلیون بشکه در روز برسد. برآوردهای خود این سازمان نشان می دهد که در ماه گذشته اعضا روزانه 33.6 میلیون بشکه نفت تولید کرده اند.
موانع اصلی نهایی شدن توافق الجزایر، درخواست های برخیاز کشورها برای معاف شدن از طرح کاهش تولید بوده است. ایران که در طول تحریم های غرب بخش قابل توجهی از سهم خود از بازار نفت را از دست داده، اکنون قصد دارد سهم خود از بازار را پس بگیرد و از این رو حاضر به کاهش تولید خود نیست. عراق هم برآوردهای اوپک در مورد میزان تولید خود را زیر سوال برده است.
تحلیلگران کومرزبانک در یادداشتی نوشتند: «افزایش قیمت ها از پایان هفته گذشته به این طرف می تواند توضیح دهنده افزایش امیدواری ها به توافق احتمالی اوپک برای کاهش تولید در نشست هفته آینده باشد... به نظر می رسد که عربستان و متحدانش در حوزه خلیج فارس تولید خود را کاهش خواهند داد، اما تنها شرطش این است که دیگر کشورهای عضو اوپک تولیدشان را بالا نبرند.»