به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مجتبی شاکری روز یکشنبه در سیصد وهفتمین جلسه غیرعلنی شورای اسلامی شهر تهران افزود: این فیلم درست 100 سال پس از قحطی بزرگ ایران که با توطئه انگلیس و حضور نیروهای اشغالگر بریتانیا و روسیه تزاری همزمان با جنگ جهانی اول روی داد، تولید شده و مقطعی از تاریخ که کمتر به آن پرداخته شده را به تصویر کشیده است.
شاکری خاطرنشان کرد: در جریان این قحطی حدود 5/9 میلیون نفر از جمعیت 18 میلیونی ایران جان خود را به واسطه قحطی، وبا و طاعون از دست دادند و افسانه هولوکاست که یهودیان به واسطه آن از دنیا باج خواهی می کنند، در مرزهای ایران به صورت واقعی روی داد.
وی با بیان اینکه اسناد محرمانه این رویداد هنوز توسط دولت انگلیس منتشر نشده است گفت: قضیه قحطی بزرگ ایران که به واسطه حضور نیروهای متخاصم بیگانه در کشور و برغم اعلام بیطرفی ایران در جنگ جهانی اول روی داد، دادخواست بزرگی است که قابلیت طرح در مجامع حقوقی بین المللی را دارد و شهرداری تهران در بازنمایی این فاجعه قرن می توانند نقش آفرین و کارگردان نمادسازی های هنری توسط سازمان زیباسازی باشد.
وی با بیان اینکه پیش از این فیلم، سیمین دانشور در قالب رمان سووشون همین مقطع تاریخی را در شیراز به تصویر کشید، توصیه کرد که نسل جدید علاوه بر تماشای فیلم یتیم خانه ایران، این رمان را نیز مطالعه کنند.
شاکری در ادامه با اشاره به حادثه تصادف دو قطار در سمنان از عکس العمل و اقدام به موقع دولت در راستای رسیدگی به عوامل بروز این حادثه تقدیر کرد.
وی همچنین افزود: موضع گیری دولت ایران در قبال اقدام تروریستی داعش در عراق که به مرگ شماری از هموطنان منجر شد نیز قابل تقدیر است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین حسینی در هفته گذشته، خواستار گردآوری یک کاروان از هنرمندان و حضور در راهپیمایی اربعین برای تولید آثار هنری در این حوزه شد.