آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۵۱۹۱
یادداشت/

تاملی پای درس دیکتاتور اردوغان!/ چرا دلار گران شد؟

هرچقدر با زبان فارسی، ریاضی، اقتصاد، فرهنگ و امثالهم به دوستان متذکر می‌شویم که تنها راه برون‌رفت از شرایط تحریم دلار، پیوستن به سیستم تبادل دوجانبه پولی است، از سنگ صدا بیرون می‌آید اما از تکنوکرات‌ها خیر!

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ کار به جایی رسیده که اردوغان می‌گوید: به دنبال تبادلات تجاری با ایران، روسیه و چین با واحدهای پول ملی آنها هستیم.

 

سخن فوق نیاز به تحلیل ندارد. کسی که دست‌نشانده امریکا در منطقه است پس از کودتای ناموفق یانکی‌ها بر علیه خودش به جایی رسیده که چندروز قبل برعلیه پیوستن به اتحادیه اروپا سخن می‌گوید. امروز هم لگد به دلار می‌زند.

 

 

اما وا اسفا از برخی عزیزتر از جان‌های داخلی! هرچقدر با زبان فارسی، ریاضی، اقتصاد، فرهنگ و امثالهم به دوستان متذکر می‌شویم که تنها راه برون‌رفت از شرایط تحریم دلار، پیوستن به سیستم تبادل دوجانبه پولی است، از سنگ صدا بیرون می‌آید اما از تکنوکرات‌ها خیر!

 

در حقیقت روند حذف دلار از مبادلات جهان، مختص شرایط تحریمی نبوده و همه اقتصادهای نوظهور مانند چین، هند، برزیل و… در حال وارد کردن ارز ملی در سطح جهانی و حذف دلار از مبادلات خود هستند. ولی با کمال تاسف ایران همچنان به دلار چنگ زده و حاضر نیست بخشی از مبادلات خود را به ریال انجام دهد. این مسئله بارها مطرح شده و بانک مرکزی هم در هر بار، بهانه تازه‌ای تراشیده و بطور جدی پیگیر آن نشده است.

 

در اهمیت موضوع همین بس که در بسیاری از موارد، شخص رییس جمهور روسیه این پیشنهاد را به کشورهای دیگر داده و پیگیر حذف دلار شده است.در مورد ترکیه نیز رییس جمهور این کشور در دیدار با دکتر روحانی، بحث حذف دلار و به جریان انداختن لیر و ریال را مطرح کرد!
باعث تاسف است که رییس جمهور ترکیه در پایتخت استکبارستیزترین کشور جهان (ایران)، اعلام کند که: «ما باید از زیر سلطه پول‌های غربی خارج شده و برای کشورهای منطقه الگو شویم» اما دولت ایران به هر واسطه‌ای از اکبر، صفدر و... رو می‌زند شاید فرجی شود!

 

در مورد دولت قبل هم چنین شرایطی در سالهای آخر صادق بود. به جای رو آوردن به شیوه‌های معمول دور زدن تحریم، رئیس‌جمهور سابق با هیئت صدنفره در نیویورک بر دری کوبید که سابقینی چون هاشمی‌رفسنجانی و رئیس دولت اصلاحات مدتها چنگ بر کلون آن چشم انتظار نشستند و خبری نشد!

 

اما اگر نگاهی به وضعیت گرانی دلار بیندازیم شاید علت عدم تمایل دولت‌های مختلف نمایان شود. چه در دول گذشته چه دولت روحانی هرزمان دچار کسری بودجه هستیم دلار ناگهانی گران می‌شود!

 

به زبان ساده بیش از 78 درصد عرضه دلار کشور در دست دولتهاست. هرزمان کسری بودجه فشار می‌آورد با بالا بردن قیمت دلار کمی دست در جیب مردم کرده و از ناحیه مذکور کمبود جبران می‌شود!

 

این جمله آقای روحانی خاطرتان هست:« ما می‌خواهیم دست مردم در جیب دولت باشد نه دست دولت در جیب مردم!»

 

از مباحثی چون نگاه غرب‌زده حاکم بر دیدگان دوستان که ینگه دنیا برایشان بهشت شدّاد است بگذریم!

 

دیده از قبة الخضراء نبوی به سوی گبند کاخ سفید چرخیده است! اما این کجا و آن کجا!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار