کد خبر:۵۶۵۲۹۷
نبویان در دانشگاه مازندران؛

راکتور اراک نابود شد تا امنیت اسرائیل تامین شود!

حجت الاسلام نبویان در جمع دانشجویان دانشگاه مازندران گفت: برای تأمین امنیت اسرائیل، امریکا از ظریف و سایرین تعهد گرفت رآکتور اراک باید نابود شود و نابود کردند. این اقدام انجام شد و بتون‌ریزی صورت گرفت و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سیدمحمود نبویان عصر دیروز در همایش «بررسی سیاست خارجی دولت تدبیر و امید با محوریت برجام» که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران برگزار شد، با بیان اینکه مهمترین محور سیاست خارجی دولت یازدهم مذاکره با غرب و موضوع برجام بوده است، گفت: برجام بد باشد یا خوب؛ خسارت‎های زیادی متوجه مردم و کشور کرد و گویی تیم اصلی کشور ما برجام را نخواندند.

 

عضو سابق کمیسیون ویژه برجام در مجلس افزود: قطع به یقین بدانید که برجام راه به جایی ندارد و با شکست روبرو خواهد شد، همانطور که امروز صدای آن به گوش می رسد.

 

نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به بندهای موجود در این توافق باید گفت که در برخی از این بندها، محدودیت های زمانی برای کشور ابدی است نه ۱۰ سال یا ۱۵ سال! حال برخی از افراد این موضوع را انکار می کنند، این جای سوال دارد!


عضو کمیسیون ویژه برجام مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که آیا تیم هسته ای و دولت در خصوص برجام دروغ می گویند، خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، «اینان دروغ گو نیستند»، اما باید بگویم اظهارات برخی از آقایان در خصوص برجام و توافق صورت گرفته خبر از بی اطلاعی آنان از متن توافق نامه دارد به شکلی که می توان گفت اینان حتی متن را نخوانده اند!

 

نبویان با اشاره به اینکه ایران محدودیت‎های چندساله را در برجام پذیرفته است، گفت: ۲۳ تیرماه روحانی گفت که ما محدودیت بالاتر از هشت سال را نپذیرفتیم؛ حال جای این سوال وجود دارد آنها یا  دروغ می‌گویند و یا اطلاع دقیقی از متن برجام ندارند؟

 

وی با اشاره به اینکه اعضای اصلی تیم مذاکره‎کننده اطلاعات دقیقی از متن برجام ندارد و حتی یکبار دقیق آن را نخوانده است، افزود: برای اینکه رئیس‎جمهور گفته محدودیت بالاتر از هشت سال را نپذیرفتیم، ظریف اولین روزی که گزارش داد گفت که در تحریم‎ها هیچ‎گاه تعلیق را نپذیرفتیم.

 

عضو کمیسیون ویژه برجام مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان صالحی، رئیس سازمان اتمی گفت: صالحی نیز معتقد بود که هیچ توقف و کندی در برنامه هسته‎ای وجود ندارد؛ اما بنده در چندین جای برجام نشان دادم که ایران بیش از ۱۰ مورد محدودیت ابدی را پذیرفته است، آخر با چه حقی نسل ما و تمام نسل‎های آینده را محروم کردید.


نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نابودی دانش و صنعت هسته ای به واسطه برجام، خاطرنشان کرد: ما در نطنز حدوداً ۱۶ هزار و خرده‌ای سانتریفیوژ نسل۱ و هزار و خرده‌ای سانتریفیوژ نسل۲ داشتیم و در تغییر و توسعه تا نسل۸ را هم مشغول بودند. ۸ را تولید کرده بودند و رفتم و دیدم. تغییر و توسعه نسل۲ تمام شده بود و باید استفاده می‌شد. حالا چه شده است؟ طبق توافقی که آقایان با امریکا کردند، امریکا دستور داد کل سانتریفیوژهای بالای نسل۱ به انبار بروند. انبار کردن هم معنا دارد. سانتریفیوژهای نسل۱ هم از ۱۶ هزار تا به پنج هزار تا رسیده است.

 

نبویان همچنین تاکید کرد: نکته دوم این است که در آنجا تا ۲۰ درصد غنی‌سازی می‌کردیم. روحانی و ظریف به امریکا تعهد دادند، بالاتر از ۷/۳ درصد حق غنی‌سازی نداریم. نکته بعدی این است که هر چه غنی‌ می‌کنیم باید نابود شوند و حق نگهداری آن را هم در نطنز نداریم.

 

نبویان ادامه داد: فردو کاملاً تعطیل شد. سانتریفیوژهایی که در آنجا داشتیم، کلاً پی کارشان رفته‌اند! ۱۰۴۴ سانتریفیوژی که در آنجا داریم، دو آبشارش دارد می‌چرخد و آن دو آبشار را هم متخصص آورده‌ و از قابلیت غنی‌سازی انداخته‌ و بقیه را هم به انبار فرستاده‌اند. پس کل فردو به لحاظ اینکه یک مرکز غنی‌سازی بود، کلاً تعطیل شده است. علاوه بر این نکته مهم‌تر این است که امریکا گفته بود علاوه بر اینکه حق ندارید غنی‌سازی کنید، توسعه دانش غنی‌سازی در فردو هم ممنوع است. تحقیرآمیزتر اینکه امریکا گفته است اگر در فردو ۲۷۱۰ سانتریفیوژ داشتید و می‌خواهید به ۱۰۴۴ تا برسانید و بقیه را انبار کنید، جای انبارش را هم من معین می‌کنم. حق نداری این اضافی را در فردو انبار کنی و باید برداری و به نطنز ببری.


وی با بیان اینکه راکتور آب سنگین اراک مهم ترین ابزار بازدارنده برای جلوگیری از حمله اسرائیل به ایران بود، تصریح کرد: اراک هم که رآکتوری داشتیم که اگر کار می‌کرد، سالانه ۹ تن پلوتونیم تولید می‌کرد و این کافی بود که اسرائیل را سر جایش بنشاند. امنیتی که ایران دارد تابع خیلی چیزهاست. یکی از عواملش این است. برای تأمین امنیت اسرائیل، امریکا از  ظریف و سایرین تعهد گرفت رآکتور اراک باید نابود شود و نابود کردند. این کار انجام شده است و بتون‌ریزی کرده‌اند و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

 

نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در زمینه تغییر و توسعه ما هفده نوع محدودیت را پذیرفتیم و این تعهدات را هم دادند. نسل۱ چرا ممنوع شده است؟ چون به ما گفتند هر وقت موجودی انبار شما به ۵۰۰ تا رسید حق تولید دارید. الان موجودی انبارتان به ۵۰۰ نرسیده است. کلاً تولید سانتریفیوژ ممنوع شده است و ظریف، روحانی و سایرین به امریکا تعهد داده‌اند که نمی‌خواهیم.

 

نبویان ادامه داد: ۲۰ درصدهای ما هم که کلاً نابود شدند. مسخره است ۸/۴۴۷ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد داشتیم و از ژانویه به این طرف اقایان تعهد دادند کاملاً نابود کنند و نابود هم کردند و قول دادند هر وقت نیاز داشتید، پنج کیلو پنج کیلو به شما خواهیم داد. خودمان ۴۴۷ کیلو داشتیم، نابودش کردیم و دست به سمت آنها دراز می‌کنیم که برایمان پنج کیلو، پنج کیلو بفرستند.


نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در برجام ۹ شرطی که مجلس شورای اسلامی داده با ۱۰ ملاحظه شورای عالی امنیت ملی و ۹ شرطی که مقام معظم رهبری تاکید کردند ۲۸ مورد را شامل می‎شود که دو تداخل در آن وجود دارد که نشان می‎دهد توافق‌نامه با ۲۶ شرط پذیرفته شده است.

 

نبویان با بیان اینکه ما نسبت به نکات مثبت برجام نیز حرف داریم، افزود: مقام معظم رهبری پنج تا شش اشکال مهم، خلاء، ابهام و ضعف را در برجام مورد تاکید قرار کردند و فرمودند که اگر در مواردی از آن مراقبت لحظه به لحظه نشود خسارت‎های بزرگی برای حال و آینده کشور به ملت تحمیل خواهد شد.

 

عضو کمیسیون بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی افزود: علیرغم نهیب مقام معظم رهبری که اجازه نخواهیم داد از اماکن نظامی کشور بازدید شود؛ اما آقایان رفتند و تائید کردند، اولین بار است که در دنیا کشوری تحت نظارتی قرار گرفته که در مورد هیچ کشور هسته‎ای انجام نشده است.

 

نبویان با اشاره به پادمان و نظارت بر پروتکل الحاقی گفت: برخی کشورها پروتکل الحاقی را پذیرفتند، که نظارت بر فعالیت‎ها موارد آن اعلام نشده است یعنی هر جایی که آنها دست گذاشتند باید نظارت شود نظارت‎ها بر پروتکل الحاقی در هر زمان و مکان شامل تاسیسات هسته‎ای و نظامی است با این تعهدی که داده شده، یعنی بیت رهبری، بیوت مراجع و مجلس شورای اسلامی را نیز باید بگردند و نظارت کنند.

 

وی با اشاره به اینکه آقایان شش نظارت را به طرف آمریکایی اجازه دادند، افزود: پادمان، پروتکل الحاقی، اقدامات شفاف‎ساز، نظارت آژانس و شورای امنیت سازمان ملل بر تاسیسات هسته‎ای و نظامی، نظارت کمیسیون مشترک و حتی ایران به ده‎ها کشور دنیا اجازه داده تا ایران را نظارت کنند.

 

نبویان افزود: آژانس بین‎المللی دو تا سند بیرون داده یکی پارت‎وان شامل «اسامی و اقلام هسته‎ای» و دیگر پارت‎تو که «مصارف دوگانه در نفت و پتروشیمی» دارد که ما سند پارت‎تو را به اساتید دانشگاه شریف و دانشگاه علم و صنعت دادیم تا آن را ببینند، یک هزار و ۶۰۰ شرکت دانش‎بنیان داریم که یکی از مسئولان آن می‎گوید که با لیست اقلام اکثر بچه‎ها سروکار دارند منبعی که تولید اشعه ایکس می‎کند و اکثر صنایع کلاس‎بالای ما جزو این دسته است.

 

وی افزود: بر این اساس غیر از کانال خرید، حق خرید یک کالا را نداریم ایران باید طرح خرید را به کارگروه خرید، کمیسیون مشترک، شورای امنیت سازمان ملل و کشور صادرکننده این اقلام بدهد و اگر مورد اجماع آنها قرار بگیرد می‎توانیم از آن اقلام استفاده کنیم.

 

نبویان تصریح کرد: دولت و تیم هسته‌ای بهتر است در خصوص برجام به ملت پاسخ دهند.

 

وی در پایان با اشاره به این موضوع که تحریم‌ها از چهار قسم هسته ای، موشکی، حقوق بشر و تروریست تشکیل می‌شود، بیان کرد: به جز لغو قطع نامه های شورای امنیت که آن هم با یک تعهد ۱۰ ساله از سوی ایران همراه است، جمهوری اسلامی هیچ گونه دستاوردی نداشت و اکثر تحریم‌ها پا برجا ماندند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار