به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ولیالله سیف صبح امروز در پایان بازدید از شرکت افزارکیمای فارس در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامههای بانکمرکزی در حمایت از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط اظهار داشت: با برنامهریزی صورت گرفته پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از اولویتهای بانک مرکزی برای واحدهای کوچک، متوسط و همچنین واحدهایی است که توانایی افزایش تولید دارند. در سال 95 بیش از 17 هزار واحد کوچک و متوسط تولیدی کشور از طریق کارگروههای استانی شناسایی شده و نظام بانکی نیز پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش آنان را در برنامه دراد.
وی با بیان اینکه تاکنون 12 هزار میلیاردتومان سرمایه در گردش به صنایع کوچک و متوسط پرداخت شده است بیان کرد: این مهم تا پایان سال ادامه دارد. با توجه به نقش واحدهای کوچک و متوسط در اشتغالزایی، رشد و توسعه اقتصادی در دورافتادهترین نقطه کشور، سیستم بانکی تاکنون 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد که امسال پیشبینی میشود به حدود 500 هزار میلیارد تومان برسد. در پرداخت تسهیلات کارگروههای استانی و ستادهای رفع موانع تولید از جمله استان فارس نقش مثبت و موثری داشتهاند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر آمار ناخوشایندی داریم و آن این است که حدود 45 درصد از داراییهای نظام بانکی کشور، دارایی منجمد است و از حیز انتفاع برای اعطای تسهیلات خارج است گفت: تلاش ما این است که این داراییها به چرخه اصلی نظام بانکی برگردانده و تبدیل به تسهیلات نظام بانکی
شود. باید تلاشمان این باشد 90 درصد از دارایی منابع بانکی دارایی مالی و تسهیلاتی باشد که آن را به بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی ارائه دهیم.در آن حالت نظام بانکی اثرگذار است.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال در مورد بدهی صنایع و کارخانهها به بانکها گفت: این بدهیها به نوعی جاری است و با توجه به اینکه از آن تولید و اشتغال برمیخیزد، جای نگرانی ندارد.
سیف با بیان اینکه بخشی از مطالبات بانکی لاوصول و متوقف است و این جای نگرانی دارد، افزود: این موضوع نیز روند نزولی دارد بهطوری که مطالبات جاری غیربانکی از ابتدای دولت یازدهم حدود 15 درصد بوده که در حال حاضر به دامنه 11 درصد رسیده و تلاش میکنیم به نرمهای قابل قبول برسانیم. در زمینه بدهی به بانکها نرم جهانی 3 تا 4 درصد است و باید تلاش کنیم به این مهم دست یابیم.